Frans leren in Lyon voor volwassenen


Lyon is de derde grootste stad in Frankrijk en de hoofdstad van de Rhône-Alpen regio. De stad trekt het hele jaar door veel bezoekers, en dat is niet zo gek! Met een geschiedenis van wel 2000 jaar is het een bewonderenswaardige stad, van de klassieke Romeinse ruïnes en de Notre-Dame de Fourvière tot de meest moderne architectonische hoogstandjes. Het erfgoed van Lyon omvat veel verschillende tijdperken en vertelt het boeiende verhaal van een stad die blijft veranderen en ontwikkelen. Lyon is uitgeroepen tot Wereld Erfgoed in 1998. Eindeloos veel historie en cultuur dus! Daarnaast staat Lyon ook bekend als de Franse hoofdstad van de gastronomie. Ofwel; Lyon is een geweldige bestemming voor een taalcursus Frans in Frankrijk voor volwassenen

Frans leren op een internationale taalschool in Lyon

Een taalcursus Frans in Lyon voor volwassenen volg je altijd op een internationale taalschool, samen met cursisten vanuit de hele wereld. Er zijn twee locaties waar je als volwassene Frans kunt leren in Lyon. De eerste taalschool in Lyon bestaat al sinds 1999 en is gevestigd in een mooi gebouw in het hart van de stad. De taalschool is omgeven door een trendy wijk waar een levendige en gezellige sfeer heerst. Een leuke omgeving om na de lessen je nieuwe Franse taalkennis in de praktijk te brengen! De taalschool ontvangt volwassenen vanuit de hele wereld, die Frans komen leren in Lyon. De taalschool is lid van o.a. Groupement FLE en IALC en alle docenten zijn gekwalificeerd en native speakers. Hierdoor is een goede kwaliteit onderwijs gegarandeerd!

De tweede taalschool in Lyon bevindt zich ook in het centrum van de stad, voor het Musée des Beaux-arts en Lyon city hall. De taalschool is gevestigd aan één van de meest levendige pleinen van de stad, met in de omgeving vele cafés, restaurants, winkels en bezienswaardigheden.

Verschillende cursussen om Frans te leren in Lyon

De taalschool Lyon Blue International heeft een breed aanbod aan taalcursussen Frans beschikbaar voor volwassenen, om zo goed mogelijk Frans te kunnen leren. Voor iedere cursist is er een passende cursus Frans beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een intensieve taalcursus, in internationale lesgroepen. Verder zijn er individuele lessen Frans mogelijk. Deze optie is zeer geschikt voor volwassenen die in een korte tijd zoveel mogelijk willen leren of die zich op specifieke onderwerpen moeten richten, bijvoorbeeld voor werk of studie. Een combinatie van groepslessen en individuele lessen is ook mogelijk. Naast algemene lessen Frans, kun je je in Lyon ook voorbereiden op een DELF of DALF examen.

Welk type verblijf kies jij tijdens de taalreis in Lyon?

Tijdens je taalcursus in Lyon zijn er verschillende verblijfsmogelijkheden. Om een inzicht te krijgen in de Franse manier van leven, kun je kiezen voor een gastgezin. Bij een gastgezin leer je de Franse taal en cultuur op een andere manier kennen dan op school. Tevens kun je je nieuwe taalkennis direct in de praktijk toepassen en oefenen met het Franse gastgezin. Er zijn ook privé accommodaties beschikbaar voor volwassenen die gesteld zijn op hun privacy.

Ontdek wat Lyon je te bieden heeft tijdens het Frans leren

Naast Frans leren heeft Lyon natuurlijk nog veel meer te bieden! Na de lessen en in de weekenden is er genoeg te doen in- en rondom Lyon. Je kunt zelfstandig op pad gaan, of met de andere volwassenen van de taalcursus. De taalschool organiseert een uitgebreid cultureel en sociaal activiteitenprogramma, waar je optioneel aan deel kunt nemen. 

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in Lyon en over de andere taalreizen naar het buitenland!

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Lyon Bleu International

Onze partnerschool Lyon Bleu International is een privé school die sinds 1999 Franse taalcursussen aanbiedt in Lyon. De school is gevestigd in een mooi gebouw in het hart van de stad. Het is gelegen in een trendy wijk vlakbij het historische centrum en het zakelijke district. Door de harmonieuze en gezellige omgeving wordt je aangespoord Frans te leren op de meest effectieve manier. De school beschikt onder andere over 9 volledig ingerichte klaslokalen, een multimedia bibliotheek en gratis toegang tot internet. lees verder »
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
1-24 weken, 1 week vanaf €245

Weer in Lyon

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Mar 12 3 5
Apr 15 6 6
May 19 9 7
June 23 13 8
July 27 15 9
Aug 26 14 8
Sept 22 12 7
Oct 17 8 4
Nov 10 3 3
Dec 6 0 2
Jan 6 0 2
Feb 8 1 3
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes