Frans leren in Annecy


In het oosten van Frankrijk vind je de fraaie bestemming Annecy. Deze stad wordt ook wel het Venetië van de Alpen genoemd vanwege de vele kanalen inclusief bruggetjes die er te vinden zijn. Annecy ligt dichtbij de grens van Zwitserland en Italië en grenst tevens aan het kristalheldere Lac d’Annecy. In het schilderachtige stadje kom je tijdens het Frans leren de Annéciens tegen, zoals de lokale bevolking ook wel wordt genoemd. Qua bezienswaardigheden heeft Annecy veel te bieden en de prachtige natuur in de omgeving moet je ook zeker ervaren. Wie een taalcursus Frans in Frankrijk wil volgen en wil genieten van een mooie, veelzijdige omgeving, zit prima in een stad als Annecy!

Hoe ziet een taalreis naar Annecy er eigenlijk uit?

Wanneer je Frans leert in Annecy ga je op doordeweekse dagen richting de taalschool om de lessen Frans te volgen. Op de eerste dag word je ingedeeld in de juiste lesgroep met andere internationale cursisten van jouw niveau. De cursisten zijn van overal ter wereld afkomstig en je krijgt dus te maken met allerlei verschillende nationaliteiten. Vervolgens krijg je les van een professionele docent Frans die native speaker is van de Franse taal. Je niveau Frans zal in korte tijd met grote stappen vooruitgaan, aangezien je dag in dag uit Frans spreekt met zowel medecursisten als de lokale bevolking. Na afloop van de lessen en in het weekend kun je ofwel deelnemen aan de activiteiten en excursies die de taalschool organiseert, maar je kunt ook zelf Annecy gaan ontdekken.  

Volg een taalcursus Frans op een internationale taalschool

De taalcursussen Frans in Annecy voor volwassenen en jongeren worden verzorgd door een internationale taalschool. Deze partnerschool is in het centrum gelegen, net iets buiten het hart van de stad, en ligt op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. De taalschool verzorgt niet alleen de Franse taallessen, maar zorgt er tevens voor dat de cursisten na de lessen en in het weekend deel kunnen nemen aan een activiteitenprogramma. Op die manier leer je ook nog eens andere medecursisten kennen. 

Annecy en omgeving ontdekken tijdens het Frans leren

In het pittoreske Annecy kun je veel zien en doen tijdens het leren van de Franse taal. Denk dan bijvoorbeeld aan het typische Palais de l’Île, dat je kunt vinden in het hart van de stad op het Thioukanaal. Het historische Château d’Annecy is tegenwoordig een museum dat je kunt bezoeken. Bij het Meer van Annecy kun je heerlijk wandelen en fietsen, maar ook verschillende watersporten uitoefenen of zelfs zwemmen. Natuurliefhebbers kunnen overigens ook in de omgeving van Annecy, bij Semnoz of Roc de Chère, genieten van prachtige uitzichten. De bekende Pont des Amours is een plek die je niet moet overslaan als je met je geliefde in Annecy bent, maar is natuurlijk ook de moeite waard wanneer je hier alleen een taalcursus Frans volgt. Annecy staat tevens bekend als festivalstad en er zijn door het jaar heen dan ook diverse festivals, zoals een internationaal filmfestival en Fête du Lac. Er is dus voor ieder wat wils in deze veelzijdige stad! 

De Franse cultuur van dichtbij meemaken in een gastgezin

Als je op taalreis gaat naar Annecy, kun je ervoor kiezen om te verblijven bij een Frans gastgezin. Dit is een unieke kans om meer van de Franse cultuur en gewoontes te leren. Bovendien kun je hier na de lessen Frans de kennis die je hebt opgedaan direct in de praktijk brengen. De gastgezinnen zijn door de taalschool uitgekozen en weten hoe het is om internationale cursisten in huis te hebben. Liever in gedeelde accommodatie verblijven samen met cursisten van de taalschool? Geen probleem, dat is ook een optie.

Ben je van plan om Frans te gaan leren in Annecy? Of wil je graag meer te weten komen over de andere mogelijke taalreizen naar het buitenland? Neem telefonisch, per mail of via de chat even contact met ons op, dan nemen wij de mogelijkheden met je door.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op Institute Français d'Annecy IFALPES

De taalschool in Annecy, IFALPES, bevindt zich in het centrum van de stad, omgeven door winkels en restaurants, op slechts enkele minuten lopen van het bus- en treinstation en op ca. 10 minuten lopen van het meer. Er is Wi-Fi aanwezig in het computerlokaal en de gehele school. Deze school heeft ca. 300 cursisten in de zomer en gemiddeld 180 studenten gedurende de rest van het jaar. De grootste groep studenten op dit instituut is tussen de 20 en 25 jaar oud, maar daarnaast zijn er cursisten van alle leeftijden. Op school zijn drank- en snoepautomaten. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-32 weken, 1 week vanaf €330

Weer in Annecy

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
June 23 13 9
July 25 15 10
Aug 24 14 9
Sept 21 12 7
Oct 14 7 4
Nov 8 3 2
Dec 4 0 1
Jan 4 -2 2
Feb 6 -1 4
Mar 10 2 5
Apr 15 5 7
May 9 19 8
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes