Frans leren in Annecy


Aan het Lac d’Annecy, temidden van de Alpen en op korte afstand van de steden Lyon en Genève, ligt het historische plaatsje Annecy. Hier geniet je van de schitterende natuur, de zuivere lucht en de sportieve mogelijkheden die elk seizoen te bieden heeft. Belangrijke skiplaatsen (o.a. Les 3 Vallées en La Plagne) liggen op een busrit van ca. 2 uur terwijl je in de zomer volop kunt bergbeklimmen, mountainbiken, zeilen etc. Door de ideale ligging ben je in korte tijd in Zwitserland of Italië: leuke excursies voor het weekend!
Annecy zelf is een stadje met vele gezichten. Het is enerzijds een moderne stad met musea, diverse uitgaansgelegenheden en theaters. Anderzijds heerst in het oude centrum met kronkelige straatjes en smalle grachten nog steeds een middeleeuwse sfeer, ondanks de toeristen die hier naartoe komen.
Annecy is het makkelijkst te bereiken vanuit Genève (diverse bus- en treinverbindingen) maar ook vanaf Parijs is het slechts 3,5 uur per hogesnelheidstrein (de TGV).

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Institute Français d'Annecy IFALPES

De taalschool in Annecy, IFALPES, bevindt zich in het centrum van de stad, omgeven door winkels en restaurants, op slechts enkele minuten lopen van het bus- en treinstation en op ca. 10 minuten lopen van het meer. Er is Wi-Fi aanwezig in het computerlokaal en de gehele school. Deze school heeft ca. 300 cursisten in de zomer en gemiddeld 180 studenten gedurende de rest van het jaar. De grootste groep studenten op dit instituut is tussen de 20 en 25 jaar oud, maar daarnaast zijn er cursisten van alle leeftijden. Op school zijn drank- en snoepautomaten. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-40 weken, 1 week vanaf €280

Weer in Annecy

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Sept 21 12 7
Okt 14 7 4
Nov 8 3 2
Dec 4 0 1
Jan 4 -2 2
Feb 6 -1 4
Maart 10 2 5
Apr 15 5 7
Mei 9 19 8
Juni 23 13 9
Juli 25 15 10
Aug 24 14 9

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes