Taalcursus Duits in Duitsland voor volwassenen


Duitsland is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, of dit nou voor een stedentrip, weekendje weg of voor een langere periode is. Het land is nog steeds één van de meest ontwikkelde en invloedrijke landen ter wereld en tevens de economische motor van de Europese Unie. Ervaar zelf de culturele schatten die het land te bieden heeft en ga Duits leren in Duitsland!

Op welke Duitse bestemming kun je een taalcursus Duits volgen?

Als volwassene kun je een taalcursus Duits volgen op verschillende bestemmingen in Duitsland. Je hebt de keuze uit Berlijn, Hamburg, Keulen, Lindau, München, Münster en Regensburg. Volwassenen hebben door dit uitgebreide aanbod de mogelijkheid om te kiezen voor de bestemming die het beste bij hen past. Je kunt dus dichtbij huis blijven of juist helemaal afreizen naar bijvoorbeeld het zuiden van Duitsland voor jouw taalcursus Duits! 

Een taalcursus Duits volgen in Duitsland

Van het charmante Zwarte Woud tot de mooiste plekjes van de besneeuwde Alpen: Duitsland heeft veel mooie natuur te bieden! Daarnaast is het een vermakelijk land en worden er verschillende soorten festivals gevierd. Geniet bijvoorbeeld van de legendarische Oktoberfesten in München, eet een traditionele ‘bratwurst’ in Keulen of ontdek de Duitse geschiedenis in Berlijn. Elke stad zal zorgen voor een unieke ervaring die jouw taalreis naar Duitsland compleet maakt.

Welke verschillende taalcursussen zijn er?

Voor volwassenen zijn er verschillende soorten taalcursussen mogelijk. Er is een mogelijkheid om les te krijgen in een groep, waarbij alle aspecten van de Duitse taal aan bod komen. Bovendien zijn er voor 30+-cursisten speciale groepen zodat je bij leeftijdsgenoten terechtkomt. Vind je het prettig om extra begeleiding te krijgen? Dan kun je ervoor kiezen om individuele lessen te volgen. Tijdens de lessen Duits leer je zowel om je schrijf- als spreekvaardigheid te verbeteren. Dit kan handig zijn voor als je op vakantie gaat of wanneer je het nodig hebt voor je werk of studie. 

Wat leer je tijdens een taalcursus Duits?

Tijdens een taalcursus Duits leer je je taalvaardigheden verbeteren. Wanneer je groepslessen volgt, voer je bijvoorbeeld veel gesprekken met de andere cursisten om zo je vocabulaire uit te breiden en de woorden goed uit te leren spreken. Daarnaast krijg je ook opdrachten waarbij je de grammatica en zinsopbouw beter leert beheersen. Je krijgt hierdoor veel zelfvertrouwen zodat je je Duitse taalkennis in de praktijk durft in te zetten.

Waar kun je overnachten?

Wanneer je op taalcursus gaat naar Duitsland is het ook mogelijk om via ons een accommodatie te boeken. Er zijn verschillende opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een kamer in een gastgezin, appartement of residentie. Als volwassene in een gastgezin leer je de Duitse taal beter beheersen en word je volledig ondergedompeld in de Duitse cultuur. Een appartement of residentie deel je over het algemeen met andere cursisten van de taalschool. Op die manier leer je dus nog veel meer mensen kennen die afkomstig zijn van over de hele wereld. 

Wil je meer weten over Duits leren in Duitsland? Neem dan gerust telefonisch, per mail of via de chat contact met ons op; we helpen je graag verder! Laat je daarnaast eens inspireren door de andere taalreizen Duits voor volwassenen of zelfs het complete aanbod taalreizen naar het buitenland

lees verder »
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes