Duits leren in Berlijn


Berlijn, de grootste stad in het noordoosten van Duitsland, staat bekend als één van de meest culturele, politieke en wetenschappelijke centra binnen de Europese Unie. Het is de hoofdstad van Duitsland en er wonen bijna 4 miljoen mensen in de stad. De rivier de Spree deelt de stad in een noordelijk en zuidelijk deel. Berlijn heeft een beladen geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog heeft de stad gevormd zoals het nu is. Er is natuurlijk wel het een en ander heropgebouwd en gerestaureerd. In Berlijn vind je zowel historische gebouwen als supermoderne architectuur en de stad wordt steeds populairder bij jongeren. Veel toeristen trekken jaarlijks richting het noordoosten van Duitsland om de bezienswaardigheden in Berlijn te zien. Gelukkig is Berlijn gemakkelijk te bereiken met zowel vliegtuig als openbaar vervoer. Er is ontzettend veel te doen in deze hippe stad en het is dan ook een toplocatie voor een taalcursus Duits in Duitsland!

Leer de Duitse taal op een internationale taalschool

De taalcursussen Duits in Berlijn voor volwassenen, jongeren en professionals worden verzorgd door onze partnerscholen. Deze internationale taalscholen liggen verspreid door de stad. Volwassenen kunnen Duits leren op de taalschool in het centrum van de stad dichtbij de Spree en het Reichstaggebouw. In het gedeelte Prenzlauer Berg ligt de andere taalschool waar taalcursussen voor volwassenen, jongeren en professionals worden gegeven. Jonge kinderen vanaf 7 jaar kunnen hier ook terecht. Voor de waterliefhebbers is er een speciaal jongerenprogramma in de buurt van Berlijn in Wolzig. 

Een taalcursus Duits volgen: hoe werkt dat?

Wanneer je Duits gaan leren in Berlijn volg je van maandag tot en met vrijdag lessen Duits op de taalschool. Op de eerste lesdag worden de lesgroepen bepaald en kom je in een internationale groep terecht met andere cursisten die op jouw niveau Duits zitten. De lessen worden gegeven door professionele Duits docenten die native speaker van de taal zijn. Na afloop van de lessen en in de weekenden kun je deelnemen aan het sociale activiteitenprogramma van de taalschool. Mocht je er liever zelf op uit willen gaan, dan ben je daar natuurlijk ook vrij in. 

Ontdek het bruisende Berlijn tijdens het Duits leren

Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in Berlijn, waarvan er hier een aantal uitgelicht worden. Zoals de enig overgebleven stadspoort, de Brandenburger Tor. Vanaf hier kun je richting het historische Reichstaggebouw, maar ook naar het populaire Alexanderplatz via de laan Unter der Linden. Aan deze laan ligt onder andere de Berliner Dom en het nationaal museum. In de stad is nog steeds aangegeven waar de Berlijnse Muur vroeger stond, dus kijk niet alleen voor je uit maar let ook op waar je loopt. De East Side Gallery is een overgebleven stuk van de Berlijnse Muur dat compleet beschilderd is door verschillende kunstenaars. In het centrum van Berlijn vind je ook het belangrijke knooppunt Potsdamer Platz. Vanaf hier ben je niet ver verwijderd van het voormalige controlepunt in de tijd dat Berlijn uit twee delen bestond: het inmiddels zeer commerciële Checkpoint Charlie. Dit is overigens maar een kleine greep uit alle dingen die je kunt beleven tijdens het Duits leren in Berlijn!

Ervaar de Duitse cultuur in een Duits gastgezin

Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat bij een Duits huishouden? Daar kun je achterkomen wanneer je kiest voor verblijf bij een gastgezin tijdens je taalcursus Duits. Dit is de ideale manier om niet alleen continu je Duits te blijven oefenen, maar om ook meer over de Duitse cultuur te weten te komen. De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door de taalschool. Lijkt dat je niks? Geen probleem, er zijn ook diverse mogelijkheden om te verblijven in een gedeelde accommodatie of privéaccommodatie. 

Is Duits leren in Berlijn geschikt voor jou? Of laat je je graag nog adviseren over de andere taalreizen naar het buitenland? Neem gerust telefonisch, per mail of via de chat contact met ons op en stel ons al je vragen. We helpen je graag verder!

lees verder »
 

Taalcursussen voor Jongeren op GLS College Juniors

Het jongerenprogramma van onze partnerschool GLS College in Berlijn is voor cursisten in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar. De taalschool is gelegen op een campus op een mooie locatie, op circa 15 minuten van de Alexanderplatz. De taalschool heeft jarenlange ervaring in het organiseren van taalcursussen voor jongeren. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
23/06/2024 - 18/08/2024
Verblijf in:
Campus
Cursusperiode:
1-4 weken, 1 week vanaf €1210

Taalcursussen voor Jongeren op GLS Watersport Juniors

Voor de jongeren van 12-16 jaar biedt onze partnerschool GLS-Watersports Juniors speciale zomercursussen aan gecombineerd met watersporten. Het programma vindt plaats op een campus aan het meer Wolzig, ca. 30 km ten zuidoosten van Berlijn. De locatie is ideaal voor watersporten; er is een haven met boten, surfplanken, kajaks, kano's, zeilboten, een overdekte fitnessruimte, fietsen, beach volleybalveld, en voetbalveld. lees verder »
Minimum leeftijd:
12 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
30/06/2024 - 11/08/2024
Cursusperiode:
1-4 weken, 1 week vanaf €1250
GLS
(65)

Taalcursussen voor Volwassenen op GLS

Onze partnerschool in Berlijn, GLS, ligt op 15 minuten loopafstand van de beroemde Alexanderplatz, in de trendy wijk Prenzlauer Berg. De school is in feite een grote campus, bestaande uit 5 monumentale gebouwen met daartussen een grote tuin. De ideale plek om Duits te leren! lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Schoolresidentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €255
BWS
(9)

Taalcursussen voor Volwassenen op BWS

De taalschool BWS ligt in het centrum van Berlijn, aan de beroemde Friedrichstrasse, dichtbij het Brandenburger Tor, bij een knooppunt van openbaar vervoer. Er zijn 9 leslokalen, computers, wifi  en er is een keuken waarvan de cursisten gebruik mogen maken. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €310
GLS
(65)

Taalcursussen voor Professionals op GLS

Verbeter je zakelijk Duits op onze internationale taalschool in het historisch centrum van Berlijn, gelegen in de wijk "Prenzlauer Berg". Onze partnerschool GLS biedt de luxe die professionals nodig hebben: met een complete campus tot je beschikking heb je hier alle faciliteiten die het verblijf gedurende je taalcursus comfortabel maken. De campus beschikt over 5 monumentale gebouwen, waarvan één gebouw onlangs compleet gerenoveerd is en toegang geeft tot een prachtig binnenzwembad. Verder zijn er veel accommodatie-mogelijkheden, ook gericht op professionals die graag wat mee luxe tot hun beschikking hebben. Zo kun je verblijven op de campus in prachtige hotelkamers of studio's met een eigen badkamer en kitchenette. De school beschikt bovendien over een eigen cafetaria, restaurant, grote lounge/filmzaal, "biergarten", boekwinkel, en maar liefst 40 leslokalen. Met een grote verscheidenheid aan nationaliteiten biedt de campus van GLS een internationale omgeving voor professionals die hun zakelijk Duits willen verbeteren. ZIE OOK ANDERE CURSUSPROGRAMMA'S OP DEZE TAALSCHOOL: VOLWASSENEN , JONGEREN VAN 7-17 JAAR , OF JONGEREN VAN 16-20 JAAR . lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Schoolresidentie
Cursusperiode:
1-4 weken, 1 week vanaf €890

Weer in Berlijn

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 23 13 7
Aug 23 12 7
Sept 19 9 6
Oct 13 6 4
Nov 7 2 2
Dec 3 -1 1
Jan 2 -3 2
Feb 3 -3 3
Mar 8 0 4
Apr 13 4 6
May 18 8 7
June 22 11 8
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes