Russisch leren in St. Petersburg voor volwassenen


St. Petersburg was ooit de belangrijkste plaats in Rusland en de thuisbasis voor de tsaren. Nu staat St. Petersburg vooral bekend als historische stad, aan de rivier de Neva. Hoewel Moskou tegenwoordig de politieke hoofdstad van Rusland is, geldt St. Petersburg nog altijd als de culturele hoofdstad. Vele beroemde Russische componisten en schrijvers komen oorspronkelijk uit deze stad en nog steeds is dit de plek waar internationale artiesten komen optreden. Verder kent St. Petersburg een keur aan bekende musea als de Hermitage en befaamde theaters, zoals het Mariinsky theater, waar het Kirov-ballet haar thuishaven heeft. Dankzij de rijke historie en cultuur is St. Petersburg de ideale bestemming voor een taalcursus Russisch in Rusland!

Russisch leren in het historische hart van St. Petersburg

Wanneer je Russisch gaat leren in St. Petersburg, dan zal je lessen volgen op de taalschool Liden & Denz, in het historische centrum van St. Petersburg. De taalschool bevindt zich op korte afstand van Nevsky Prospekt, een hippe en levendige omgeving. De wijk staat bekend om de vele uitgaansgelegenheden, restaurants en boekenwinkels. De ideale omgeving om je Russische taalkennis na de lessen te oefenen! De taalschool is volledig gerenoveerd en bevindt zich in een neo-klassiek gebouw met 17 klaslokalen, een ruime chill-out en zelf-studie ruimtes, Apple TV’s en WIFI in het gehele schoolgebouw. Deze inspirerende omgeving zorgt ervoor dat het Russisch leren in St. Petersburg zo leuk en zo makkelijk mogelijk wordt!

Verschillende manieren om Russisch te leren in St. Petersburg

De taalschool biedt een uitgebreid aanbod taalcursussen Russisch aan voor volwassenen om Russisch te leren. Door het ruimte aanbod, is er voor iedereen een passende cursus Russisch. Volwassenen die nog geen kennis hebben van de Russische taal of die hun algemene taalkennis willen verbeteren, kunnen kiezen voor de “intensieve cursus”. Dit is de algemene groepscursus Russisch die op alle niveaus wordt aangeboden. Naast de groepslessen is het ook mogelijk om individuele lessen Russisch te volgen, tijdens de cursus “individueel” of “speciaal intensief”.

Naast de algemene taallessen, is het ook mogelijk om deel te nemen aan lessen zakelijk Russisch of lessen over de Russische cultuur, muziek en literatuur. 

Verblijf bij een gastgezin en dompel je onder in de Russische cultuur

De taalschool in Rusland beschikt over een breed aanbod Russische gastgezinnen. De gastgezinnen staan bekend om hun hartelijkheid, openheid voor het ontmoeten van nieuwe mensen en warme verwelkoming van internationale studenten. Bij een gastgezin krijg je de kans om alles wat je hebt geleerd tijdens de Russische cursus direct in de praktijk toe te passen. De gastgezinnen nemen de tijd om met je te praten, waardoor je nog sneller Russisch leert!

Verblijf je liever in een accommodatie samen met andere studenten? Kies dan voor het verblijf in een gedeeld appartement. Dit is een erg leuke manier om tijdens het Russisch leren in aanraking te komen met andere culturen!

Leer St. Petersburg kennen tijdens het Russisch leren

Een taalreis bestaat uit meer dan alleen de taalcursus en het verblijf. Een taal leer je nog sneller door erop uit te gaan en je onder te dompelen in de cultuur van het land. De taalschool organiseert een cultureel en sociaal activiteitenprogramma waar alle volwassenen van de taalcursus aan deel kunnen nemen. Zo worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in St. Petersburg, zoals een stadstour, een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden, een filmavond en nog veel meer! Ook is er de mogelijkheid om in de vrije weekenden op excursie gaan, om meer van Rusland te ontdekken tijdens het Russisch leren.

Bekijk ook onze andere taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
Liden & Denz Language Centre
(6)
Onze partner school Liden & Denz Language Centre Sint-Petersburg is gelegen op de derde verdieping van een gerenoveerd en neo-klassiek gebouw (zonder lift), op ca. 9 minuten lopen (800 meter) van de bekende straat  "Nevsky Prospekt"  en metrostation Mayakovskaya. In de directe omgeving vindt u vele musea en parken, evenals leuke cafés, bars en restaurants.   lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €650

Weer in St. Petersburg

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Okt 9 4 2
Nov 2 -2 1
Dec -3 -8 0
Jan -7 -13 1
Feb -5 -12 1
Maart 0 -8 4
Apr 8 0 6
Mei 15 6 8
Juni 20 11 9
Juli 21 13 9
Aug 20 13 7
Sept 15 9 4

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes