studytravel
menu

Op taalreis met medische zorg en begeleiding

Geschreven door Debbie & Fien op 08 03 2024

Hi, ik ben Debbie! Ik ben verpleegkundige en eveneens gespecialiseerd tot kinderverpleegkundige. In 2023 hebben mijn partner en ik onze droom waargemaakt: we zijn met ons gezin verhuisd naar Barcelona

Is het jouw droom om naar Barcelona te komen en een taalreis of citytrip te doen en denk je dat dit lastig wordt omdat je zorgafhankelijk bent? Of zou je graag een (taal)reis willen maken maar heb je een zoon of dochter die zorg nodig heeft? Samen met StudyTravel taalreizen kan ik je helpen om jouw droom uit te laten komen! Ik heb een ruime ervaring in allerlei zorgsettingen: van academisch ziekenhuis tot hospice, maar ook zorg bij cliënten aan huis. Tijdens je verblijf kan ik de zorg overnemen zodat jij maximaal kunt genieten van je tijd in Spanje!

StudyTravel kan een rolstoelvriendelijke kamer regelen en op locatie kan ik in overleg alle benodigde zorgtaken op mij nemen. Maar ik doe nog veel meer voor je! Als local spreek ik de taal en kan ik je helpen als je bijvoorbeeld je weg wilt vinden in het openbaar vervoer of een bepaalde winkel zoekt. En die leuke tips over de leukste eettentjes en verborgen pareltjes die je gewoon gezien moet hebben? Die krijg je er gratis bij!

Ben je benieuwd hoe dit in de praktijk gaat? Lees het verhaal van Fien hieronder!

Het geeft mij ontzettend veel voldoening om iemand die zorg nodig heeft te helpen. Elke zorgvraag is uniek en dat maakt dat elke opdracht maatwerk is. In overleg komen we altijd tot een oplossing passend bij wat jij nodig hebt!

Dus wil jij graag zelfstandig op vakantie, genieten van al het moois dat Barcelona te bieden heeft, Spaans leren en je letterlijk geen zorgen hoeven maken over het feit dat je zorgafhankelijk bent? Neem dan contact op met StudyTravel en zij zullen je in contact brengen met mij!

Zie ik je binnenkort in Barcelona?

Hasta luego,

Debbie 

De taalreis-ervaring van Fien:

Afgelopen september ben ik 5 weken naar Barcelona geweest om daar Spaans te leren bij taalschool Expanish. Aangezien ik een spierziekte heb, was de zoektocht naar een geschikte taalschool en accommodatie een hele opgave.

Gelukkig had ik via Facebook Debbie ontmoet. Zij is verpleegkundige en is sinds kort met haar gezin verhuisd naar Barcelona. Na contact te hebben gehad met haar hadden we afgesproken dat zij mij kwam helpen tijdens mijn taalreis in Barcelona. Ik ben namelijk in de ochtend en avond afhankelijk van zorg. Ook gebruik ik een rolstoel voor lange afstanden. Via StudyTravel kon ik terecht in een rolstoelvriendelijke kamer in studentenresidentie Garbi in Barcelona. Dit is gelegen in Sants, ongeveer 15 minuten met de metro en 25 minuten met de bus om bij de taalschool te komen. In de residentie zitten allemaal studenten die naar een taalschool gaan of naar de universiteit. Ik had voor gemak gekozen, dus had betaald voor ontbijt en avondeten. Het eten was erg gevarieerd en dit was ook een leuke manier om nieuwe mensen uit de residentie te ontmoeten. 

BarcelonaBlog2 BarcelonaBlog3 BarcelonaBlog1 

Ondanks dat ik Debbie nog niet ontmoet had voordat ik ging, is er een super goede band tussen ons ontstaan tijdens mijn taalreis. We hadden veel contact via whatsapp en we zijn zelfs een keer uiteten geweest samen. Debbie hielp mij met de ochtendzorg en hielp me de eerste week om de bus in te komen om naar school te gaan. Na een week wist ik mezelf in het Spaans te redden om alleen de bus in te komen. Debbie stond voor en tijdens mijn reis voor mij klaar. Zo heeft ze voordat ik op reis ging bussen en metro’s gecheckt op toegankelijkheid en een Google Maps lijst met supermarkten en leuke eettentjes gemaakt. Tijdens mijn taalreis hoefde ik haar maar te appen als er iets was en dan ging ze kijken wat ze kon betekenen voor mij. Debbie is Nederlands, maar kan goed Spaans wat helpt als er een probleem is aangezien de meeste Spanjaarden niet voldoende Engels kunnen spreken.

De taalschool Expanish bevindt zich in de leuke wijk Eixample. Het is op de tweede verdieping, de opening heeft wel een heel klein opstapje. Mijn rolstoel kon hier niet alleen op, dus meestal vroeg ik iemand op straat om me een klein zetje te geven zodat ik naar binnen kon. Gelukkig zijn alle Spanjaarden erg behulpzaam dus dit was geen enkel probleem. Op de school had ik een aangepaste stoel staan die mijn ouders vanuit Nederland gebracht hadden. 

BarcelonaBlogFien  barcelonaBlogFien1 

Ik had, omdat dit mijn eerste solo reis was, dit afgestemd met mijn ouders, echter was Debbie ook bereidt om dingen te regelen in Spanje. Ze weet veel winkels te vinden en kan meekijken om hulpmiddelen te regelen in Barcelona. Er was ook een rolstoel wc aanwezig op school. Iedereen op de taalschool was behulpzaam en tijdens activiteiten die georganiseerd werden, werd er meegedacht om het toegankelijk te maken voor iedereen. Ik ben heel blij hoe de samenwerking tussen StudyTravel, Debbie en mijzelf is gegaan. 

Op deze manier heb ik een zelfstandige taalreis kunnen maken met behulp van accommodatie en een taalschool door StudyTravel georganiseerd en de zorg die Debbie verleende. Het is zeker voor herhaling vatbaar!

Wil jij ook met hulp en begeleiding van Debbie op taalreis? Neem dan contact met ons op zodat wij je in contact kunnen brengen met Debbie!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Debbie & Fien
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Zomer in Valencia!

Geschreven door Sofie de Groot op 23 01 2024

Eindelijk brak de dag aan waar ik het hele jaar naar had uitgekeken: 6 augustus 2023, de dag van mijn taalreis naar Valencia. In de winter van dat jaar had ik besloten dat ik mijn Spaans echt moest verbeteren voor school, en dat wilde ik doen door middel van een taalreis. Mijn verwachtingen waren hoog, maar de realiteit heeft alles overtroffen.

read more

Mijn studentenleven in Malta!

Geschreven door Joyce Bakker op 08 12 2020

Hello! My name is Joyce, I am nineteen years old and just finished my Cambridge Course in Malta!
Een tussenjaar in tijden van corona is toch even anders dan anders, toch heb ik het voor elkaar gekregen om acht weken een taalcursus Engels te volgen om vervolgens mijn examen te maken in het buitenland.

Hello! My name is Joyce, I am nineteen years old and just finished my Cambridge Course in Malta!

Een tussenjaar in tijden van corona is toch even anders dan anders, toch heb ik het voor elkaar gekregen om acht weken een taalcursus Engels te volgen om vervolgens mijn examen te maken in het buitenland.

read more

Hoogtepunt van mijn tussenjaar

Geschreven door Valentijn op 27 03 2024

Hallo, mijn naam is Valentijn en ik heb 5 weken doorgebracht in Sevilla. Sinds afgelopen september heb ik een tussenjaar en moest ik bedenken wat ik ermee wilde doen. Na veel nadenken en praten met mijn ouders kwam ik op het idee om een taalreis te maken. Na enige tijd werken en sparen was het afgelopen februari zover. Ik was redelijk gespannen omdat ik nog nooit alleen op reis ben geweest. Maar uiteindelijk is het me allemaal heel goed afgegaan. Ik zal jullie vertellen wat mijn tijd in Sevilla zo leuk maakte en wat de hoogtepunten waren. 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes