Frans leren in Lyon voor volwassenen


Lyon is de derde grootste stad in Frankrijk en de hoofdstad van de Rhône-Alpen regio. De stad trekt het hele jaar door veel bezoekers, en dat is niet zo gek! Met een geschiedenis van wel 2000 jaar is het een bewonderenswaardige stad, van de klassieke Romeinse ruïnes en de Notre-Dame de Fourvière tot de meest moderne architectonische hoogstandjes. Het erfgoed van Lyon omvat veel verschillende tijdperken en vertelt het boeiende verhaal van een stad die blijft veranderen en ontwikkelen. Lyon is uitgeroepen tot Wereld Erfgoed in 1998. Eindeloos veel historie en cultuur dus! Daarnaast staat Lyon ook bekend als de Franse hoofdstad van de gastronomie. Ofwel; Lyon is een geweldige bestemming voor een taalcursus Frans in Frankrijk voor volwassenen

Frans leren op een internationale taalschool in Lyon

Een taalcursus Frans in Lyon voor volwassenen volg je op taalschool Lyon Blue International. De taalschool in Lyon bestaat al sinds 1999 en is gevestigd in een mooi gebouw in het hart van de stad. De taalschool is omgeven door een trendy wijk waar een levendige en gezellige sfeer heerst. Een leuke omgeving om na de lessen je nieuwe Franse taalkennis in de praktijk te brengen! De taalschool ontvangt volwassenen vanuit de hele wereld, die Frans komen leren in Lyon. De taalschool is lid van o.a. Groupement FLE en IALC en alle docenten zijn gekwalificeerd en native speakers. Hierdoor is een goede kwaliteit onderwijs in Lyon gegarandeerd!

Hoe ga jij Frans leren in Lyon?

De taalschool Lyon Blue International heeft een breed aanbod aan taalcursussen Frans beschikbaar voor volwassenen, om zo goed mogelijk Frans te kunnen leren. Voor iedere cursist is er een passende cursus Frans beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een intensieve cursus Frans, in internationale lesgroepen. Deze cursus kun je zo intensief maken als je zelf wil, bijvoorbeeld door 15, 21 of 25 lesuren per week te volgen. Verder zijn er individuele lessen Frans mogelijk. Deze optie is zeer geschikt voor volwassenen die in zeer korte tijd zoveel mogelijk willen leren of die zich op specifieke onderwerpen moeten richten, bijvoorbeeld voor werk of studie. Een combinatie van groepslessen en individuele lessen is ook mogelijk, tijdens de speciaal intensieve cursus Frans in Lyon. Ben je van plan om een DELF/DALF examen af te leggen na de cursus? Kies dan voor de examencursus Frans, waarbij je goed wordt voorbereid op het DELF/DALF examen.

Naast Franse lessen is er in Lyon ook de mogelijkheid voor volwassenen om deel te nemen aan cultuur- en kooklessen. Een erg leuke- en afwisselende manier van Frans leren!

Welk type verblijf kies jij tijdens het Frans leren in Lyon?

Tijdens de taalreis in Lyon zijn er verschillende verblijfsmogelijkheden. Om een kijkje te krijgen in de Franse manier van leven, kun je kiezen voor een gastgezin. Bij een gastgezin leer je de Franse taal en cultuur op een andere manier kennen dan op school! Volwassenen die liever in eigen accommodatie verblijven kunnen kiezen voor een studio.

Ontdek wat Lyon jou tijdens het Frans leren te bieden heeft!

Naast Frans leren heeft Lyon natuurlijk nog veel meer te bieden! Na de lessen en in de weekenden is er genoeg te doen in- en rondom Lyon. Je kunt zelfstandig op pad gaan, of met de andere volwassenen van de taalcursus. De taalschool organiseert een uitgebreid cultureel en sociaal activiteitenprogramma, waar je optioneel aan deel kunt nemen. 

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in Lyon en over de andere taalreizen naar het buitenland!

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Lyon Bleu International

Onze partnerschool Lyon Bleu International is een privé school die sinds 1999 Franse taalcursussen aanbiedt in Lyon. De school is gevestigd in een mooi gebouw in het hart van de stad. Het is gelegen in een trendy wijk vlakbij het historische centrum en het zakelijke district. Door de harmonieuze en gezellige omgeving wordt je aangespoord Frans te leren op de meest effectieve manier. De school beschikt onder andere over 9 volledig ingerichte klaslokalen, een multimedia bibliotheek en gratis toegang tot internet. lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
1-24 weken, 1 week vanaf €205

Taalcursussen voor Volwassenen op France Langue Lyon

Click edit icon to edit this text... lees verder »
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar

Weer in Lyon

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Juni 23 13 8
Juli 27 15 9
Aug 26 14 8
Sept 22 12 7
Okt 17 8 4
Nov 10 3 3
Dec 6 0 2
Jan 6 0 2
Feb 8 1 3
Maart 12 3 5
Apr 15 6 6
Mei 19 9 7

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes