Frans leren in Montpellier


Montpellier is een studentenstad in de Zuid-Franse regio Occitanië. De uitbundige sfeer in Montpellier nodigt zeker uit voor het volgen van een taalcursus Frans in deze stad. Aangezien in deze stad één van de oudste en grootste universiteiten van Frankrijk gevestigd is, is Montpellier wat inwoners betreft één van de jongste steden van het land. Montpellier is een stad met zowel stad als strand. Er heerst een mediterraans klimaat in deze stad die grenst aan de Middellandse Zee: er zijn gemiddeld zo’n 300 dagen zon per jaar! Er is veel moderne architectuur te vinden, maar ook veel historie, zoals bijvoorbeeld in het oude stadscentrum La vieille Ville. In de buurt van Montpellier vind je prachtige natuurparken, zoals de Provence, de Camargue en de Cevennen. Verder kunnen de echte fijnproevers genieten van heerlijk eten en goede, lokale wijnen. Een taalcursus Frans in Frankrijk volgen? Ga naar Montpellier en geniet van al het moois dat deze stad te bieden heeft!

Maak een Franse taalreis naar het zuiden van Frankrijk

Wanneer je Frans wil leren in het buitenland, leer je op een snelle en effectieve manier de taal beter spreken. Je volgt lessen Frans op een internationale taalschool in Montpellier. Op de eerste lesdag word je ingedeeld in een lesgroep met cursisten die op hetzelfde niveau zitten als jij. Deze cursisten zijn afkomstig van overal ter wereld en richting Montpellier gereisd met maar één doel: de Franse taal beter leren spreken. De docenten waarvan je les krijgt zijn zeer ervaren en weten hoe het is om les te geven aan internationale cursisten. Na afloop van de les heb je alle ruimte om de mooie omgeving te ontdekken. 

Lessen Frans volgen op een internationale taalschool

De taalcursussen Frans in Montpellier voor volwassenen en jongeren worden gegeven op een internationale taalschool. Onze partnerscholen in Montpellier zijn van hoge kwaliteit. Jongeren kunnen Frans leren op een school die slechts vijf minuten verwijderd is van het centrale plein Place de la Comédie. Volwassenen kunnen terecht op de school in het oude stadscentrum van Montpellier, maar er is eventueel ook een taalschool voor volwassenen in het hart van de stad. Wil je weten welke taalschool het beste bij jou past? Vraag het ons dan gerust!

Speciaal voor volwassenen van 50+ is er een Club 50 cursus Frans beschikbaar in Montpellier. Dit programma is gericht op de oudere cursist die een taalcursus Frans wil combineren met culturele activiteiten, samen in een groep met leeftijdsgenoten.

De omgeving van Montpellier verkennen tijdens het Frans leren

Het bijzondere Montpellier heeft je van alles te bieden als je hier een taalcursus Frans volgt. Bezoek het oude stadscentrum, La vieille Ville, en slenter door de authentieke Franse straatjes. Op het centrale Place de la Comédie kun je vanalles doen: je ziet er historische gebouwen, zoals Opéra Comédie, kunt er lekker eten in de verschillende restaurantjes en genieten van de prachtige fontein Les Trois Grâces. Voor meer historie ga je richting Aquaduct Saint-Clément, Porte du Peyrou en Tour des Pins. Wil je cultuur snuiven? Dan is een bezoek aan Cathédrale Saint-Pierre en Musée Fabre de moeite helemaal waard. In de bekende botanische tuin Jardin des Plantes kun je aangenaam tot rust komen. Liever koopjes scoren zodat je koffer maximaal gevuld is op de weg terug naar huis? Ga dan naar winkelcentrum Odysseum. Montpellier is dus écht een veelzijdige stad die voor ieder wat wils heeft!

De Franse cultuur van dichtbij meemaken in een gastgezin

Wanneer je op taalreis naar Montpellier gaat, is het belangrijk dat je een fijne accommodatie hebt geregeld. Zo kun je via StudyTravel verblijf bij een gastgezin reserveren: de ideale manier om niet alleen meer te weten te komen over de Franse taal, maar ook over de Franse cultuur. Je kunt namelijk na de lessen Frans de kennis die je hebt opgedaan gebruiken in de praktijk en oefenen met de leden van het gastgezin. Wil je verblijven met andere cursisten van de taalschool of zelfs een privéaccommodatie reserveren? Laat het ons even weten, dan bespreken we de diverse mogelijkheden.

Ben je van plan om Frans te gaan leren in Montpellier? Of weet je nog niet naar welke bestemming jouw voorkeur uitgaat? Neem dan telefonisch, per mail of via de chat contact met ons op of bekijk het complete aanbod taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 
I.L.A.
(41)

Taalcursussen voor Volwassenen op I.L.A.

Onze partnerschool ILA ligt midden in het oude centrum van Montpellier. Er zijn 2 gebouwen (met airconditioning) op 5 minuten loopafstand van elkaar met in de directe omgeving cafeetjes en zonnige pleinen zoals de Place St. Come en Place de la Comedie. Het hoofdgebouw is een fraai gedecoreerd, historisch pand met binnenplaats en ligt in een belangrijke winkelstraat. Tijdens je taalcursus Frans kun je gratis gebruik maken van de bibliotheek en computers met internetaansluiting. Ook heb je op school gratis toegang tot WIFI draadloos internet. In de zomermaanden studeren er gemiddeld 250 cursisten op school. In de winter zijn dat er gemiddeld 100. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €320

Taalcursussen voor Volwassenen op Easy French

Onze partnerschool in Montpellier, EasyFrench, is gelegen in het hart van de stad, op slechts 5 minuten lopen van de "Place de la Comédie". De school ligt in een voetgangersgebied bij de "Grand Rue Jean Moulin" met diverse winkels, restaurants en cafetaria's in de buurt van de taalschool. De school beschikt over 7 leslokalen welke zijn voorzien van moderne multimedia-apparatuur en airconditioning. daarnaast kan er op de school gebruik worden gemaakt van diverse computers en gratis internet (WiFi). De school verwelkomt jaarlijks vele studenten van over de hele wereld, bij elkaar meer dan 50 verschillende nationaliteiten. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €290

Taalcursussen voor Jongeren op L.S.F. Juniors

Onze partnerschool in Montpellier, LSF Juniors , organiseert een programma voor jongeren tussen de 11-16 jaar oud. De school voor jongeren is gelegen op slechts 5 minuten lopen van “Place de la Comédie”, een van Montpellier’s meest bekende pleinen met zijn zonnige terrasjes. Naast taallessen is ook een compleet pakket aan activiteiten inbegrepen. Zo leren jongeren de Franse cultuur en omgeving van Montpellier nog beter kennen! lees verder »
Minimum leeftijd:
13 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-6 weken, 1 week vanaf €785
ILA
(41)

Taalcursussen voor Volwassenen 50+ op ILA

Onze partnerschool ILA ligt midden in het oude centrum van Montpellier. Er zijn 2 gebouwen (met airconditioning) op 5 minuten loopafstand van elkaar met in de directe omgeving cafeetjes en zonnige pleinen zoals de Place St. Come en Place de la Comedie. Het hoofdgebouw is een fraai gedecoreerd, historisch pand met binnenplaats en ligt in een belangrijke winkelstraat. Tijdens je taalcursus Frans kun je gratis gebruik maken van de bibliotheek, computers en tablets. lees verder »
Minimum leeftijd:
50 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-2 weken, 1 week vanaf €500

Weer in Montpellier

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 29 16 12
Aug 28 16 10
Sept 25 14 8
Oct 20 10 6
Nov 15 5 5
Dec 11 2 4
Jan 11 1 5
Feb 12 2 6
Mar 15 5 7
Apr 18 8 8
May 21 11 9
June 26 14 11
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes