Taalcursus in de meivakantie

In de meivakantie je talenkennis bijspijkeren met een taalcursus Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans: dat is een goed idee! Op een taalschool in het buitenland leer je het extra snel. Je hebt samen met jongeren uit de hele wereld les. Na de lessen worden er allerlei activiteiten en excursies georganiseerd. Zo bereid je je voor op de proefwerken en examens aan het eind van het jaar terwijl je toch dat vakantiegevoel hebt!

Ben je 16 jaar of jonger?

Er zijn verschillende taalscholen waar jij je taalkennis kunt gaan verbeteren wanneer je 16 jaar of jonger bent tijdens de meivakantie. Dit zijn allemaal internationale scholen waar je met leeftijdsgenoten uit de hele wereld les hebt. Bij deze jongerenprogramma’s gaat het altijd om een compleet pakket van taalcursus, accommodatie en activiteiten. Bovendien is er een hoge mate van begeleiding/toezicht. Is het de eerste keer dat je zonder ouders op reis gaat? Dan is het wel fijn dat er altijd iemand in de buurt is waar je vragen aan kunt stellen en die je kan helpen. Ook een fijn idee voor je ouders!

Alle programma’s zijn exclusief het vervoer. Dat kunnen wij wel voor je regelen, maar mag je ook zelf organiseren.

Taalcurus Engels voor jongeren

Taalcursus Engels voor 16-jarigen en jonger

In de meivakantie zijn er een aantal Engelse taalscholen die jongerenprogramma’s organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld een taalcursus Engels in Cambridge volgen. Hier is het jongerenprogramma vanaf 12 jaar. Zowel tijdens de jongerencursus in Exeter als Cambridge verblijf je in een gastgezin op basis van volpension. Tenslotte is het ook mogelijk om een taalcursus in Londen te volgen of om Engels te leren in Malta. Beide taalprogramma’s kun je volgen vanaf 14 jaar. Op deze twee bestemmingen heb je de keuze tussen een gastgezin en residentie. Alle details hierover kun je vinden op de betreffende schoolpagina op onze website.

Taalcursus Duits voor 16-jarigen en jonger

Naast Engels, is het ook mogelijk om een taalcursus Duits te volgen tijdens de meivakantie. Dit kun je doen op onze taalschool in Augsburg, die het hele jaar door geopend is. Op deze school komen alleen jongeren in de leeftijd vanaf 14 jaar om hun Duits bij te spijkeren. Hierbij verblijf je tijdens de taalcursus in een gastgezin en worden er verschillende activiteiten en excursies georganiseerd.

Taalcursus Frans voor 16-jarigen en jonger

Om je Frans te verbeteren in de meivakantie zijn er twee mogelijke bestemmingen: Antibes en Nice. Beide steden liggen aan de Franse Riviéra aan het strand. De taalcursus Frans in Antibes is voor jongeren van 8 tot 11 jaar en vanaf 12 jaar. Je kunt zelf kiezen of je in een gastgezin of in een residentie wil verblijven tijdens de cursus. Tijdens de taalcursus Frans in Nice verblijf je altijd in een gastgezin in de meivakantie, tenzij je in de zomer gaat dan zijn er ook residenties beschikbaar.

Frans leren in meivakantie

De mogelijkheden voor de meivakantie op een rijtje voor jongeren van 16 jaar of jonger:

• Taalcursus Engels in Cambridge
• Taalcursus Engels in Malta
• Taalcursus Duits in Augsburg
• Taalcursus Frans in Antibes
• Taalcursus Frans in Nice

Ben je 16 jaar of ouder?

Dan kun je natuurlijk één van bovenstaande bestemmingen en taalprogramma’s kiezen. Maar je kunt ook meedoen met een programma voor volwassenen. Er zijn wel een aantal duidelijke verschillen waardoor het van jouw persoonlijkheid, karakter en zelfstandigheid afhangt wat voor jou de beste keuze is. Twijfel je? Neem dan contact op, wij adviseren hierin graag.

Bij de programma’s voor volwassenen is in de eerste plaats minder begeleiding en toezicht. Je mag dus meer zelf ondernemen (alleen de stad in) en later “thuis” komen. Natuurlijk kun je met vragen altijd terecht bij de contactpersonen ter plaatse maar er is niet 24/7 iemand in de buurt. Je hebt over het algemeen meer keuze ten aanzien van de taalcursus die je volgt: behalve 20 lesuren per week worden er ook vaak 25 of 30 lesuren per week aangeboden. En ten slotte: er zijn minder activiteiten inclusief. De taalscholen bieden wel een uitgebreid activiteitenprogramma aan maar je kunt zelf beslissen waar je aan mee wil doen en eventuele kosten betaal je ter plaatse.  

Taalcursus Engels voor 16+

Behalve eerder genoemde bestemmingen voor een taalcursus in Engeland, kun je ook een taalcursus Engels volgen in Bristol: een leuke universiteitsstad aan de westkust van Engeland. Ook in het sfeervolle Oxford kun je een taalcursus Engels volgen als je 16 jaar of ouder bent. In Ierland kun je Engels leren in Dublin of een taalcursus volgen in Cork. Beide steden zijn rechtstreeks aan te vliegen vanuit Nederland. En wi je zeker zijn van zon dan ga je naar Cyprus ;-)

Bij alle bestemmingen moet je (als je nog geen 18 bent) in een gastgezin verblijven. De enige uitzonderingen zijn taalcursus Engels in Malta en Londen, op de taalschool Londen Highgate.

Taalcursus in de meivakantie voor jongeren

Taalcursus Frans voor 16+

Wil je je Frans gaan bijspijkeren dan kun je ook eens kijken naar de taalschool in Montpellier. Er zijn twee scholen in het centrum van deze universiteitsstad waar je uit kunt kiezen. Ook een taalcursus Frans in Vichy behoort tot de mogelijkheden. Minderjarigen moeten in Frankrijk in een gastgezin verblijven.

Taalcursus Duits voor 16+

De taalschool BWS heeft 3 vestigingen in Duitsland waar je vanaf 16 jaar Duits kunt leren: Keulen, Berlijn en München. Extra leuk bij deze scholen is dat wèl alle activiteiten die ze organiseren al inclusief zijn. Je kunt dus overal aan meedoen zonder dat je ter plaatse nog iets moet betalen. Een vierde mogelijkheid is een taalcursus Duits in Hamburg. Als je nog geen 18 bent, kun je in Duitsland alleen in een gastgezin verblijven. Ook in Oostenrijk kun je je Duits gaan perfectioneren, en wel in de prachtige stad Wenen!

Taalcursus Spaans voor 16+

In Spanje zijn er veel mogelijkheden maar de meest geliefde bestemmingen om in de meivakantie naartoe te gaan zijn Valencia, Sevilla en Málaga. Een taalcursus Spaans in Salamanca wordt ook veel gekozen maar de reis is wat lastiger. Je vliegt dan op Madrid en moet zelf met de bus of trein naar Salamanca doorreizen. Hier is enige reiservaring wel handig! Overigens hoef je als minderjarige in Spanje niet per sé in een gastgezin te verblijven: kijk bij de verschillende taalscholen welke minimum leeftijd genoemd wordt bij de accommodaties.

Taalcursus Italiaans voor 16+

Wil je Italiaans gaan leren in de meivakantie, kijk dan eens naar een taalcursus in Rome. Wil je liever een kleinere stad, dan is een cursus Italiaans in Pisa wellicht een beter idee voor jou. Er zijn nog meer mogelijkheden in Italië vanaf 16 jaar maar dit zijn wel de meest geschikte omdat ze makkelijk zijn aan te reizen.

Engels leren in meivakantie

Ook hier de mogelijkheden voor 16 jaar en ouder voor de meivakantie nog even op een rijtje:

• Taalcursus Engels in Bristol
• Taalcursus Engels in Oxford
• Taalcursus Engels in Londen
• Taalcursus Engels in Dublin
• Taalcursus Engels in Cork
• Taalcursus Frans in Montpellier
• Taalcursus Frans in Vichy
• Taalcursus Duits in Keulen
• Taalcursus Duits in Berlijn
• Taalcursus Duits in München
• Taalcursus Duits in Hamburg
• Taalcursus Duits in Wenen
• Taalcursus Spaans in Valencia
• Taalcursus Spaans in Málaga
• Taalcursus Spaans in Salamanca
• Taalcursus Italiaans in Rome
• Taalcursus Italiaans in Pisa

Wil je eens langskomen op ons kantoor in Nijmegen? Dat kan van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.30 uur. Laat ons even weten als je wil komen, dan zitten we voor je klaar!

Natuurlijk ben je ook welkom op onze informatiedagen

Voor taalcursussen buiten de meivakantie of andere dan hier genoemde talen kijk je bij onze taalcursussen in het buitenland wereldwijd.

 

Een taalcursus Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans in de meivakantie
In de meivakantie je talenkennis bijspijkeren met een taalcursus Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans: dat is een goed idee! Op een taalschool in het buitenland leer je het extra snel. Je hebt samen met leeftijdgenoten uit de hele wereld les. Na de lessen worden er allerlei activiteiten en excursies georganiseerd. Zo bereid je je voor op de proefwerken en examens aan het eind van het jaar terwijl je toch dat vakantiegevoel hebt! 
Ben je 16 jaar of jonger tijdens de taalcursus in de meivakantie?
Dan zijn er verschillende taalscholen waar jij je taalkennis kunt gaan verbeteren. Dit zijn allemaal internationale scholen waar je met leerlingen uit de hele wereld les hebt. Bij deze taalprogramma’s gaat het altijd om een compleet pakket van taalcursus, accommodatie en activiteiten. Bovendien is er een hoge mate van begeleiding/toezicht. Want waarschijnlijk is het de eerste keer dat je zonder ouders op reis gaat? Dan is het wel fijn dat er altijd iemand in de buurt is waar je vragen aan kunt stellen en die je kan helpen. Ook een fijn idee voor je ouders!
Alle programma’s zijn exclusief het vervoer. Dat regelen we graag voor je maar mag je ook zelf organiseren.
Taalcursussen Engels in de meivakantie voor 16-jarigen en jonger
In de meivakantie zijn er een aantal taalscholen die deze jongerenprogramma’s organiseren. Een cursus Engels voor jongeren in Exeter bijvoorbeeld. Hier zijn programma’s voor jongeren van 7-10 jaar en 11-19 jaar. Bovendien wordt de laatste groep nog opgedeeld in 11-14 en 15-19-jarigen. Zo heb je altijd met leeftijdgenoten les. Je kunt ook kiezen voor een taalcursus Engels in Cambridge. Hier is een programma vanaf 14-17 jaar. Beide programma’s zijn met verblijf in een gastgezin op basis van volpension. Een derde optie is een taalreis Engels naar Malta voor 14- tot 17-jarigen. Daar heb je de keuze tussen gastgezin en residentie. Alle details vind je op de betreffende schoolpagina op de website.
Cursus Frans in de meivakantie voor 16-jarigen en jonger
Om je Frans bij te spijkeren zijn er in de meivakantie twee mogelijkheden: Antibes en Nice, beide aan de Franse rivièra. De taalcursus Frans in Antibes is voor jongeren van 14-17 jaar. Je kunt het best naar Nice reizen en dan wordt je daar op het vliegveld opgehaald. Je verblijft in een gastgezin of in een residentie. Ook in Nice wordt een jongerencursus Frans verzorgd. In het voorjaar verblijf je altijd in een gastgezin (tijdens de zomerprogramma’s zijn ook residenties beschikbaar).
Dus de mogelijkheden voor de meivakantie op een rijtje:
Taalcursus Engels in Exeter
Taalcursus Engels in Cambridge
Taalcursus Engels in Malta
Taalcursus Frans in Antibes
Taalcursus Frans in Nice
Ben je 16 jaar of ouder tijdens de taalcursus in de meivakantie?
Dan kun je natuurlijk één van bovenstaande bestemmingen en taalprogramma’s kiezen. Maar je kunt ook meedoen met een programma voor volwassenen. Er zijn wel een aantal duidelijke verschillen waardoor het van jouw persoonlijkheid, karakter en zelfstandigheid afhangt wat voor jou de beste keuze is. Twijfel je? Neem dan contact op en wij adviseren hierin graag!
Bij de programma’s voor volwassenen is in de eerste plaats minder begeleiding en toezicht. Je mag dus meer zelf ondernemen (alleen de stad in) en later “thuis” komen. Natuurlijk kun je met vragen altijd terecht bij de contactpersonen ter plaatse maar er is niet 24/7 iemand in de buurt. Je hebt over het algemeen meer keuze ten aanzien van de taalcursus die je volgt: behalve 20 lesuren per week worden er ook vaak 25 of 30 lesuren per week aangeboden. En ten slotte: er zijn minder activiteiten inclusief. De taalscholen bieden wel een uitgebreid activiteitenprogramma aan maar je kunt zelf beslissen waar je aan mee wil doen en eventuele kosten betaal je ter plaatse.  
Taalcursus Engels in de meivakantie voor 16-jarigen en ouder
Behalve eerder genoemde bestemmingen in voor een taalcursus in Engeland, kun je ook een taalcursus Engels volgen in Bristol: een leuke universiteitsstad aan de westkust van Engeland. Ook in het sfeervolle Oxford kun je een taalcursus Engels volgen als je 16 jaar of ouder bent. Tenslotte zijn er nog taalprogramma’s in Londen vanaf 16 jaar. 
In Ierland kun je Engels leren in Dublin of een taalcursus volgen in Cork. Beide steden zijn rechtstreeks aan te vliegen vanuit Nederland. Bij alle bestemmingen moet je (als je nog geen 18 bent) in een gastgezin verblijven. De enige uitzondering is Londen. Daar zijn 2 taalscholen die (met schriftelijke toestemming van de ouders) ook een residentie aanbieden voor 16-jarigen (nl. Malvern House en Londen Highgate).
Taalcursus Frans in de meivakantie voor 16-jarigen en ouder
Wil je je Frans gaan bijspijkeren dan kun je ook eens kijken naar de taalschool in Montpellier. Er zijn twee scholen in het centrum van deze universiteitsstad waar je uit kunt kiezen. Ook een taalcursus Frans in Vichy behoort tot de mogelijkheden. Minderjarigen moeten in Frankrijk in een gastgezin verblijven.
Taalcursus Duits in de meivakantie voor 16-jarigen en ouder
De taalschool BWS heeft 3 vestigingen in Duitsland waar je vanaf 16 jaar Duits kunt leren: Keulen, Berlijn en München. Het leuke bij deze school is dat wèl alle activiteiten die ze organiseren al inclusief zijn. Je kunt dus overal aan meedoen zonder dat je ter plaatse nog iets moet betalen. Een vierde mogelijkheid is een taalcursus in Hamburg. Als je nog geen 18 bent, kun je in Duitsland alleen in een gastgezin verblijven.
Taalcursus Spaans in de meivakantie voor 16-jarigen en ouder
In Spanje zijn er veel mogelijkheden maar de meest geliefde bestemmingen om in de meivakantie naartoe te gaan zijn Valencia en Málaga. Een taalcursus Spaans in Salamanca wordt ook veel gekozen maar de reis is wat lastiger. Je vliegt dan op Madrid en moet zelf met de bus of trein naar Salamanca doorreizen. Hier is enige reiservaring wel handig! Overigens hoef je als minderjarige in Spanje niet persé in een gastgezin te verblijven: kijk bij de verschillende taalscholen welke minimum leeftijd genoemd wordt bij de accommodaties.
Taalcursus Italiaans in de meivakantie voor 16-jarigen en ouder
Wil je Italiaans gaan leren in de meivakantie, kijk dan eens voor een taalcursus in Rome. Wil je liever een kleinere stad, dan is een cursus Italiaans in Pisa wellicht een beter idee voor jou. Er zijn nog meer mogelijkheden in Italië vanaf 16 jaar maar dit zijn wel de meest geschikte omdat ze makkelijk zijn aan te reizen.
Ook hier de mogelijkheden voor 16 jaar en ouder voor de meivakantie nog even op een rijtje:
Taalcursus Engels in Bristol
Taalcursus Engels in Oxford
Taalcursus Engels in Dublin
Taalcursus Engels in Cork
Taalcursus Frans in Montpellier
Taalcursus Frans in Vichy
Taalcursus Duits in Keulen
Taalcursus Duits in Berlijn
Taalcursus Duits in München
Taalcursus Spaans in Valencia
Taalcursus Spaans in Málaga
Taalcursus Spaans in Salamanca
Taalcursus Italiaans in Rome
Taalcursus Italiaans in Pisa
Wil je eens langskomen op ons kantoor in Nijmegen? Dat kan van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.30 uur. Laat ons even weten als je wil komen, dan zitten we voor je klaar  Natuurlijk ben je ook welkom op onze informatiedagen. 

 

 

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes