Duits leren in Keulen voor volwassenen


Heb je als volwassene altijd al de Duitse taal willen leren in een van de oudste steden van Duitsland? Dan ben je in Keulen aan het juiste adres. Deze stad is namelijk meer dan 2000 jaar geleden gesticht en is de op twee na grootste stad van het land. Het historische centrum van Keulen bevindt zich aan beide kanten van de rivier de Rijn en is gevuld met talloze winkels, cafés en restaurants. Als je ervoor kiest om Duits te gaan leren in Keulen, dan kom je terecht in een stad die bekend staat om haar internationale en jonge uitstraling door het grote aantal studenten afkomstig uit Duitsland, maar ook uit andere landen van de wereld. Je zal je hier dus nooit alleen voelen! Verder kan je hier naast het leren van de Duitse taal als volwassene regelmatig genieten van een biertje en een typische currywurst met friet. Een bezoekje aan de gotische kathedraal de Dom (die staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco), het chocolademuseum, het Centraal Station van Keulen, de kleurrijke huisjes en één van de vele bakkerijen, maken het Duits leren in Keulen pas echt compleet. En natuurlijk kan je het grootste feest van Keulen bijwonen als je er in de juiste periode verblijft, namelijk Carnaval! 

Duits leren op BWS Germanlingua in Keulen

De internationale taalschool BWS bevindt zich op de tweede etage van een historisch pand in het centrum van de stad. De school ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van de indrukwekkende ‘Kölner Dom’ en is niet ver van de ‘Deutzer Brücke’: de twee naast elkaar gelegen bruggen die de Rijn overspannen. Deze taalschool beschikt over 5 volledig uitgeruste leslokalen, een keuken met koffiezetapparaat, drankjes en snacks voor de cursisten, een computerruimte en je mag hier gratis gebruik maken van de wifi. Daarnaast is BWS uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en kent de taalschool een goede mix van nationaliteiten. Kortom: op deze taalschool zijn alle praktische faciliteiten aanwezig die ervoor zorgen dat jij optimaal Duits leert in Keulen

Haal meer uit het Duits leren dankzij ons sociale programma

Leer de Duitse taal in Keulen ook buiten het klaslokaal om door deel te nemen aan onze interessante activiteiten, die bestaan uit onder andere een tour door het oude centrum van Keulen, een bezoek aan de dierentuin en verschillende musea als het Museum Ludwig, het Joods Museum en het Chocolademuseum. Ook kan je je inschrijven voor een rondleiding langs meerdere brouwerijen in de stad, een avondje naar de openluchtbioscoop of de themafeesten (barbecues, Kerst en Carnaval). Geniet van het panoramisch uitzicht vanaf de brug van de liefde ‘Hohenzollernbrücke’ of waag je aan de kabelbaan over de Rijn. Tijdens deze activiteiten maak je kennis met je medecursisten waardoor je als volwassene nog beter Duits leert spreken.

 

Ga voor de cursus die bij jou past en behaal je persoonlijke doel

Als je kiest voor de intensieve cursus Duits in Keulen, dan volg je 20 of 25 lessen (1 les is 45 minuten) per week, van maandag tot en met vrijdag. Belangrijke aspecten van de taal zoals grammatica, woordenschat, conversatie en luistervaardigheid worden hier behandeld en de groepen bestaan uit maximaal 10 cursisten (12 in het hoogseizoen). Deze cursus is beschikbaar voor alle niveaus: van A1 tot C2. Heb je behoefte aan meer persoonlijke aandacht, dan is de minigroepcursus of de individuele cursus iets voor jou! Daarnaast bieden wij ook nog een examenvoorbereidingscursus Duits aan, evenals commercieel Duits voor cursisten met zakelijke of professionele doeleinden. In Keulen kan je dus Duits leren op de manier zoals jij dat wil. 

Je accommodatie draagt bij aan het leren van de Duitse taal in Keulen

De beste manier om de Duitse gewoonten en de Duitse taal te leren, is door bij een gastgezin in Keulen te verblijven. Je kan dan kiezen tussen een verblijf met uitsluitend ontbijt of op basis van halfpension (ontbijt en diner). Niet alle gastgezinnen wonen in het centrum, aangezien Keulen een relatief grote stad is; de afstand naar de taalschool bedraagt ongeveer 20-40 minuten met het openbaar vervoer. Wel wonen ze in de buurt van een bushalte, zodat het centrum van Keulen altijd goed bereikbaar is. Ook kan je ervoor kiezen om je accommodatie met ongeveer 5 á 6 huisgenoten te delen. Deze appartementen zijn eenvoudig, maar zeker comfortabel. Ze bevinden zich op ongeveer 15 minuten reisafstand van de school en beschikken over 1-en 2-persoonskamers, een volledig uitgeruste keuken en een gedeelde badkamer. Andere accommodatieopties zijn een ‘Appartement Plus’ en een ‘Single-use appartement’

 

Lees meer over onze andere mogelijkheden betreft een taalcursus Duits in Duitsland voor volwassenen of de andere bestemmingen voor taalreizen in het buitenland!

lees verder »
BWS

Taalcursussen voor Volwassenen op BWS

Onze partnerschool in Keulen, BWS Germanlingua, is gelegen op de tweede verdieping van een historisch gebouw in het centrum. De school ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van de "Kölner Dom" (Kathedraal van Keulen) en is niet ver van de "Deutzer Brücke". De school bestaat uit 5 volledig uitgeruste leslokalen, een keuken voor de studenten, een computerruimte en er is gratis toegang tot internet. Verder is de school uitstekend toegankelijk met het openbaar vervoer (metro en bus). lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €230

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes