Taalcursus Duits in Duitsland voor volwassenen


Duitsland is een bekende vakantiebestemming voor Nederlanders, of dit nou voor een stedentrip, weekendje weg of voor een langere periode is. Duitsland is nog steeds een van de meest ontwikkelde en invloedrijke landen ter wereld en daarnaast de economische motor van de EU. Ervaar zelf de culturele schatten die het land te bieden heeft en ga als volwassenen op taalcursus in Duitsland!

Welke bestemmingen zijn er voor de taalcursus?

Als volwassenen zijn er verschillende bestemmingen mogelijk in Duitsland. Je hebt de keuze uit Berlijn, Hamburg, Keulen, Lindau, München, Münster, Freiburg en Regensburg voor een taalcursus. Volwassenen hebben door dit uitgebreide aanbod genoeg keuze voor het kiezen van de juiste bestemming. Je kunt er dus voor kiezen om dichtbij huis te blijven of juist helemaal af te reizen naar bijvoorbeeld het zuiden van Duitsland voor jouw taalcursus Duits

Een taalcursus volgen in Duitsland

Van het charmante Zwarte Woud tot de mooiste plekjes van de besneeuwde Alpen: Duitsland heeft als land veel mooie natuur te bieden! Daarnaast is het een vermakelijk land en worden er verschillende soorten festivals gevierd. Geniet als volwassenen van de legendarische Oktoberfesten in München,  eet een traditionele braadworst in Keulen of ontdek de Duitse geschiedenis in Berlijn. Elke stad zal zorgen voor een unieke ervaring die jouw taalcursus in Duitsland compleet maakt! 

Welke verschillende taalcursussen zijn er?

Voor volwassenen zijn er verschillende soorten taalcursussen mogelijk. Vind je het prettig om extra begeleiding te krijgen dan kan je er voor kiezen om individueel les te krijgen. Ook is er een mogelijkheid om les te krijgen in een groep en zelfs voor 30+ zijn speciale groepen zodat je bij leeftijdsgenoten komt. Door de taalcursus leer je zowel schrijfvaardig als spreekvaardig je Duits verbeteren. Dit kan handig zijn voor als je op vakantie gaat of wanneer je het nodig hebt op je werk. 

Wat leer je tijdens een taalcursus?

Tijdens een taalcursus leer je het verbeteren van de Duitse taal. Wanneer je groepslessen volgt voer je veel gesprekken met de andere volwassenen om zo je vocabulaire uit te breiden en de woorden goed uit te spreken. Daarnaast krijg je ook opdrachten waarbij je de grammatica en zinsopbouw beter leert beheersen. Wie weet eindig je aan het einde van de cursus wel op een hoger niveau! 

Waar kun je overnachten?

Wanneer je op taalcursus gaat naar Duitsland is het ook mogelijk om via ons een accommodatie te boeken. Er zijn verschillende opties zoals een appartement, gastgezin of residentie. Als volwassenen in een gastgezin leer je de taal beter beheersen en wordt je ondergedompeld in de Duitse cultuur. Bij een appartement of residentie kom je terecht bij andere studenten van de taalcursus, zo leer je al snel veel andere volwassenen kennen.

Lees meer over onze mogelijkheden met betrekking tot taalcursussen in het buitenland

lees verder »
 
 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes