Taalcursus Duits in Berlijn

GLS College Juniors

Het jongerenprogramma van onze partnerschool in Berlijn is voor cursisten in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. De taalschool is gelegen op een campus op een mooie locatie, op circa 15 minuten van de Alexanderplatz. De taalschool heeft jarenlange ervaring in het organiseren van taalcursussen voor jongeren. De taallessen voor de volwassenen vinden ook op de campus plaats, maar jij hebt alleen maar les met leeftijdgenoten. Berlijn heeft een enorme aantrekkingkracht op mensen van over de hele wereld, dus in jouw klas leer je Duits samen met jongeren van veel verschillende nationaliteiten.
Op de taalschool is gratis wifi en er is een grote tuin. 
Activiteitenprogramma
Naast de lessen Duits is er voldoende tijd voor ontspanning. Tijdens de activietien leer je klasgenoten, medecursisten uit andere klassen, de stad én de Duitse taal nog beter kennen. Per week zijn 2 halve dag- en 1 dagexcursie inbegrepen. 
Bezoeken aan musea en bezienswaardigheden zoals de Berlijnse Muur en checkpoint Charlie
Disco avond met leraren
Minigolf
Excursies naar o.a. Dresden, Postdam, Hamburg, Leipzig, Sachsenhausen

Het jongerenprogramma van onze partnerschool GLS College in Berlijn is voor cursisten in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar. De taalschool is gelegen op een campus op een mooie locatie, op circa 15 minuten van de Alexanderplatz. De taalschool heeft jarenlange ervaring in het organiseren van taalcursussen voor jongeren. 

De taallessen voor de volwassenen vinden ook op de campus plaats, maar jij hebt alleen maar les met leeftijdgenoten. Berlijn heeft een enorme aantrekkingskracht op mensen van over de hele wereld, dus in jouw klas leer je Duits samen met jongeren van veel verschillende nationaliteiten. Op de taalschool is gratis wifi en er is een grote tuin.

Activiteitenprogramma

Naast de lessen Duits is er voldoende tijd voor ontspanning. Tijdens de activiteiten leer je klasgenoten, medecursisten uit andere klassen, de stad én de Duitse taal nog beter kennen. Per week zijn 2 halve dag- en 1 dagexcursie inbegrepen. 

 • Bezoeken aan musea en bezienswaardigheden zoals de Berlijnse Muur en checkpoint Charlie
 • Disco avond met leraren
 • Minigolf
 • Excursies naar o.a. Dresden, Postdam, Hamburg, Leipzig, Sachsenhausen
 Voorbeeld activiteiten Cambridge Jongeren

KLIK HIER VOOR DE CURSUSPROGRAMMA'S VAN DEZE TAALSCHOOL VOOR JONGEREN VAN 7-17 JAAR EN VOOR IEDEREEN VANAF 18 JAAR.

Intensief zomer (16-18 jaar)

Kenmerken van de cursus:

 • Leeftijd: 16-18 jaar
 • Minimaal niveau Duits: beginner
 • Lesuren: 20 per week, (onder voorbehoud) van 15.30 tot 19.00 uur
 • Accommodatie: residentie, campus of gastgezin, halfpension
 • Avondklok: 23.00 uur
 • Toezicht: tijdens de activiteiten
 • Transfer: inclusief
 • Activiteitenprogramma: 2 activiteiten per dag en 1 dagexcursie per week

Deze cursus is de beste optie voor de jongere cursisten die naast het bijspijkeren van hun Duits ook willen genieten van hun vrije tijd en van de prachtige stad Berlijn. Naast 20 lesuren Duits per week, is een uitgebreid activiteitenprogramma inbegrepen (minimaal 2 activiteiten per dag!). De lessen vinden plaats in de middag. Een lesuur duurt 45 minuten en de taalcurus wordt gegeven door Duitse leraren. In de klas wordt dus alleen maar Duits gesproken!

Zowel voor als na de lessen worden activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een barbecue, karaoke-avond, bezoek aan een museum en een stadswandeling. Op zaterdag is er een dagexcursie naar Potsdam of Sachenhausen. In verband met de excursie op zaterdag, ga je op zondag weer naar huis. Tijdens de activiteiten is er begeleiding aanwezig, maar je gaat wel op eigen gelegenheid naar school en weer terug naar je accommodatie.

 Voorbeeld activiteiten Cambridge Jongeren

Je kunt kiezen voor verblijf op de campus, in een residentie of bij een gastgezin. Het verblijf is op basis van halfpension. De lunch is niet inbegrepen, maar deze kun je op school kopen. Alle cursisten eten 's avonds samen op de campus, ook als je bij een gastgezin verblijft.

Minimum leeftijd is 16 jaar .

Prijzen 2018

Klik op een prijs voor een exacte prijsopgave en/of om te reserveren.
Prijzen in  €/EUR

Max. 12 per lesgroep
Aantal lesuren per week:
20
Aantal weken:
  2 weken 3 weken 4 weken  
Intensief zomer (16-18 jaar) met jongerenresidentie, meerpersoonskamer, halfpension 1470 2170 2870
Intensief zomer (16-18 jaar) met gastgezin, 2-persoonskamer, halfpension 1470 2170 2870
Intensief zomer (16-18 jaar) met berlijn college campus, meerpersoonskamer, halfpension 1630 2410 3190
Aanvangsdata:  

basiskennis : 25/06, 02/07, 09/07, 16/07, 23/07, 30/07, 06/08

Let op:  

1 lesuur = 45 minuten

Kosten voor openbaar vervoer (circa € 60- € 80 per 2-4 weken) en entreegelden (ca € 30 per week) zijn niet inbegrepen.

Het programma is op basis van halfpension. Je kunt eventueel de lunch op de campus bijboeken tegen een toeslag van € 56,- per week.

Laatste lesdag: 17/08/2018

Alle prijzen zijn inclusief:

 • administratiekosten
 • cursus en accommodatie zoals beschreven
 • lesmateriaal
 • dagelijks activiteitenprogramma en 1 excursie per week
 • transfer bij aankomst en vertrek op zondag tussen 8.00 - 22.00
 • deelnamecertificaat

Berlijn College Campus

De schoolresidentie bestaat uit 50 studio's op de campus waar ook de lessen plaatsvinden. Je verblijft in deze studio´s met 2 tot 4 andere cursisten. Je hebt dus geen reistijd naar school en terug naar je accommodatie, je woont dus in het centrum van Berlijn, tussen internationale studenten. Vroeg boeken is voor deze accommodatie beslist noodzakelijk. Elke studio heeft een eigen keuken, badkamer, TV, telefoon en WLAN (eigen laptop kun je dus meenemen).

Je moet om 23.00 uur op je kamer zijn (tenzij er een late activiteit gepland is). Het ontbijt en de lunch zijn inclusief en kun je gebruiken in het cafetaria op de taalschool. Tegen een toeslag is het mogelijk een derde maaltijd per dag bij te boeken.

Jongerenresidentie

De jongerenresidentie is een prima budget-optie. Je verblijft met 3 tot 5 andere cursisten op een kamer. Je deelt een badkamer en er is een gemeenschappelijke tv-kamer. De taalschool ligt op ca. 8 minuten loopafstand. Je loopt alleen, of met je medecursisten naar school (niet onder begeleiding). Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig en de gemeenschappelijke ruimten worden een keer per week schoon gemaakt. Je bent zelf, met je kamergenoten, verantwoordelijk voor het netjes houden van je kamer. In de gemeenschappelijke ruimte is WLAN beschikbaar. Om 23.00 uur moet je terug zijn op je kamer (tenzij er een late activiteit gepland is). Ontbijten kan in de residentie en lunchen in het cafetaria op de taalschool.

Gastgezin

In een gastgezin verblijf je in een 2-persoonskamer op basis van halfpension. Je deelt je kamer met een andere cursist (van een andere nationaliteit) van de taalschool. 's Morgens en 's avonds eet je bij het gastgezin. Je kunt er ook voor kiezen om het avondeten op school te gebruiken. Dit geldt dan voor de hele verblijfsduur en dit moet je bij reservering opgeven (dit kun je invullen bij opmerkingen op het inschrijfformulier). Net als in andere grote steden wonen de gastgezinnen op enige afstand (max. 50 minuten per openbaar vervoer) van het centrum, en in dit geval dus ook van de school. Je reist op eigen gelegenheid, dus zonder begeleiding, naar de taalschool. Als er 's middags of 's avonds activiteiten plaatsvinden, dan reis je daarna ook weer alleen terug. Er wordt van je verwacht dat je uiterlijk om 23.00 uur terug bij je gastgezin bent.

Algemene beoordeling
3.7 / 5.0
3 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.1 / 5.0
Frederike
16 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.5 / 5.0
Anoniem
Spaans
2 weken


Taalschool
Cursus
Accommodatie
Prijs/kwaliteitverhouding


3.2 / 5.0
Anoniem
Spaans
2 weken


Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


Berlijn is een hele veelzijdige stad waar je je ogen uitkijkt! Naast een stad met heel veel geschiedenis, heeft Berlijn ook leuke studentenwijken, veel groen, leuke winkels en zelfs een dierentuin midden in de stad. Als je in Berlijn Duits leert, hoef je je zeker niet te vervelen. Door de vele activiteiten die de taalschool organiseert en alles wat Berlijn te bieden heeft, wordt jouw taalreis gegarandeerd een een leerzame, leuke en onvergetelijke vakantie.

Indicatie van de nationaliteiten per jaar (in %).

Weer in Berlijn

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Feb 3 -3 3
Maart 8 0 4
Apr 13 4 6
Mei 18 8 7
Juni 22 11 8
Juli 23 13 7
Aug 23 12 7
Sept 19 9 6
Okt 13 6 4
Nov 7 2 2
Dec 3 -1 1
Jan 2 -3 2

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes

International Association of Language Centres Association of Language Travel Organisations World Youth Student and Educational Travel Confederation World Youth Student and Educational Work & Volunteer Abroad STUDY WYSE