Duits leren in Hamburg voor volwassenen


In het Noorden van Duitsland ligt de belangrijke havenstad Hamburg. Met bijna 2 miljoen inwoners mag Hamburg zich de op één na grootste stad van Duitsland noemen. Een mooie bestemming voor volwassenen om Duits te leren dus! Duits leren in Hamburg betekent Duits leren in een metropool waar van alles te beleven is. De stad is rijk aan musea, bezienswaardigheden en plekken waar je de geschiedenis van de stad kunt terugzien. Uiteraard zijn er ook ontelbare biergartens, restaurants, bars en andere faciliteiten. Dit alles maakt Hamburg een leuke bestemming voor een taalcursus Duits in Duitsland voor volwassenen!

Duits leren in Hamburg doe je op taalschool Colón Language Center

Tijdens het Duits leren in Hamburg volg je lessen op onze partnerschool Colón Language Center. Deze taalschool ligt in het centrum en is gevestigd in een drietal monumentale gebouwen. Met meer dan 70 leslokalen en vele moderne faciliteiten is onze partnerschool zeer geschikt voor volwassenen om Duits te leren in Hamburg

Verschillende manieren voor volwassenen om Duits te leren in Hamburg

Onze partnerschool in Hamburg biedt verschillende cursussen aan om Duits te leren. Hierdoor heb je de mogelijkheid om een cursus te kiezen die het beste op jouw wensen en doelen aansluit. Zo is het mogelijk om de kiezen voor een intensieve groepscursus Duits, een individuele cursus óf een combinatie hiervan (de speciaal intensieve cursus). Individuele lessen zijn zeer geschikt voor volwassenen die in een korte tijd zoveel mogelijk Duits willen leren, bijvoorbeeld voor zakelijke doeleinden. 

Duits leren en Hamburg ontdekken

Zoals eerder aangegeven is Hamburg de op één na grootste stad van Duitsland en dat betekent dat er ontzettend veel te zien en te doen is, naast het leren van de Duitse taal. De taalschool organiseert regelmatig activiteiten en excursies die je de mogelijkheid geven om de stad én de medecursisten beter te leren kennen. De excursies zijn vaak van culturele, sportieve of entertainende aard. Zo worden er vaak bezoeken georganiseerd naar een museum, bierbrouwerij of bioscoop. In de weekenden krijg je de kans om op excursie te gaan, bijvoorbeeld naar Lüneburg, Lübeck, Sylt of een andere bezienswaardige plek! Je kunt natuurlijk ook zelf op pad gaan, of samen met andere volwassenen van de cursus. Zo kunnen jullie direct de nieuwe Duitse taalkennis oefenen! 

Verblijf tijdens het Duits leren in Hamburg

Tijdens het Duits leren in Hamburg zijn er verschillende verblijfsopties. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om in een studio, een appartement of in een residentie te verblijven. Daarnaast is het ook mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Wanneer je hiervoor kiest , dan word je onderdeel van het dagelijkse leven van een lokaal gastgezin en leer je de Duitse cultuur van dichtbij kennen. Ook krijg je de kans om met het gastgezin Duits te spreken, waardoor je bezig blijft met het leren van de Duitse taal, ook na de lessen!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in Hamburg, of om weer te weten te komen over alle mogelijke taalreizen naar het buitenland.

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Colón Language Center

De taalschool Colón ligt in het centrum van Hamburg, in een rustig voetgangersgebied. Het bestaat uit 3 monumentale gebouwen waarin zich o.a. 70 leslokalen en een schoolresidentie bevinden. Het hele jaar door studeren ca. 500-600 cursisten aan dit taalinstituut dat niet alleen Duits onderwijst aan anderstaligen. Veel Duitsers komen hier een taalcursus volgen om een andere taal te leren.   lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement, Schoolresidentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €130

Weer in Hamburg

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Maart 7 0 3
Apr 12 3 5
Mei 17 7 7
Juni 20 10 7
Juli 21 12 7
Aug 22 12 7
Sept 18 9 5
Okt 13 6 3
Nov 8 3 2
Dec 4 -1 1
Jan 3 -2 1
Feb 4 -2 2

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes