Taalcursus Portugees in Portugal


Veel mensen kennen Portugal als een echte zonbestemming en van de gouden stranden langs de Algarve, maar het is ook een fijne bestemming voor een taalcursus Portugees. Naast het leren van de Portugese taal word je ook ondergedompeld in de cultuur van het land. Kom in contact met de lokale bevolking en hun tradities en voel je thuis. Er worden verschillende soorten taalcursussen Portugees aangeboden in Portugal waardoor er voor iedereen een geschikte cursus mogelijk is. Beleef een onvergetelijke tijd en leer mensen kennen over de hele wereld!

Waar in Portugal kun je op taalreis?

Portugal is een land dat veel te bieden heeft. De rivier de Taag verdeeld het landschap van Portugal als het ware in tweeën, met noordelijk de hooggelegen gebieden. Het land heeft over het algemeen een warm en droog klimaat, maar er zijn grote temperatuurverschillen tussen het noorden en zuiden van het land. Het noorden is vrij rustig vanwege de koelere temperaturen, maar de natuur is hier spectaculair. Het zuiden is een stuk bekender onder de toeristen vanwege de uitgestrekte stranden en rotsformaties. Er zijn in Portugal drie verschillende bestemmingen waar je heen kunt voor een taalcursus Portugees: Faro, Lissabon en Porto.

Taalcurs Portugees in verschillende steden

Faro, Lissabon en Porto liggen alle drie aan de kust. Hoewel Faro geen wereldstad genoemd kan worden, is het wel een belangrijke toeristische plaats in de Algarve. Faro beschikt over vele bezienswaardigheden, waaronder diverse musea en prachtige, oude kathedralen. Lissabon is de hoofdstad van Portugal en de stad strekt zich uit over zeven heuvels. Het centrum heeft een nieuw gedeelte en een oud gedeelte. Het is een fijne stad om te winkelen, lekker te eten en vele bezienswaardigheden te bezoeken.  Porto is een havenstad gelegen in het noordwesten van Portugal. Het is een grote, levendige stad met veel cultuur en historie. In 2014 werd Porto verkozen tot beste Europese bestemming. Tip: bezoek één van de vele wijngaarden en -kelders in de stad en proef verschillende soorten Port.

In alle drie de steden is er dus genoeg te beleven!

Wie kan een taalcursus volgen in Portugal?

Om de Portugese taal te leren of te verbeteren kun je op taalreis naar Portugal. In Portugal worden er verschillende taalcursussen Portugees aangeboden voor leraren en volwassenen. Zo zijn er programma’s beschikbaar om algemeen Portugees te leren, maar ook programma’s die je helpen bij het perfectioneren van de taal op professioneel gebied, bijvoorbeeld voor je werk. Naast een unieke ervaring maak je ook nog vrienden voor het leven. De taalcursussen Portugees worden op verschillende niveaus gegeven, waardoor er voor zowel beginners als gevorderden vele mogelijkheden zijn.

Portugees leren voor leraren

De cursussen voor leraren vinden plaats in de hoofdstad Lissabon. De lerarencursus Portugees in Lissabon is speciaal ontwikkeld voor leraren die niet alleen hun kennis van de Portugese taal willen perfectioneren, maar ook hun onderwijstechnieken en vakdidactiek. Een taalcursus Portugees voor leraren is ideaal om je professionele “skills” tot een hoger niveau te brengen terwijl je geniet van de Portugese gastvrijheid en vriendelijkheid.

Portugees leren voor volwassenen

Taalcursussen voor volwassenen zijn te boeken vanaf 16 jaar en is mogelijk in Lissabon, Porto en Faro. Zo kun je in Faro een Intensieve cursus Portugees volgen. Liever de taalcursus Portugees combineren met iets sportiefs? Kijk dan eens naar Portugees & Surf in Lissabon! Porto staat natuurlijk bekend om de Port en het is in deze stad mogelijk om een cursus Portugees & Wijn te volgen. Deze cursus combineert 20 lessen Portugees met workshops over wijn, die worden gehouden in de middagen (op maandag, woensdag en vrijdag).

Wil je meer weten over onze taalreizen Portugees? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereid je te helpen en beantwoorden graag je vragen. Dit kan via de chat, de mail of de telefoon. Kijk ook eens op onze website voor ons hele assortiment aan taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 
Leraren
>
Volwassenen
>
 
 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes