Het belang van talenkennis

Een goede kennis van moderne talen wordt elke dag belangrijker. Immers, snelle communicatiemiddelen maken de wereld steeds kleiner. Dit is niet alleen in het zakenleven te merken. Ook veel opleidingen in Nederland verwachten dat de studenten Engelstalige colleges kunnen volgen of Franstalige studieboeken kunnen lezen. De informatie die je op internet kunt vinden voor werk en studie, is vaak in een andere taal. Ook voor vakanties reizen mensen méér en verder weg. Kortom, een goede beheersing van de moderne talen wordt bijna als vanzelfsprekend aangenomen.

Waarom in het buitenland?

Een taal leren in het buitenland betekent een duik in het diepe. Je hoort, ziet en leest alleen nog maar díe taal. Maar een cursus in het buitenland levert nog veel meer op. Het betekent:

Leren communiceren in een andere taal
Communicatie bestaat niet alleen uit het spreken van een taal. Ook gewoonten, gebruiken, opvattingen, de manier van denken, hebben hun invloed op communicatie. Dit kun je alleen in het land zélf leren, begrijpen en ervaren. Door alle instituten wordt een activiteiten- en excursieprogramma georganiseerd dat je inzicht in het land dat je bezoekt, zal vergroten.

Niet alleen de leukste maar ook de snelste manier van leren
Het gaat namelijk bijna vanzelf. Je hebt een aantal uren per dag intensief les en daarbuiten hoor je de taal op straat, in winkels, op de televisie, etc. Zo leer je ongemerkt zeer veel in een relatief korte tijd.

Een internationale vriendenkring opbouwen
Japanners, Zweden, Amerikanen, Zwitsers, Denen, Brazilianen, Canadezen en nog veel meer nationaliteiten zul je aantreffen op de taalinstituten waar StudyTravel mee samenwerkt. Een gezellige, internationale sfeer is het gevolg, waarbij een nieuw adressenboekje zeker van pas komt!

Les krijgen van professionele en ervaren leraren
Alle docenten zijn native-speakers en geven les in hun eigen taal, ook bij beginners! Op alle taalinstituten wordt de communicatieve methode toegepast, waarin speciale onderwijstechnieken er voor zorgen dat je tóch begrijpt waar het om gaat. Je zult merken dat je taalverwerving zo veel sneller gaat dan verwacht!

Een onvergetelijke ervaring

In het buitenland leer je het land, de bevolking en haar cultuur kennen. De taal komt daardoor tot leven. Je leert niet alleen de woorden en de grammatica, maar ook de nuances in het taalgebruik: de samenhang tussen gevoel, woorden en bedoelingen.

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes