Taalcursus Italiaans in Pisa

Istituto Linguistico Mediterraneo

Onze partnerschool ILM ligt in het centrum van Pisa. Hier staat het persoonlijke contact tussen medewerkers en cursisten hoog in het vaandel. Dit instituut heeft van juni t/m september een tweede vestiging in de badplaats Viareggio.

Belangrijke kenmerken van onze partnerschool in Pisa

  • Geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs
  • 18 Volledig uitgeruste klaslokalen, inclusief audiovisuele hulpmiddelen
  • Interessante mix van nationaliteiten
  • Computerruimte met gratis WiFi toegang
  • Bibliotheek
  • Individuele aandacht voor elke student

Sociaal programma

Onder leiding van het lerarenteam worden diverse activiteiten en excursies georganiseerd waaronder rondleidingen, feesten en barbecues. Daarnaast word je op de hoogte gehouden van alle evenementen in Pisa en omgeving.

Minimum leeftijd: 16 jaar.

Intensief

Tijdens de intensieve cursus leer je vooral algemeen taalgebruik. Globaal heb je (bij 20 lesuren per week) 2 lesuren per dag waarbij de nadruk op theorie (grammatica) ligt en 2 lesuren met de nadruk op praktijk (spreken, luisteren, lezen, schrijven). Bij 6 lesuren per dag (30 lesuren per week) heb je 's middags 2 uur extra conversatie. Tijdens de conversatielessen komen ook aspecten van de Italiaanse cultuur aan de orde.

Een indicatie van jouw rooster

met 20 lessen: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 13:00

met 30 lessen: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 16:00

*Dit is een indicatie, de school kan de lestijden veranderen.

Speciaal intensief

De intensieve taalcursus Italiaans van 20 lesuren per week kun je aanvullen met 5 of 10 lesuren individueel onderwijs. Deze extra lesuren worden geheel ingevuld naar jouw wensen en kennisniveau. De docent zal in overleg zijn/haar lesprogramma samenstellen.

Een indicatie van jouw rooster

De intensief 20 lessen vinden van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 13:00 plaats, de 5 of 10 extra lessen volgen aan het begin van de middag.

Italiaans & Koken

Denk je aan Italië, dan denk je onder andere aan heerlijk eten! Naast je intensieve taalcursus Italiaans, kun je ook nog typisch Italiaanse gerechten leren bereiden. En daarna lekker eten met een Italiaans wijntje erbij! Je hebt 1 kooksessie van 3 lesuren per week. Enige voorkennnis van de Italiaanse taal is nodig bij deze cursus. Het minimum aantal deelnemers voor deze cursus is 4.

Als je niet gedurende je hele verblijf kooklessen wil volgen, neem dan contact op voor een prijsopgave.

Italiaans & Kunstgeschiedenis

Deze 2-weekse cursus is met name bedoeld voor degenen die geïnteresseerd zijn in monumenten en kunstwerken in Toscane. Je gaat ze niet bezoeken maar ze worden aan de hand van dia's besproken. Bij deze cursus combineer je de standaard intensieve cursus van 20 lesuren Italiaans per week met 4 uur lessen over de kunstgeschiedenis van Toscane. Een goede voorkennis van de Italiaanse taal is noodzakelijk om de lessen te kunnen volgen.

Italiaans & Wijnproeven

In combinatie met een intensieve of speciaal intensieve cursus kun je op onze partnerschool een wijncursus volgen. Je hebt 3 lesuren per week waarin je het één en ander leert over de belangrijkste Italiaanse (in het bijzonder ook de Toscaanse) wijnen. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de combinatie van wijnen en de bekendste Italiaanse gerechten.
Enige voorkennis van de Italiaanse taal is nodig bij deze cursus. Het minimum aantal deelnemers voor deze cursus is 4.

Individueel

Deze vorm van onderwijs biedt je de kans om je tijdens de cursus op een bepaalde interesse te richten. De gehele cursus wordt afgestemd op jouw wensen en kennisniveau. Zo benut je je tijd dus optimaal. In de prijslijst staan de prijzen van 20 lesuren per week. Wil je iets anders, of wil je semi-individueel les (met z'n tweeën, alleen mogelijk als je hetzelfde niveau hebt) neem dan even contact met ons op.

Appartement

In het appartement deel je de keuken en de badkamer met de andere bewoners. Hier is vaak ook een Italiaanse bewoner bij die verantwoordelijk is voor (soms eigenaar is van) het appartement. Verder wonen hier cursisten van de school. Je verblijft hier in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies.

Gastgezin

In een gastgezin verblijf je op basis van logies/ontbijt of halfpension. Het contact met je gastgezin komt je spreekvaardigheid zeker ten goede. En je leert de Italiaanse keuken kennen zoals "la mama" die thuis bereidt.

Algemene beoordeling
4.4 / 5.0
7 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.5 / 5.0
De cursus was zeer goed bevallen!
Dorus
23 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
De cursus was zeer goed bevallen! Het was fijn dat de school en appartement zo dicht bij het station en elkaar waren. Het appartement was een kamer bij deze oudere vrouw, en het appartement was ook wel oud, maar een beetje de Italiaanse standaard zeg maar. En belangrijk dat alles gewoon schoon was en de vrouw heel vriendelijk was. De school was op een verdieping van dit gebouw, de klas lokalen klein maar dat was prima want we waren in z'n 5e. De leraar was ook erg goed en kon je ook wel mee lachen. De lesmaterialen waren niet echt nieuw maar ja valt niks op aan te merken.

Harstikke bedankt voor de organisatie het was goed bevallen en ook wel wat geleerd!


4.3 / 5.0
Ik heb genoten van mijn 1ste week Italiaanse les.
Resie
41 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik heb genoten van mijn 1ste week Italiaanse les. De docent was zeer prettig ondanks dat het tempo met momenten best hoog lag gaf ze duidelijke uitleg en was ze geduldig. Ik heb me meteen opgegeven voor een vervolgopleiding. Dit vanwege mijn zeer positieve ervaring! Ik zou iedereen deze cursus aanbevelen.


3.8 / 5.0
het is een goede mogelijkheid om intensiever met de taal bezig te zijn.
Leen
69 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
het is een goede mogelijkheid om intensiever met de taal bezig te zijn. Het heeft mij geholpen om Italiaans te gaan spreken zij het nu meer dan beginners niveau. Met andere woorden de taal cursus heeft voor mij de drempel om Italiaans met anderen o.a Italianen te spreken weggenomen. Ik had mijn hotel accommodatie en maaltijden in Viareggio, vanwege een artsenconferentie van mijn echtgenote. De echtgenoten / partners konden tegen gereduceerde prijzen mee. Daar heb ik gebruik van gemaakt. De treinreis van station Viareggio naar Pisa centraal is een goed kwartier. De verbinding is prima.
Dank voor het organiseren. De volgende keer, volgend jaar wil ik naar Rome via uw bureau. in Nederland ben ik deze week gestart met het derde jaar Italiaans bij de volksuniversiteit.


5.0 / 5.0
Perfect georganiseerd, leuke klas en lerares, gezellig en leuk tempo.
John
53 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Perfect georganiseerd, leuke klas en lerares, gezellig en leuk tempo. Zeer aan te bevelen.


5.0 / 5.0
John
53 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.2 / 5.0
Judith
45 jaar
Nederlands
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.5 / 5.0
Anoniem


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


Weer in Pisa

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 12 4 3
Jan 11 2 4
Feb 12 3 5
Mar 15 5 5
Apr 19 8 7
May 23 12 9
June 26 15 9
July 29 17 11
Aug 29 17 9
Sept 26 15 8
Oct 21 11 6
Nov 16 7 4
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes