TOEFL examencursus

Als je je Engels wil verbeteren omdat je aan een universiteit in de Verenigde Staten of Canada wil gaan studeren, of een baan zoekt in een Engelssprekend land, dan raden wij je een voorbereidingscursus op het TOEFL examen aan. Afhankelijk van je niveau van het Engels volg je eerst een intensieve taalcursus om je Engels op het juiste niveau te krijgen om met de voorbereiding op het TOEFL examen te kunnen starten. 

Wat is TOEFL?
Waarom een TOEFL cursus?
Waar en wanneer?
Wat zijn de kosten?

Wat is TOEFL?

De 'Test of English as a Foreign Language' is een test om je niveau van het (Noord-Amerikaans) Engels te bepalen. Alle vaardigheden die nodig zijn voor een effectieve communicatie worden getest: spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Onderdelen van het examen

Het TOEFL examen bestaat dan ook uit deze 4 onderdelen en ziet er als volgt uit:

• Leesvaardigheid: 60-80 minuten / 36-56 vragen
• Luistervaardigheid: 60-90 minuten / 34-51 vragen
• Spreekvaardigheid: 20 minuten / 6 opgaven
• Schrijfvaardigheid: 50 minuten / 2 opgaven

Alle onderdelen worden op 1 dag afgenomen. Voor alle 4 de onderdelen kun je in totaal 30 punten scoren. De maximale score van de TOEFL (iBT, internet-based test) is dus 120 punten. Er is geen minimale score vereist om te 'slagen'. Je krijgt een diploma waarop je score vermeld is, ongeacht hoe hoog je score is.

Bovenstaande indeling geldt voor het iBT-examen. De schriftelijke versie van het TOEFL examen (PBT, paper-based test) kent dezelfde examenonderdelen, maar met een iets andere opbouw.

Een student die een gemiddelde kennis van het Engels heeft, scoort gemiddeld 52 op de TOEFL iBT. Voor studenten met vergevorderde kennis van de Engelse taal, is de gemiddelde score 105. Wil je je Engels bijspijkeren van gemiddeld niveau naar vergevorderd, dan wordt een voorbereidende taalcursus van ca. 12 weken aangeraden.

Circa 2 weken na het maken van de test, kun je je score terugvinden op de website van ETS. De TOEFL scores blijven tot 2 jaar na de examendatum geldig.

Terug naar boven

Waarom een TOEFL-cursus?

In veel gevallen dien je het TOEFL examen te doen om toegelaten te worden op universiteiten of opleidingen in de Verenigde Staten en Canada. Ook indien je daar wil werken bij culturele instituten of overheidsinstellingen is een bepaalde score op het TOEFL examen benodigd. De minimale score die je moet halen voor het TOEFL examen verschilt per universiteit / instelling.

Terug naar boven

Waar en wanneer?

Het TOEFL examen wordt steeds meer afgenomen via internet (TOEFL iBT, internet-based test). Het examen wordt gemaakt in zogenaamde 'testing centers'. Totdat het overal mogelijk is het examen via het internet te maken, wordt het examen op sommige bestemmingen nog schriftelijk gemaakt (TOEFL PBT, paper-based test).

De examens worden meestal op vrijdag of zaterdag gehouden, soms vinden ze ook op zondag plaats.

Via StudyTravel kun je op verschillende bestemmingen een examencursus als voorbereiding op het TOEFL examen doen. Indien je het examen na afloop van de taalcursus ter plaatse wilt maken, dien je je ruim van tevoren in te schrijven via de website van ETS.

Een TOEFL examencursus volg je in:

Boston
Cork
Fort Lauderdale
Kaapstad
Malta
Miami
New York
San Diego
San Francisco
Toronto

Terug naar boven

Wat zijn de kosten?

De prijs van de examencursus verschilt per school en per bestemming. Ook de kosten van het examen kunnen verschillen. Gemiddeld zijn de examenkosten van de TOEFL iBT $175,- tot $240,- (afhankelijk van de locatie). Deze kosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

Terug naar boven

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes