Ondersteuning van de taalcursus

De keuze van de accommodatie heeft invloed op het resultaat van de cursus. Daarnaast bepaalt je accommodatie natuurlijk voor een groot deel of je je prettig voelt in het buitenland. Sta daarom van tevoren even stil bij je verwachtingen, het doel van je reis en de kenmerken van elk accommodatietype. Wij helpen je daarbij graag.
Bij JobTravel zijn de accommodatiemogelijkheden afhankelijk van het project. Die informatie vind je daarom in de gedetailleerde informatie over het project van je keuze.

Zo gaat het met alle accommodaties

Het verblijf wordt in de regel geboekt vanaf zondagmiddag (voor aanvang van de cursus) tot de zaterdagmorgen na afloop van de cursus. Als je eerder aankomt of later wilt vertrekken, kunnen wij extra overnachtingen voor je reserveren.
Vaak is het mogelijk om, ook al ga je alleen, toch een 2-persoonskamer te boeken. Je deelt de kamer dan met een andere cursist(e). Dit kan iemand zijn met een andere nationaliteit.
Ben je gesteld op je privacy, dan raden wij je een 1-persoonskamer aan.
Degenen die langer dan 4 weken een cursus volgen, kunnen kiezen voor een combinatie van verblijfsmogelijkheden. Eerst een tijdje in een gastgezin wonen en daarna verhuizen naar een appartement. Het kan natuurlijk gebeuren dat je het toch niet naar je zin hebt in de accommodatie waar je verblijft, bijvoorbeeld omdat het niet klikt met het gastgezin. Het is dan geen probleem om binnen dezelfde accommodatiesoort te wisselen. Het secretariaat van de school zal met je overleggen wat de beste keuze is.
Hieronder volgen een aantal gemeenschappelijke kenmerken per accommodatietype.

Gastgezin

Als je bij een gastgezin verblijft, zal je spreekvaardigheid zich vrij snel ontwikkelen. De gezinsleden stimuleren je vanaf het begin om over de dagelijkse dingen mee te praten.
Een “gezin”is hierbij een heel breed begrip. Het kan bestaan uit een ouder echtpaar, een jong echtpaar met kleine kinderen, alleenstaande moeders met kinderen waar wellicht de grootouders inwonen, etc. Voorkeuren kun je bij boeking opgeven. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
Je krijgt een eigen huissleutel waardoor je kunt gaan en staan waar je wilt. Wel wordt verwacht dat je je aanpast aan de huisregels, met name wat etenstijden betreft. Niet in alle steden zorgt het gastgezin voor je wasgoed. Soms betaal je hiervoor ter plaatse een toeslag.

Executive gastgezin

In een aantal bestemmingen in Italië, Engeland, Ierland, Zuid-Afrika en Canada is het mogelijk te verblijven in gastgezinnen die luxere woningen tot hun beschikking hebben dan “gewone” gastgezinnen. Dit houdt meestal in dat ze iets verder van de school wonen. Vaak zijn deze gastgezinnen ook hoger opgeleid, soms heb je ook een eigen badkamer ter beschikking.

Appartement

In een appartement deel je de keuken, de woonkamer en de badkamer met de andere bewoners. Dit zijn meestal ook cursisten. Zo ontstaat een internationale sfeer waar onderling vaak Engels of Duits gesproken wordt. De appartementen zijn eenvoudig ingericht maar alles wat je nodig hebt, is aanwezig. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van het appartement.

(School)residentie

Residenties zijn er in alle soorten en maten. Lees daarom goed de tekst die bij de bestemming staat zodat je weet welke faciliteiten er zijn. Als een residentie tot het instituut behoort, verblijven hier alleen cursisten. Vaak is er in de residentie wel een gemeenschappelijke ruimte maar een keuken is meestal niet beschikbaar voor de bewoners.

Campus

In een aantal bestemmingen is het in de zomermaanden mogelijk op de campus van de universiteit te wonen.

Single-use appartement

Deze appartementen zijn geschikt voor 1- of 2-personen en met name geschikt voor degenen die erg gesteld zijn op hun privacy. Badkamer, keuken en andere faciliteiten hoeven niet gedeeld te worden met andere bewoners.

Hotel/pension

Enkele partnerorganisaties hebben vaste contacten met een hotel of pension. Je woont hier dan tussen toeristen, dus niet (alleen) met cursisten. Ook in andere steden is het wel mogelijk in een hotel te verblijven maar de prijs is dan op aanvraag.

Geen accommodatie

Het is ook mogelijk om alleen de cursus bij StudyTravel te boeken en de accommodatie zelf te verzorgen. De prijs voor alléén de cursus vind je in de eerste kolom van de prijstabel.

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes