Taalcursus Spaans in Barcelona

Linguaschools

Linguaschools Barcelona is gelegen in een prachtig oud koloniaal gebouw met een tuin in het hart van Barcelona. Het 19e-eeuwse gebouw ligt in een typische Spaanse “Pasaje” (straatje) zonder autoverkeer (je kunt letterlijk de vogeltjes horen fluiten!), op slechts 10 minuten loopafstand van Plaza Catalunya. De taalschool beschikt ook over een tweede leslocatie, op 9 minuten loopafstand van hoofdgebouw.

Je ontmoet tijdens je taalcursus in Barcelona natuurlijk veel medecursisten van over de hele wereld, waarmee je gezellig bij kunt kletsen in de tuin van de school, in de schaduw van een palmboom of onder het genot van een heerlijke “café con leche”. Tevens is er een studentenlounge en computerruimte aanwezig, evenals een bibliotheek met Spaanse boeken en films.

Belangrijke kenmerken van de school:

 • Rustige centrale locatie op ca. 10 minuten vanaf Plaza Catalunya
 • Professionele en native speaking leraren Spaans (met universitaire opleiding)
 • Geaccrediteerd door Insituto Cervantes
 • Ruime leslokalen met veel natuurlijk licht
 • Interactieve Spaanse lessen
 • Goede nationaliteitenmix

Sociaal programma:

Om de perfecte balans tussen leren en genieten te creëren, organiseert de taalschool leuke activiteiten tijdens je Spaanse cursus in Barcelona. Elke week is er een ander activiteitenprogramma, om zowel de stad als je medecursisten beter te leren kennen! Sommige activiteiten zijn gratis, terwijl je voor andere activiteiten een kleine bijdrage zult leveren. Weekendexcursies hebben een hogere prijs i.v.m. met transportkosten en mogelijke entreegelden.

Voorbeelden van mogelijk activiteiten zijn:

 • Picknicken: samen met klasgenoten relaxen in Parc de la Ciutadella
 • Tapas tour (ontdek de leukste tapas bars van de stad)
 • Weekendexcursie naar Gerona: bezoek de middeleeuwse stad.
 • Hike naar Tibidabo
 • Dagexcursie naar Sitges

Minimumleeftijd: 16 jaar.

Intensief

De intensieve cursus Spaans bestaat uit 20 of 30 lesuren per week (1 les = 55 minuten), in groepen van maximaal 10 internationale cursisten. Lessen vinden plaats in de ochtend, óf in de middag. Bij de cursus van 30 lessen heb je aanvullend nog eens 10 lesuren Spaans per week in kleine groepen van maximaal 6 cursisten per klas. Die extra lesuren zijn voornamelijk gericht op conversatie en vinden plaats in kleinere groepen. De cursus van 30 lesuren per week is niet geschikt voor beginners, de cursus van 20 lesuren per week wel.

Groepen worden gevormd op basis van je niveau van het Spaans (dat wordt vastgesteld aan de hand van een niveautest). Het lesrooster (ochtend- of middaglessen) wordt op de eerste lesdag bekend gemaakt.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

De cursus speciaal intensief combineert 20 lessen van de intensieve cursus met 5 of 10 privélessen per week. Tijdens de privélessen kun je je dan ook echt concentreren op de onderdelen van de taal waar je nog extra aandacht aan wilbesteden, één op één met een leraar.

Minimum leeftijd is 16 jaar.