studytravel
menu

Barcelona: de stad die je nooit zal vergeten

Geschreven door Merel Marilène Ligthart op 30 12 2021

Ik ben dit jaar geslaagd voor de havo en ik wist dat ik al het liefst een tussenjaar wilde gaan doen. Initieel wilde ik graag een jaar highschool doen in de VS, maar dat viel buiten mijn budget. Een taalreis leek mij eigenlijk ook heel leuk, en het duurde niet lang om Barcelona te vinden tussen alle opties. Ik wilde stiekem eigenlijk al een langere tijd Spaans leren, maar het was er nooit echt van gekomen. Des te langer ik erover nadacht, des te meer ik verliefd werd op het idee. Ik hoorde daarbij ook van velen dat Barcelona écht een leuke stad is, dus toen heb ik maar het besluit genomen om een taalreis naar Barcelona te boeken van 13 weken met eigen appartement. Wel een beetje spannend, want ik ben in augustus 18 geworden en zou eind augustus al vertrekken, maar ik had er vooral erg veel zin in!

Verliefd op de stad!

Met mijn moeder ben ik met het vliegtuig naar Barcelona gegaan, want zij wilde ook graag mee -voor tien daagjes- om mij af te zetten. Althans, dat was het beste smoesje, al kon ik het haar ook zeker niet kwalijk nemen, want we werden beiden bij de eerste oogopslag verliefd op de stad. Uit nieuwsgierigheid gingen we de eerste dag naar mijn appartementencomplex en de school om te kijken hoe het eruit zag, en we waren enorm onder de indruk. Het is allemaal in een prachtige stijl gebouwd, de klassieke en toch modernistische stijl die je van Barcelona kan verwachten. Ik kon niet wachten tot ik de sleutels zou hebben van mijn appartement.

taalschool-Barcelona-Spanje Barcelona Barcelona-taalreis

De eerste dagen op de taalschool in Barcelona

Al snel genoeg begon ik aan mijn eerste lesweek op de taalschool in Barcelona, en raar genoeg wende het best snel met hoe de docenten echt alleen in het Spaans praten tegen je tenzij je echt even de Engelse vertaling nodig hebt. Ik weet nog steeds niet hoe ze het doen, maar toch krijgen ze het steeds weer voor elkaar om alleen maar in het Spaans te praten, maar het steeds net verstaanbaar genoeg voor je te maken zodat je nog wel weet wat er aan de hand is en wat ze zeggen! De lessen zelf zijn ook enorm interactief, je wordt geforceerd om actief mee te doen. Door middel van verschillende soorten opdrachten van het boek, spellen maar ook opdrachten waarbij je met je klasgenoten moet praten (in het Spaans natuurlijk) wordt de taal echt in je hoofd gestampt, en na die vier uur voel je wel echt hoeveel moeite je er stiekem steeds in steekt.

Ik heb tijdens de taalcursus Spaans een ruime variatie gekregen van docenten, en vaak krijg je ook een nieuwe docent met elk niveau dat je omhoog gaat tijdens de taalcursus. Tenminste, dat was in mijn geval zo. Wat ik sowieso van elke docent gemerkt heb is dat ze gewoon goed persoonlijk met je omgaan, en aangezien er ook in een klas rond de acht personen zitten heeft de docent ruimte genoeg om genoeg persoonlijke aandacht te geven aan elke individuele leerling, wat zeker fijn is.

Taalreis-Barcelona-Spanje Taalreis-Barcelona-Spanje

Barcelona ontdekken tijdens de taalreis

Wat ook erg interessant en leuk was tijdens de taalreis waren de vele verschillende activiteiten. Elke week werden er door de taalschool drie verschillende activiteiten georganiseerd waar je je voor in kon schrijven. Eén daarvan was altijd in het weekend. Veel van de activiteiten waren of gratis of erg goedkoop, er was altijd wel iets voor binnen je budget! Soms waren er activiteiten die wat duurder waren, maar dan heb je ook wel gelijk een hele gave trip naar een mooie nabijgelegen locatie en huurt de school zelf het busje waar je dan aan mee bijdraagt zodat je niet met z’n allen in de knoop komt te zitten met het openbaar vervoer. In mijn geval was zo’n tripje naar Montserrat, een prachtige religieuze plek in de bergen. We zijn gaan hiken, rond de markt gaan kijken daar en ook een prachtige kerk binnengegaan. We kregen genoeg uitleg ook over de stad zelf en de betekenis achter sommige tradities van de Catalanen.

Ik ben ook erg blij dat ik eind augustus ben gestart met mijn taalcursus. Met net het einde van het hoogseizoen kon ik nog vaak naar het strand en op andere manieren nog van de Spaanse zomerse zon genieten, en daarbij zijn er in September en Oktober veel mooie feestdagen die de Catalaanse cultuur vieren, zoals het prachtige La Mèrce, wat het einde van de zomer symboliseert en waardoor ik ook de mooiste live vuurwerkshow ooit in mijn leven heb gezien!

Al bij al het ik enorm genoten van de taalreis in Barcelona. Mijn huisgenoten waren top en er was ook een heerlijk gevoel van diversiteit met onze nationaliteiten, maar toch voel je je met elkaar verbonden. Niet iedereen van mijn appartement ging ook naar de taalschool, maar er zaten er zeker wat bij die wel gingen, en je kan altijd met diegene ook een praatje aangaan als je hulp nodig hebt met bijvoorbeeld het leren voor je examens en het maken van je huiswerk. Ook je klasgenoten zullen erg divers zijn, maar als Nederlander hier zul je altijd wel een mede Hollander vinden waar je eindelijk toch weer even Nederlands mee kan praten.

Mijn advies is; schrijf je lekker in voor de activiteiten, maak plannen, verken de stad, ontmoet nieuwe vrienden, en heb vooral veel plezier! Deze taalreis zul je nooit vergeten.

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

 

Merel Marilène Ligthart
Merel heeft vanaf eind augustus 2021 een taalcursus van 13 weken gevolgd in Barcelona.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Aloha! Engels leren in Hawaï

Geschreven door Anoniem op 02 09 2019

In de zomervakantie ben ik voor een periode van 7 weken naar Hawaï gereisd. Engels leren.. Het moest er toch maar eens van komen!

read more

Op taalreis naar Ibiza!

Geschreven door Thessa Bootsman op 16 08 2018

Ik ben Thessa en ik ben 1 week in juli op taalreis geweest naar Ibiza. Dit eiland staat bekend als vakantiebestemming voor het feesten dus je zou dit niet meteen kiezen als bestemming voor een taalreis. Maar Ibiza heeft veel meer te bieden en dat wilde ik zien!

 

read more

Mijn taalreis naar Ibiza

Geschreven door Romee Remmers op 31 05 2022

Hallo mijn naam is… oh oeps.. Hola, soy Romée! Op taalreis zul je merken dat je vaak allerlei verschillende talen door elkaar heen moet spreken. Je schakelt tussen Spaans, Engels en Nederlands. In deze blog vertel ik je meer over mijn taalreis van vier weken naar Ibiza.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes