studytravel
menu

8 weken op een prachtig Spaans eiland vertoeven, Ibiza

Geschreven door Puck van den Bosch op 06 07 2023

Hola todos! Ik ben Puck, 22 jaar oud, en net terug van een leerzame en geweldige tijd in Spanje. Mijn taalreis begon in Malaga voor vier weken. Hierna ging ik meteen door naar Ibiza voor acht weken. In deze tijd heb ik dit bijzondere eiland goed kunnen ontdekken. Hier vertel ik jullie graag meer over in mijn blog. 

Wanneer je vertelt dat je een taalreis gaat doen op Ibiza heeft men een klein vooroordeel soms heb ik gemerkt. Ibiza, het eiland om te feesten, maar wat eigenlijk zoveel meer is dan dit! Zelf ben ik hier vorig jaar ook naartoe geweest op vakantie. En naast inderdaad wat leuke feestjes, werd ik vooral verliefd op de prachtige natuur, stranden en de open houding van de bewoners. Deze reis verblijf ik in een appartement die ik deel met vijf andere leerlingen van de taalschool. Het appartement lag precies tussen het centrum en de school in, ideaal dus! De taalschool waar ik lessen volg heet Instituto de Idiomas Ibiza. Aangezien ik meteen vanuit Malaga kwam, was mijn niveau Spaans al bepaald. Wel heb ik de online toets nog gemaakt en die gaf hetzelfde aan, niveau A2.2. 

Spaans leren op een Spaanse taalschool in Ibiza-stad

Bij binnenkomst op de taalschool merk ik al snel dat op deze plek de leerlingen ontzettend variëren in leeftijd. Zo heb ik tijdens mijn verblijf bij mensen tussen de 18 en 65 in de klas gezeten. Het merendeel is zeker 21+. De lessen zijn van 9:30 tot 11:00 uur. Na een kleine pauze van 15 minuten wordt de les vervolgd van 11:15 tot 12:45 uur. Je krijgt op deze taalschool altijd van twee verschillende docenten les op een dag. Zo wen je ook aan de accenten uit verschillende streken en Spaanse landen. Ik heb denk ik wel van 8 verschillende docenten les gehad in de tijd dat ik er was. Zelf vond ik dit geweldig, want ze doen allemaal hun best om je zo goed mogelijk verder te helpen met de Spaanse taal. Vooral Maria, Arelis, Montse, Alex en Sara vond ik stuk voor stuk leuke docenten. We werken deels vanuit het boek, maar soms worden er ook spellen gespeeld om je spreekvaardigheid te verbeteren. Na de les is het mogelijk om excursies te doen, zoals een stadstour of het maken van Gazpacho of paella! Iedere week is er een nieuw programma waarvoor je je kan inschrijven.

Wat doe je eigenlijk op een eiland als je klaar bent met je lessen?

Meestal kregen we een klein beetje huiswerk na de taalcursus, maar dit is niet meer dan 30 minuten werk. Al in de eerste dagen ontmoette ik leuke mensen waarmee ik veel ondernam. Omdat ik er langer zat dan de meesten, ontmoette ik steeds weer nieuwe, leuke mensen. Aangezien Ibiza een eiland is, kan het moeilijk zijn om alles te ontdekken. Wil je alles zien, dan is het handig om een auto te huren. Dit deden wij ook in de weekenden en zo ontdek je geweldige plekjes over het hele eiland. Hieronder wat tips voor wat je kan doen na de lessen en in de weekenden. 

Taalreis Ibiza Taalreis Ibiza Taalreis Ibiza 

Tips in- en rondom Ibiza-stad

-    Ga in de namiddag naar Ses Figueretes om even te zonnen. Beland vervolgens bij een van de vele restaurantjes aan de boulevard om een lekker hapje te eten. 
-    Neem de bus naar Las Salinas, een prachtig strand dicht bij het vliegveld. Een retourtje kost je maar 6 euro. 
-    Bezoek mijn favoriete rooftopbar Tirapalla, deze plek biedt een prachtig uitzicht over de oude stad, ook wel Dalt Villa genoemd. 
-    Eet heerlijke tapas bij La Bodega, zowel binnen als buiten zit je hier ontzettend leuk. 
-    Neem de taxi naar Pacha, op maandag is hier Flower Power, een ontzettend leuk feestje.
-    Zelf vond ik Ushuaia toch ook zeker een bezoekje waard. Ook al is het duur, Martix Garrix gaf een geweldige show die ik niet had willen missen.

Aanraders over de rest van het eiland

-    Een paar van mijn absolute favoriete stranden: Cala Saladeta, Cala Escondida, Cala Portinatx en Cala Nova.
-    Bezoek de geweldige hippiemarkt Las Dalias en snuffel rond tussen alle kraampjes. Vanaf 19:00 wordt hier in de zomer ook muziek gedraaid in de buitentuin, een geweldige sfeer en nog gratis ook!
-    Bezoek Es Vedra, de magnetische rots die volgens sommigen Ibiza speciale krachten geeft. Als je hier toch bent, wandel de Atlantis hike.
-    Ga met de ferry naar Formentera en huur hier een fiets om dit paradijs met de allermooiste stranden te verkennen.
-    Rijd het binnenland in en bezoek Santa Gertrudis, hier bevindt zich Bar Costa. Een bekende bar met de beste ham van het eiland. Of bezoek in het binnenland La Paloma, een prachtig restaurant gelegen in de natuur. 

Taalcursus Spaans Ibiza Taalcursus Spaans Ibiza 

Wat een geweldige tijd!
Ibiza is een eiland waar alles kan. Spontaniteit staat hier centraal voor mij. Zo heb ik tijdens mijn tijd ontzettend vaak spontaan met mijn klasgenoten feestjes, strandjes of restaurantjes bezocht. Zelfs samen met sommige docenten hebben we weleens een drankje of twee gedaan. De open sfeer op het eiland zorgt ervoor dat ik veel mensen heb mogen ontmoeten die van over de hele wereld hier naartoe zijn getrokken. Velen uit Zuid-Amerika, wat betekende dat ik mijn Spaans kon toepassen tijdens de vele gesprekken. De geweldige begeleiding en lessen op school samen met alle vrienden die ik heb gemaakt en de avonturen die we hebben gedeeld, maakte dit een van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt. Dit gun ik jou ook!

Groetjes,
Puck

Puck van den Bosch
Puck (22 jaar) heeft in 2023 8 weken Spaans geleerd op Ibiza.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Mooie taalreis naar Annecy

Geschreven door Eline Verbon op 22 08 2019

In juli 2019 reisde ik voor twee weken af naar de Franse stad Annecy. Daar volgde ik bij de taalschool ‘IFALPES’ een Franse taalcursus. Ik reisde per trein: ’s ochtends stapte ik in Utrecht in om na een fijne, ontspannen treinreis aan het eind van de middag in Annecy aan te komen: perfect!

read more

Zomer in Valencia!

Geschreven door Sofie de Groot op 23 01 2024

Eindelijk brak de dag aan waar ik het hele jaar naar had uitgekeken: 6 augustus 2023, de dag van mijn taalreis naar Valencia. In de winter van dat jaar had ik besloten dat ik mijn Spaans echt moest verbeteren voor school, en dat wilde ik doen door middel van een taalreis. Mijn verwachtingen waren hoog, maar de realiteit heeft alles overtroffen.

read more

Wat mag je niet missen op taalreis in Alicante?

Geschreven door Michelle op 24 11 2021

Om mijn tussenjaar goed van start te gaan, besloot ik om in september, terwijl veel van mijn vrienden in Nederland weer naar de universiteit gingen, een maand naar Alicante te gaan om Spaans te leren!

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes