Frans leren in Nice


De combinatie van een azuurblauwe zee en grijsgroene bergen vormt het schilderachtige uitzicht van Nice, een wereldberoemde stad aan de Côte d’Azur. Met de lange stranden, de Provençe als indrukwekkend achterland, en de vele interessante plaatsen in de omgeving (zoals Cannes en Monte Carlo) zul je je niet vervelen als je Frans gaat leren in Nice! Jongeren, volwassenen, leraren en gezinnen kunnen Frans leren in deze ontzettend mooie en veelzijdige stad in het zuiden van Frankrijk. De binnenstad van Nice is vol met kronkelachtige straatjes, boetiekjes, cafés en gezellige Franse bistro’s waar je heerlijk van de Franse cuisine kunt genieten. Het uitzicht van de stad is ook niet te missen, waar Nice de bijnaam “La Bella Nizza” aan te danken heeft. Waar je ook kijkt; je geniet er altijd van de prachtige afwisselende Franse landschappen. Nice is de perfecte bestemming voor een taalcursus Frans in Frankrijk voor jong en oud!

Wat houdt een taalreis naar Nice in?

Wanneer je Frans gaat leren in Nice zal je doordeweeks naar school gaan, waar je een taalcursus Frans gaat volgen. De taalcursussen Frans in Nice worden gegeven op een internationale taalschool. Er zijn verschillende programma’s om Frans te leren in Nice, voor verschillende leeftijdscategorieën. Hiernaast worden alle cursisten ingedeeld op niveau, door middel van een niveautest Frans op de eerste lesdag. Op deze manier zal iedereen optimaal Frans kunnen leren, samen met internationale klasgenoten die over hetzelfde taalniveau beschikken. De taalcursus in Nice wordt gegeven door gekwalificeerde docenten Frans, allemaal native speakers. Naast de taalcursus Frans, bestaat een taalreis ook uit het verblijf in het buitenland en een gevarieerd activiteitenprogramma.

Leer Frans op een internationale taalschool in Nice

Frans leren in Nice doe je altijd op een internationaal erkende taalschool. De taalcursussen Frans in Nice voor volwassenen vinden plaats op een taalschool die gelegen is in het centrum van Nice, in een gerenoveerd monumentaal pand. Ieder jaar volgen er cursisten met meer dan 25 verschillende nationaliteiten een taalcursus Frans op deze school. Dit zorgt voor een uitstekende nationaliteitenmix en een internationale sfeer op school. Ook de taalcursussen Frans in Nice voor leraren, de taalcursussen Frans voor senioren en de taalcursussen Frans voor gezinnen vinden plaats op deze taalschool, in het centrum van de stad. Jongeren die alleen op taalreis gaan, leren Frans op een aparte school, speciaal voor jongeren. Een taalcursus Frans in Nice voor jongeren bestaat altijd uit een compleet pakket van Franse lessen, accommodatie en leuke activiteiten en excursies. Deze taalschool beschikt over verschillende locaties in Nice, waar jongeren Frans kunnen leren en op dezelfde locatie kunnen verblijven.

Frans leren buiten het klaslokaal

Wanneer je Frans leert in Nice, zal je niet alleen Frans leren door middel van de taalcursus. Een taal leer je het beste wanneer je deze direct in de praktijk kunt toepassen. De taalscholen in Nice organiseren daarom uitgebreide activiteitenprogramma’s om Nice, de Franse cultuur en de taal nog beter te leren kennen. Voor de jongeren zijn alle activiteiten en excursies inclusief (en verplicht). De volwassen cursisten kunnen zich vrijwillig opgeven voor activiteiten. Door deel te nemen aan het sociale programma van de taalschool, krijg je de kans om Nice, de omgeving van Nice en je medecursisten op een leuke manier te leren kennen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in de stad, zoals museumbezoeken, stadsrondleidingen, strandbarbecues en filmavonden op school. Verder worden er in de weekenden excursies georganiseerd naar andere steden en bezienswaardigheden in de omgeving.

Kies voor een onderdompeling in de Franse taal en cultuur

Als je op taalreis gaat naar Nice, dan kun je kiezen uit verschillende accommodaties. Jongeren verblijven op de campus waar ook de lessen plaatsvinden, of bij een gastgezin. Volwassenen kunnen kiezen voor een studio/residentie, een appartement met Franse bewoners, of een gastgezin. Het verblijf bij een gastgezin is de leukste manier om de Franse cultuur van dichtbij mee te maken. Je leert meer over de Franse gewoontes, geniet van de Franse keuken en je kunt Frans leren en oefenen met het gastgezin. Er is geen betere manier om je volledig te laten onderdompelen in de Franse taal en cultuur!

Neem voor een persoonlijk advies over de verschillende programma’s in Nice contact met ons op, of bekijk de website voor meer informatie over de taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 
Alpha B
(42)

Taalcursussen voor Volwassenen op Alpha B

Ons partnerinstituut Alpha B in Nice is een school met een zeer persoonlijk karakter dankzij het enthousiaste team van medewerkers. Je zult je hier zeker snel thuis voelen. Jaarlijks volgen op Alpha B cursisten van alle leeftijden en uit meer dan 25 verschillende landen een taalcursus Frans. Je gaat Frans leren in een gerestaureerd monumentaal pand in het centrum van de stad. Het instituut biedt alle faciliteiten voor een goed verzorgde taalreis. Naast 10 in fraaie pasteltinten geschilderde leslokalen, is er een studieruimte, een bibliotheek en een internetlokaal aanwezig. In de zomermaanden volgen cursisten tot 20 jaar met leeftijdsgenoten Franse les in een schoolgebouw aan de rand van het centrum. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-28 weken, 1 week vanaf €340

Taalcursussen voor Volwassenen op Azurlingua

Onze partnerschool Azurlingua in Nice heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het organiseren van taalcursussen Frans. De taalschool is geaccrediteerd door de “Qualité label FLE”, volgens de Franse overheid. Ieder jaar volgen hier cursisten van over de hele wereld taalcursussen Frans. De taalcursussen worden op een interactieve manier gegeven, zodat je hier niet alleen effectief Frans leert maar ook kennis maakt met de Franse cultuur. De taalschool is gelegen in het hart van Nice, in de “Musicians Quarter”. De school is gevestigd in een typisch Franse villa met een tuin waar de cursisten kunnen ontspannen in de pauzes of huiswerk kunnen maken. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-24 weken, 1 week vanaf €350

Taalcursussen voor Jongeren op Azurlingua Juniors

Onze partnerschool in Nice, Azurlingua Juniors , biedt een compleet programma aan voor jongeren in de leeftijd 8-17 jaar . Het programma omvat Franse lessen, accommodatie in een gastgezin of residentie, en leuke activiteiten en excursies. Lessen vinden plaats in één van de residenties (afhankelijk van waar je verblijft), die elk beschikken over compleet ingerichte klaslokalen, een kantine en sportfaciliteiten. lees verder »
Minimum leeftijd:
8 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-6 weken, 1 week vanaf €610
Alpha B
(42)

Taalcursussen voor Gezinnen op Alpha B

De taalschool Alpha B in Nice heeft een zeer persoonlijk karakter wat het zeer geschikt maakt voor familiecursussen. Onze partnerschool is gevestigd in een monumentaal pand dichtbij het centrum. Behalve de lesokalen is er ook een studieruimte, bibliotheek en internetlokaal. lees verder »
Minimum leeftijd:
9 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-2 weken, 1 week vanaf €340
Alpha B
(42)

Taalcursussen voor Leraren op Alpha B

De lerarencursus op partnerinstituut Alpha B in Nice vindt plaats in de zomer, zodat docenten Frans in de schoolvakantie naar Nice kunnen reizen. Het enthousiaste team van medewerkers op de school zorgt voor een gemoedelijke sfeer waardoor men zich hier al snel voelt. Het schoolgebouw is een gerestaureerd monumentaal pand in het centrum van de stad, met 10 in pasteltinten geschilderde leslokalen, een studieruimte, een bibliotheek en een internetlokaal. lees verder »
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
2-2 weken, 2 weken vanaf €800
Alpha B
(42)

Taalcursussen voor Volwassenen 50+ op Alpha B

Ons partnerinstituut Alpha B in Nice is een school met een zeer persoonlijk karakter dankzij het enthousiaste team van medewerkers. Je zult je hier zeker snel thuis voelen. Jaarlijks volgen op Alpha B cursisten uit meer dan 25 verschillende landen een taalcursus Frans. Je gaat Frans leren in een gerestaureerd monumentaal pand in het centrum van de stad.  lees verder »
Minimum leeftijd:
50 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
2-2 weken, 2 weken vanaf €1200
Alpha B
(42)

Taalcursussen voor Volwassenen 30+ op Alpha B

Ons partnerinstituut Alpha B in Nice is een school met een zeer persoonlijk karakter dankzij het enthousiaste team van medewerkers. Je zult je hier zeker snel thuis voelen. Jaarlijks volgen op Alpha B cursisten van alle leeftijden en uit meer dan 25 verschillende landen een taalcursus Frans. Je gaat Frans leren in een gerestaureerd monumentaal pand in het centrum van de stad. Het instituut biedt alle faciliteiten voor een goed verzorgde taalreis. Naast 10 in fraaie pasteltinten geschilderde leslokalen, is er een studieruimte en een bibliotheek aanwezig. lees verder »
Minimum leeftijd:
30 jaar
Max. per lesgroep:
8 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-4 weken, 1 week vanaf €410

Weer in Nice

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 27 18 12
Aug 27 18 10
Sept 25 16 9
Oct 21 12 6
Nov 17 8 5
Dec 13 5 4
Jan 13 4 5
Feb 13 5 6
Mar 15 7 6
Apr 17 9 8
May 20 13 9
June 24 16 10
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes