Portugees leren in Porto voor volwassenen


Porto (ook wel Oporto genoemd) is een havenstad gelegen aan de noordoever van de rivier de Douro in het noordwesten van Portugal en is na Lissabon de tweede grootste stad van het land. Deze bestemming heeft meer dan 220.000 inwoners, die over het algemeen bekend staan als vriendelijk en gastvrij. Het is een levendige stad versierd met prachtige straatkunst, waaronder beschilderde tegels die ook wel ‘azulejos’ worden genoemd. Porto is zeer geliefd als stedentrip bestemming. In 2001 werd de stad dan ook gekozen als Culturele Hoofdstad van Europa en in 2014 werd de stad zelfs verkozen tot beste Europese bestemming. Het oude centrum, Ribeira, staat bekend om de smalle, kleurrijke straten en traditionele Port-boten. De Ponte Dom Luís I is de iconische, metalen brug over rivier de Douro. Daarnaast is de Torre dos Clérigos, de klokkentoren die hoog boven de stad uitsteekt, een blikvanger voor Porto. Je kunt zowel te voet als met de antieke tram of kabelbaan de stad verkennen. Vanwege het hoogteverschil in de stad zijn er hier en daar wel veel trappen te vinden. De beroemde portwijn is natuurlijk een belangrijk product van Porto dat naar alle hoeken van de wereld wordt geëxporteerd. Naast Portugees leren in deze stad is een bezoek aan één van de vele wijngaarden en -kelders in de regio dan ook zeer de moeite waard. Bovendien zijn er in Porto ook nog eens verschillende stranden te vinden waar je zowel in de zomer als in de winter perfect terecht kunt. Een mooie stad die veel te bieden heeft en dus een echte aanrader om hier een taalcursus Portugees in Portugal voor volwassenen te volgen!

Portugees leren in het prachtige centrum van Porto

De taalcursussen Portugees in Porto voor volwassenen vinden plaats op onze partnerschool Fast Forward Language Institute. Deze bekende school biedt sinds 2004 taalcursussen aan voor volwassenen die de Portugese taal willen leren. De school bevindt zich in een modern handelsgebouw op een perfecte locatie; midden in het centrum van Porto en dichtbij de rivier de Douro. 

Portugese lessen volgen in Porto

In Porto is het mogelijk om het gehele jaar door Portugees te leren. De lessen vinden plaats op maandag tot en met vrijdag. In het weekend is er ruimte om activiteiten te ondernemen. De taalcursussen Portugees op de school zijn voornamelijk gefocust op het verbeteren van de spreek- en luistervaardigheid. Dit helpt studenten om de Portugese taal sneller onder de knie te krijgen.

Ontdek de Portugese taal en cultuur in een gastgezin in Porto

Een verblijf bij een gastgezin in Porto is de ideale manier om meer te leren van de Portugese taal en cultuur. De gezinnen stimuleren je om Portugees te leren door over het algemeen veel Portugees met je te spreken. Portugezen staan tevens bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Zij helpen je dus graag verder zodat je je op je gemak voelt in Portugal.

Wat kun je allemaal doen naast Portugees leren?

Naast Portugees leren zijn er in Porto veel verschillende activiteiten en excursies waaraan je kan deelnemen. Je kunt een bezoek brengen aan de portwijnkelders aan de zuidelijke oevers, maar ook genieten van de omgeving in de prachtige Jardins do Palácio de Cristal. Een cruise over rivier de Douro kun je niet aan je voorbij laten gaan. Culturele uitstapjes maken is ook mogelijk. Zo zijn er verschillende musea, tentoonstellingen en rondleidingen door het centrum van Porto. Bovendien is het leuk om een fadorestaurant te bezoeken in de stad, waar het Portugese levenslied live wordt gespeeld. Vanuit Porto kun je ook gemakkelijk op excursie naar o.a. Viana, Bra, Aveiro of Guimarães.

Portugees leren in Porto is een mooie kans om kennis te maken met de Portugese taal! Wanneer je nog vragen hebt over de mogelijkheden in Porto, neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies. Bekijk gerust ook alle andere mogelijke taalreizen in het buitenland en laat je inspireren om op taalreis te gaan.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op Fast Forward Language Institute

Onze partnerschool in Porto, Fast Forward Language Institute, is een zeer bekende taalschool die al sinds 2004 taalcursussen verzorgt. De school ligt in het hart van Porto, op slechts een paar minuten lopen van de rivier de Douro. De taalschool is gelegen op de tweede verdieping van een handelsgebouw en heeft grote moderne klaslokalen met veel lichtinval van buiten. Verder beschikt de school over een ontvangstruimte, een lounge voor de studenten en een internetlokaal met gratis internet en wi-fi. Er zijn vele winkels, restaurants en cafetaria's in de buurt. lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
6 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-24 weken, 1 week vanaf €338

Weer in Porto

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 25 15 10
Aug 25 15 10
Sept 24 14 8
Oct 21 12 6
Nov 17 8 5
Dec 14 6 4
Jan 14 5 4
Feb 15 6 5
Mar 16 7 6
Apr 18 8 7
May 19 11 9
June 23 13 9
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes