studytravel
menu

4 weken in het prachtige Sevilla!

Geschreven door Roos op 03 11 2023

Halverwege september dit jaar begon mijn taalreis naar Sevilla. Ik vind Spanje altijd al een fantastisch land met een heel erg fijne sfeer en veel gezelligheid op straat, dus wilde graag voor een langere tijd daar verblijven. Ik heb op de middelbare school altijd Spaanse les gehad en miste de taal. Dit leken me de perfecte redenen om in Spanje ook gelijk de Spaanse taal beter onder de knie te krijgen! 

De start van mijn taalreis naar Sevilla

Voorafgaand aan mijn taalreis naar Sevilla had ik geen idee hoe reizen in mijn eentje zou zijn. Ik ben normaal iemand die zich graag omringt met mensen en dit was de eerste keer dat ik alleen zou reizen. Gelukkig vielen de zenuwen mee en in het vliegtuig kon ik eigenlijk niet wachten om aan mijn avontuur te beginnen! In Sevilla aangekomen, werd ik súper fijn ontvangen door mijn nieuwe lieve huisgenootjes en was het gelijk gezellig. Ik had gekozen voor een verblijf in een residentie, dus ik leerde al gauw veel mensen kennen, wat ik heel erg fijn vond. 

RoosSevilla2 RoosSevilla3 

Een typische dag tijdens de taalcursus Spaans in Sevilla

In Sevilla was er eigenlijk iedere dag iets te beleven. Ik ben er in totaal 4 weken op taalreis geweest, maar heb het gevoel dat ik me daar nog veel langer had kunnen vermaken met alle mooie dingen die er te zien zijn. Tijdens de taalreis zagen mijn dagen er als volgt uit: ’s ochtends stond ik rond 8.15 op om te ontbijten en me klaar te maken voor school. Vervolgens wandelde ik naar de taalschool, dat duurde een kwartiertje en dit deed ik vaak samen met anderen uit de residentie. Om 09.15 begonnen de lessen. De lessen vond ik erg goed! Op de eerste dag had ik een gesprekje in het Spaans met een van de docenten, zodat zij mijn niveau in kon schatten en me in de goede klas kon plaatsen, ik startte in niveau A2. Daarna heb ik eigenlijk 4 weken met grotendeels dezelfde mensen in de klas gezeten, wat heel erg fijn en gezellig was. Samen gingen we steeds omhoog in niveau. Gedurende de lessen praatten we eigenlijk bijna alleen maar Spaans, ook om bijvoorbeeld grammatica uit te leggen. Gek genoeg is dat eigenlijk best een makkelijke manier om Spaans te leren! In de pauzes was het ook altijd gezellig. Dan kletsten we met elkaar in de aula of haalden we samen broodjes in de straat. Om 13.00 waren de lessen voorbij en liep ik samen met vrienden naar huis, of dronken we ergens wat op een terrasje. Zelf vond ik het leuk om zo veel mogelijk van de stad te zien, dus ik ging vaak de stad nog in om te wandelen, de kathedraal of andere mooie gebouwen te bezoeken, nieuwe buurtjes te ontdekken of om gewoon de sfeer in Sevilla te beleven. ’S avonds ging ik vaak met vrienden tapas eten of ik at thuis met huisgenootjes op het dakterras van de residentie. 

RoosSevilla4 RoosSevilla5 

Leuke activiteiten tijdens de taalreis in Sevilla

Er zijn eindeloos veel leuke activiteiten te doen tijdens je taalreis in Sevilla! Zelf vond ik het bezoeken van de paleizen heel erg leuk, met name het Alcazar was echt prachtig! Verder vond ik het heel gezellig om ’s avonds in de omgeving van de kathedraal te zijn. Er was daar altijd leven op straat, zelfs heel laat op de avond waren daar nog kinderen aan het spelen en waren er straatmuzikanten. Overal waren Spanjaarden die hun avond spendeerden bij barretjes. Plaza de España is in Sevilla natuurlijk ook niet te vergeten, er zit een prachtig park omheen waar je heerlijk kunt genieten van het weer, want dat is natuurlijk lekker zonnig in Sevilla! Naast alles in Sevilla heb ik ook veel andere steden bezocht met de school, zoals Cadíz en Córdoba. De activiteiten met school vond ik altijd super leuk! Daar leer je ook veel nieuwe mensen kennen! Het was altijd erg goed georganiseerd. In Sevilla kun je overigens ook goed uit gaan, we gingen vaak op dinsdag en vrijdag met vrienden naar een club in Sevilla 

RoosSevilla RoosSevilla1 

Mijn doel om Spaans te leren behaald!

Ik ging op taalreis naar Spanje om met name beter Spaans te leren praten en dat is zeker gelukt! Gedurende de lessen praat je vooral veel en het was super fijn om zoveel te kunnen oefenen. Ik hoef nu veel minder lang na te denken als ik iets wil uitleggen in het Spaans. Verder ging ik om het Spaanse leven en de Spaanse sfeer te proeven en daar ben ik zeker in geslaagd! Het leven in Spanje is fantastisch, echt een aanrader!

Wil je meer weten over de taalreizen naar Spanje? Neem dan contact op met StudyTravel voor een persoonlijk advies, of bekijk de website voor het volledige aanbod taalreizen naar het buitenland.

Roos
Roos heeft in september 2023 een 4-weekse taalcursus Spaans gevolgd in Sevilla, Spanje.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Op taalreis ter voorbereiding op de hotelschool

Geschreven door Valerie van Wichen op 13 05 2020

Mijn naam is Valerie, ik ben 18 jaar en ik studeer aan de Hotel Management School Maastricht. Om aan de toelatingseisen van de hotelschool te kunnen voldoen ben ik na mijn eindexamens 5 weken naar Bristol en 3 maanden naar Valencia op taalreis gegaan.

read more

Spaans leren in een stad vol cultuur midden in de natuur

Geschreven door Susan de Koning op 03 07 2019

Via StudyTravel ben ik twee weken naar San Sebastián geweest, een stad aan de Noord-Spaanse kust in Baskenland. Omdat ik in juni op taalreis zou gaan, heb ik gekozen voor San Sebastián omdat het hier in de zomer nog steeds aangenaam is, met temperaturen rond de 25 graden en af en toe een verfrissende regenbui.

read more

Inpaktips voor als je op taalreis gaat

Geschreven door Babette Bleeker op 15 04 2020

Yes! Je taalreis komt eindelijk in zicht. Maar nu krijg je last van inpakstress; want wat moet je eigenlijk allemaal meenemen als je op taalreis gaat naar het buitenland? Wat als je niet overal aan denkt? Geen zorgen, wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je allemaal aan moet denken, zodat je goed voorbereid op taalreis gaat.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes