Portugees leren in Lissabon


Lissabon ligt aan de rivier de Taag en is, buiten dat het de hoofdstad van Portugal is, ook een belangrijk cultureel en economisch centrum. Het bekende Rossio plein gelegen in de wijk Baixa, dateert nog uit de tijd dat Portugal nog geen republiek was. Als je vanaf de Baixa wijk in westelijke richting gaat kom je in de wijk Bairro Alto. Zoals de naam aangeeft ligt deze wijk erg hoog, maar je kunt er gelukkig ook met een speciale lift komen! Deze gotisch ogende lift werd gebouwd in de negentiende eeuw om de Baixa wijk te verbinden met de hoger gelegen Bairro Alto en is nu een van Lissabon's bekendste bezienswaardigheden; een must om te bezoeken wanneer je Portugees gaat leren in Lissabon. In de Bairro Alto zijn veel restaurants, winkelstraten en uitgaansgelegenheden. Het is tegenwoordig één van de gezelligste en meest hippe wijken van Lissabon! In oostelijke richting vanaf Baixa ligt een andere wijk, Alfama, wat een echte volkswijk is met traditionele fadohuizen. De stad, gebouwd op zeven heuvels, biedt onzettend veel variatie met straten die variëren van grote winkelstraten tot historische smalle steegjes. Er is genoeg te zien en te beleven in Lissabon en dat maakt de stad dan ook een fantastische bestemming voor een taalcursus Portugees in Portugal!

Portugees leren op een internationale taalschool

Portugees leren in Lissabon doe je op een internationaal erkende taalschool, middenin het centrum van de stad. De taalschool bevindt zich op een centrale locatie, vanuit waar je gemakkelijk de belangrijke bezienswaardigheden in Lissabon kunt bezoeken. De school is geaccrediteerd door o.a. IALS en Equals, waardoor de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd wordt. De taalcursussen Portugees voor volwassenen en de taalcursussen Portugees voor leraren vinden plaats op deze taalschool. 

Maak contact met cursisten vanuit de hele wereld

Doordat je in Lissabon Portugees leert op een internationale school, zal je in contact komen met verschillende nationaliteiten en culturen. Iedereen is in Lissabon met hetzelfde doel; om Portugees te leren! Omdat iedereen vanuit verschillende landen naar Lissabon komt, leer je snel je medecursisten kennen. De meeste cursisten komen alleen en iedereen gaat hetzelfde, onbekende, avontuur aan. Omdat iedereen een andere taal spreekt, wordt er vanaf de eerste lesdag veelal in het Portugees gecommuniceerd. Portugees leren in Lissabon staat dus garant voor een volledige onderdompeling in de Portugese taal en cultuur!

Wat houdt een taalreis in?

Een taalreis naar Lissabon bestaat uit een taalcursus Portugees, het verblijf in Lissabon (optioneel) en culturele- en sociale activiteiten. Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden in Lissabon; zo kun je in een studentenaccommodatie verblijven, of bij een lokaal gastgezin. Wanneer je je zoveel mogelijk wil richten op het leren van de Portugese taal, dan is het verblijf bij een gastgezin een verrijking. Zo blijf je na de taalcursus ook bezig met het leren van de taal en kun je jouw nieuwe taalkennis direct in de praktijk toepassen!

Lissabon ontdekken tijdens het Portugees leren

Na de Portugese lessen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd door de taalschool, om Lissabon beter te leren kennen. De activiteiten zijn niet verplicht, maar wel erg leuk en leerzaam! Tijdens de activiteiten leer je Portugees buiten het klaslokaal, je leert Lissabon beter kennen en komt in contact met de andere internationale cursisten. Voorbeelden van activiteiten die in Lissabon georganiseerd worden zijn stadsrondleidingen, bezoeken aan bezienswaardigheden, markten en musea en excursies buiten de stad.

Wil je graag meer informatie over de taalcursussen Portugees? Bekijk dan de website voor alle taalreizen naar het buitenland, of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies! 

lees verder »
 

Taalcursussen voor Leraren op CIAL Centro de Linguas

De lerarencursussen Portugees vinden plaats op onze partnerschool CIAL, gelegen in het centrum van Lissabon. Deze school bestaat al 30 jaar en biedt naast het taalonderwijs ook de mogelijkheid om de Portugese cultuur te leren kennen. Je hebt les in één van de moderne ingerichte klaslokalen. Ook heb je toegang tot de bibliotheek en mediatheek van de school (met audio- en videomateriaal). lees verder »
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
2-2 weken, 2 weken vanaf €600

Taalcursussen voor Volwassenen op CIAL Centro de Linguas

Onze partnerschool CIAL is gelegen in het centrum van Lissabon, dicht bij de drukke winkelstraten, bezienswaardigheden, openbaar vervoer en uitgaansgelegenheden. Het instituut bestaat al 30 jaar en besteedt bij de taalcursus ook veel aandacht aan het bijbrengen van de Portugese cultuur. Naast modern ingerichte klaslokalen beschikt het schoolgebouw tevens over een bibliotheek en een mediatheek met audio- en videomateriaal.   lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €299

Weer in Lissabon

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 21 13 10
June 25 15 11
July 27 17 12
Aug 28 17 12
Sept 26 17 9
Oct 22 14 7
Nov 17 11 6
Dec 15 9 5
Jan 14 8 5
Feb 15 8 7
Mar 17 10 7
Apr 20 12 9
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes