Taalcursus Engels in Cork

ACET

Onze taalschool ACET in Cork bevindt zich in twee aangrenzende, stijlvolle gebouwen die volledig gerenoveerd zijn maar toch de stijl van de elegante 18de eeuw hebben behouden. Dankzij de centrale ligging van de school, zijn alle faciliteiten binnen loopafstand te bereiken. Aangetrokken door de gastvrijheid van de inwoners van Cork studeren hier cursisten uit allerlei landen. In totaal heeft de school 24 lichte en comfortabele leslokalen. Er is een uitgebreide studieruimte met verschillende faciliteiten waar de studenten tevens gebruik kunnen maken van internet. Ook is er een lounge en een aangename tuin met zitjes waar de studenten samen kunnen komen tijdens de pauze of na de lessen.

Belangrijke kenmerken van onze partnerschool in Cork:

  • Geaccrediteerd door EAQUALS (European Association for Quality Lanaguage Services)
  • 24 Volledig uitgeruste klaslokalen
  • Computerruimte met gratis WiFi
  • Bibliotheek 
  • Gezellige tuin waar je met andere studenten kunt ontspannen
  • Café met (warme) dranken en snacks

Sociaal programma

Naast de lessen biedt de school in Cork ook een activiteitenprogramma aan. Op deze manier leer je de stad, het land en de cultuur beter kennen. De activiteiten bieden ook de perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en tegelijkertijd je Engels te verbeteren. Zo leer je niet alleen nog de taal nog sneller en beter, maar maak je ook vrienden van over de hele wereld.

Voorbeeld activiteiten Cork 

Het activiteitenprogramma van de school verschilt per week en is mede afhankelijk van de evenementen in de stad. Om maar enkele festivals te noemen: het Choral Festival in mei, het Cork Midsummer Festival in juni en het Jazz Festival in Oktober. Bijna alle festivals die georganiseerd worden hebben betrekking op muziek, dans en theater. Door de stad heen zijn er dan allerlei activiteiten. Behalve deze evenementen zijn er ook verschillende activiteiten op sportgebied, stadswandelingen, excursies naar kastelen, maar ook uitgaansavonden zoals bowlen, disco bezoek of zelfs een kroegentocht. Eigenlijk voor iedereen wat wils.

Intensief

De intensieve cursus bestaat uit 20 lesuren per week en richt zich op de praktische communicatie vaardigheden met de nadruk op spreken en luisteren. De activiteiten gericht op het lezen en schrijven geven je de kans om met de andere studenten te oefenen en te communiceren. Woordenschat, uitdrukkingen en grammatica worden op een interessante en stimulerende manier geoefend om je spreekvaardigheid te verbeteren. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor een cursus van 26 lesuren in de week. Met 6 extra uren boven op het ochtendprogramma van 20 lesuren wordt hier dieper ingegaan op de communicatie vaardigheden. Je hebt dan op dinsdag-, woensdag-, donderdagmiddag extra les. Hierbij wordt de nadruk voornamelijk gelegd op vaardigheden en taalgebruik dat nodig is in het dagelijkse leven.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

Bij deze cursus heb je eerst in de ochtend de groepslessen met maximaal 14 andere studenten. Na de lunchpauze heb je nog een uur privé-les. Je kunt samen met je leraar bepalen welke doelen je wilt bereiken tijdens deze extra uren per week. Deze cursus is uitermate geschikt als je bepaalde aspecten van de taal extra wilt benadrukken tijdens je studie, of wanneer je de taal sneller wilt leren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om je grammatica te verbeteren of juist meer te oefenen met je uitspraak.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

IELTS

De cursus bestaat uit een intensieve cursus van 20 lesuren per week aangevuld met examentraining. Deze examenvoorbereidingslessen vinden plaats op dinsdag- en donderdagmiddag. De klas bestaat uit maximaal 14 studenten. Om aan deze cursus deel te kunnen nemen heb je een goede basiskennis nodig.

In verband met de examendatum is het noodzakelijk om je verblijf te reserveren tot en met zondag. Indien je het IELTS examen na afloop van de taalcursus ter plaatse wilt maken, dien je je ruim voor de examendatum in te schrijven op www.ielts.org. Klik hier voor meer informatie over het IELTS-examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

TOEFL

De TOEFL test is een erkende beoordeling van je Engelse taal niveau en een hoge score is nodig wanneer je toegelaten wilt worden op een universiteit of college. De test heeft vier onderdelen: begrijpend luisteren, structuur, lezen en schrijven. Het niveau dat je nodig hebt om aan deze cursus te beginnen is een goede basiskennis. De cursus bestaat uit een intensieve cursus van 20 lesuren per week aangevuld met examentraining. Deze examenvoorbereidingslessen vinden plaats op dinsdag- en donderdagmiddag. 

In verband met de examendatum is het noodzakelijk om je verblijf te reserveren tot en met zondag. Indien je het TOEFL examen na afloop van de taalcursus ter plaatse wilt maken, dien je je ruim voor de examendatum in te schrijven op www.toefl.org. Klik hier voor meer informatie over het TOEFL-examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

TOEIC

Het TOEIC examen is ontworpen om je beheersing van de Engelse taal te testen in de context van de internationale werkomgeving. Een goede score in deze test wordt internationaal door bedrijven, overheden en andere publieke en private instanties geaccepteerd als bewijs voor een goede beheersing van de Engelse taal voor professionele communicatie. Het examen is opgedeeld in twee onderdelen: luister- en leesvaardigheid. Deze examens vinden iedere maand plaats en inschrijving is vier weken voor de examendata. Het TOEIC examen kan op de school zelf gemaakt worden.

De cursus bestaat uit een intensieve cursus van 20 lesuren per week aangevuld met examentraining. Deze examenvoorbereidingslessen vinden plaats op dinsdag- en donderdagmiddag.

Om aan deze cursus deel te kunnen nemen is een basiskennis van de Engelse taal vereist. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Cambridge examen FCE & CAE

Gedurende deze Cambridge voorbereidingscursus word je voorbereid op het Cambridge FCE of CAE examen. De cursusduur is officieel 8 of 10 weken. De 4-weekse cursus is een 'fast-track' cursus. Voldoende niveau is vereist.

Klik hier voor meer informatie over het Cambridge examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Business English

Deze cursus is in het leven geroepen voor studenten die tijdens in korte tijd hun kennis van de Engelse taal tot een maximum willen uitbreiden. Met deze cursus worden voornamelijk de belangrijkste taalvaardigheden behandeld om in de zakenwereld duidelijk te kunnen communiceren. Voornamelijk probleem oplossende situaties, rollenspelen en realistische cases worden tijdens deze cursus behandeld. Onderdelen van de cursus bevatten voornamelijk telefoneren, begeleiden van vergaderingen en discussies, het maken van presentaties, omgaan met feiten en cijfers, interviews, onderhandelingen, beschrijven van trends, sales en marketing, human resources, management.

Een goede basiskennis (B1) is voor deze cursus nodig.  De cursus bestaat uit 25 lesuren per week + 5 uren lunch. Je luncht samen met de leraar en dan heb je de mogelijkheid om hetgeen je net geleerd hebt, direct met hem/haar te oefenen. De kosten van de lunch zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. Na deze pauze begint de les weer. De lesgroepen bestaan uit maximaal 6 studenten (gemiddeld 4). De minimumleeftijd is 23 jaar.

Minimum leeftijd is 23 jaar.

Club 50

De Club 50 cursus van onze partnerschool in Cork is speciaal ontworpen voor studenten van rond de 50 en ouder, die geïnteresseerd zijn in het combineren van een taalcursus met diverse activiteiten. De lessen bestaan uit luister-, spreek-, lees- en schrijfvaardigheid en worden in ontspannen sfeer gegeven. Door de activiteiten wordt er een goed inzicht gegeven in de Ierse cultuur en krijgt u veel informatie over Ierland en Cork in het bijzonder. De cursus is erg flexibel en wordt aangepast aan de behoeften en belangen van de groep. De Club 50 cursus is een boeiende taalcursus gericht op het verbeteren van de communicatieve vaardigheden, zowel binnen als buiten de klas.

U dient over basiskennis Engels te beschikken.

Minimum leeftijd is 50 jaar.

Individueel

Deze vorm van onderwijs biedt je de kans om je tijdens de cursus op een bepaalde interesse te richten. De gehele cursus wordt afgestemd op jouw wensen en niveau. Voor aanvang van de cursus vul je dan ook een uitgebreid vragenformulier in en aan de hand hiervan bepaalt de school hoe jouw cursus wordt ingedeeld en welke leraar of leraren het meest geschikt zijn. Daarom dus een optimaal benut van je tijd en wensen. Je kunt kiezen tussen 15 of 20 lesuren per week. Wil je iets anders, neem dan even contact met ons op.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin

Als je kiest voor het verblijf in een gastgezin, kies je voor een unieke ervaring. Het wonen bij een Iers gezin is de perfecte manier om meer te leren van de Ierse gewoontes en de Engelse taal te oefenen. De gezinnen leven in goede wijken van Cork en dichtbij een bushalte. De gastgezinnen zijn door de school geselecteerd op basis van een vriendelijk en open sfeer en een schone en comfortabele omgeving. Je verblijft van maandag tot en met vrijdag op basis van halfpension en in het weekend op basis van volpension.

Zomerresidentie

In de zomer gebruikt de school de universitaire residenties University Place, Victoria Mills Apartments en Victoria Lodge, deze liggen op 40 minuten loopafstand of 10 á 15 minuten met de bus van de school en zijn beschikbaar vanaf juni tot en met augustus. Je verblijft in een eenpersoonskamer met eigen badkamer in een appartement dat je deelt met andere studenten.

De appartementen bestaan ​​doorgaans uit 3 tot 7 kamers en elk appartement heeft een volledig uitgeruste keuken (met magnetron, vaatwasser, koelkast, elektrische kookplaat, etc.) en een woonkamer. Beddengoed is aanwezig, maar je moet je eigen handdoeken meebrengen.

 

Algemene beoordeling
4.2 / 5.0
16 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.5 / 5.0
De taalreis in Cork was erg leerzaam, al was een weekje wel een beetje kort.
Steffi
20 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
De taalreis in Cork was erg leerzaam, al was een weekje wel een beetje kort. De stad en omgeving biedt veel mooie plekken om te bezoeken. De school was goed te bereiken en de faciliteiten waren prima, de docenten begeleiden je zodanig dat je Engels snel verbeterd en doordat er veel cursisten van andere nationaliteiten zijn moet je wel Engels praten. Een zeer leuke week en zeker voor herhaling vatbaar.


3.8 / 5.0
Anoniem
Spaans
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.6 / 5.0
Anoniem
Spaans
3 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.9 / 5.0