Portugees leren in Lissabon


Lissabon ligt aan de rivier de Taag en is, buiten dat het de hoofdstad van Portugal is, ook een belangrijk cultureel en economisch centrum. Het bekende Rossio plein gelegen in de wijk Baixa, dateert nog uit de tijd dat Portugal nog geen republiek was. Als je vanaf de Baixa wijk in westelijke richting gaat kom je in de wijk Bairro Alto. Zoals de naam aangeeft ligt deze wijk erg hoog, maar je kunt er gelukkig ook met een speciale lift komen! Deze gotisch ogende ijzeren lift werd gebouwd in de negentiende eeuw om de Baixa wijk te verbinden met de hoger gelegen Bairro Alto en is nu een van Lissabon's bekendste bezienswaardigheden. In de Bairro Alto zijn veel restaurants, winkelstraten en uitgaansgelegenheden. In oostelijke richting vanaf Baixa ligt een andere wijk, Alfama, wat een echte volkswijk is met traditionele fadohuizen. Een lekkernij die je echt eens moet proeven als je in Lissabon bent is de Pastel de Belém: een klein pasteitje gevuld met room en bestrooid met kaneel en poedersuiker.
lees verder »

Taalcursussen voor Leraren op CIAL Centro de Linguas

De lerarencursussen Portugees vinden plaats op onze partnerschool CIAL, gelegen in het centrum van Lissabon. Deze school bestaat al 30 jaar en biedt naast het taalonderwijs ook de mogelijkheid om de Portugese cultuur te leren kennen. Je hebt les in één van de moderne ingerichte klaslokalen. Ook heb je toegang tot de bibliotheek en mediatheek van de school (met audio- en videomateriaal). lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
8 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
2-2 weken, 2 weken vanaf €550

Taalcursussen voor Volwassenen op CIAL Centro de Linguas

Onze partnerschool CIAL is gelegen in het centrum van Lissabon, dicht bij de drukke winkelstraten, bezienswaardigheden, openbaar vervoer en uitgaansgelegenheden. Het instituut bestaat al 30 jaar en besteedt bij de taalcursus ook veel aandacht aan het bijbrengen van de Portugese cultuur. Naast modern ingerichte klaslokalen beschikt het schoolgebouw tevens over een bibliotheek en een mediatheek met audio- en videomateriaal.

  lees verder »

Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €285

Weer in Lissabon

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Apr 20 12 9
Mei 21 13 10
Juni 25 15 11
Juli 27 17 12
Aug 28 17 12
Sept 26 17 9
Okt 22 14 7
Nov 17 11 6
Dec 15 9 5
Jan 14 8 5
Feb 15 8 7
Maart 17 10 7

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes