Frans leren in Lyon voor volwassenen


Lyon is de derde grootste stad in Frankrijk en de hoofdstad van de Rhône-Alpen regio. De stad trekt het hele jaar door veel bezoekers, en dat is niet zo gek! Met een geschiedenis van wel 2000 jaar is het een bewonderenswaardige stad, van de klassieke Romeinse ruïnes en de Notre-Dame de Fourvière tot de meest moderne architectonische hoogstandjes. Het erfgoed van Lyon omvat veel verschillende tijdperken en vertelt het boeiende verhaal van een stad die blijft veranderen en ontwikkelen. Lyon is uitgeroepen tot Wereld Erfgoed in 1998. Eindeloos veel historie en cultuur dus! Daarnaast staat Lyon ook bekend als de Franse hoofdstad van de gastronomie. Ofwel; Lyon is een geweldige bestemming voor een taalcursus Frans in Frankrijk voor volwassenen

Frans leren op een internationale taalschool in Lyon

De taalschool in Lyon bevindt zich ook in het centrum van de stad, vlakbij het stadhuis, het Place Bellecour en vele andere bezienswaardigheden. De taalschool is gevestigd aan één van de meest levendige pleinen van de stad, met in de omgeving vele cafés, restaurants, winkels en bezienswaardigheden. De taalschool ontvangt volwassenen vanuit de hele wereld, die Frans komen leren in Lyon.

Verschillende cursussen om Frans te leren in Lyon

De taalschool in Lyon heeft een aanbod aan taalcursussen Frans beschikbaar voor volwassenen, om zo goed mogelijk Frans te kunnen leren. Voor iedere cursist is er een passende cursus Frans beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een intensieve taalcursus, in internationale lesgroepen. Verder zijn er individuele lessen Frans mogelijk. Deze optie is zeer geschikt voor volwassenen die in een korte tijd zoveel mogelijk willen leren of die zich op specifieke onderwerpen moeten richten, bijvoorbeeld voor werk of studie. Een combinatie van groepslessen en individuele lessen is ook mogelijk. Naast algemene lessen Frans, kun je je in Lyon ook voorbereiden op een DELF of DALF examen.

Welk type verblijf kies jij tijdens de taalreis in Lyon?

Tijdens je taalcursus in Lyon zijn er verschillende verblijfsmogelijkheden. Om een inzicht te krijgen in de Franse manier van leven, kun je kiezen voor een gastgezin. Bij een gastgezin leer je de Franse taal en cultuur op een andere manier kennen dan op school. Tevens kun je je nieuwe taalkennis direct in de praktijk toepassen en oefenen met het Franse gastgezin. Er zijn ook privé accommodaties beschikbaar voor volwassenen die gesteld zijn op hun privacy.

Ontdek wat Lyon je te bieden heeft tijdens het Frans leren

Naast Frans leren heeft Lyon natuurlijk nog veel meer te bieden! Na de lessen en in de weekenden is er genoeg te doen in- en rondom Lyon. Je kunt zelfstandig op pad gaan, of met de andere volwassenen van de taalcursus. De taalschool organiseert een uitgebreid cultureel en sociaal activiteitenprogramma, waar je optioneel aan deel kunt nemen. 

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in Lyon en over de andere taalreizen naar het buitenland!

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op France Langue

Onze partnerschool France Langue in Lyon is gelegen in het hart van de stad, vlakbij het stadhuis, het Place Bellecour en vele andere bezienswaardigheden. De taalschool bevindt zich in een typisch Frans gebouw aan een monumentaal en levendig stadsplein. De taalschool beschikt over 4 klaslokalen en een studentenlounge. lees verder »
Minimum leeftijd:
17 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
1-32 weken, 1 week vanaf €300

Weer in Lyon

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 19 9 7
June 23 13 8
July 27 15 9
Aug 26 14 8
Sept 22 12 7
Oct 17 8 4
Nov 10 3 3
Dec 6 0 2
Jan 6 0 2
Feb 8 1 3
Mar 12 3 5
Apr 15 6 6
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes