studytravel
menu

iBienvenido a Barcelona!

Geschreven door door Vick ten Wolde op 17 Sep 2018

Op taalreis naar Barcelona

Ik zat al lang te wikken en wegen om een taalreis naar Spanje te boeken, maar vaak hield school of werk mij tegen. Toen ik een paar maanden geleden was afgestudeerd zag ik mijn kans schoon en besloot ik spontaan mijn reis te boeken naar Barcelona en daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Met medestudenten in de Spaanse taalschool

Ten eerste wilde ik graag verder gaan met Spaans leren omdat ik het land, de taal en de cultuur geweldig vind. Daarnaast vond ik het handig om Spaans te kunnen aangezien mijn beroep sportjournalist is. Afijn, de reis was geboekt en ik begon een paar dagen later aan mijn Spaanse avontuur. In totaal boekte ik voor 6 weken lang, omdat ik dacht dat ik in die tijd wel eind A2 of begin B1 niveau zal halen. Uiteindelijk is dat ook gelukt, dus mijn doel heb ik bereikt!

De Spaanse lessen op de taalschool

De eerste paar lessen was het bijspijkeren geblazen. Alles op de Spaanse taalschool ging namelijk in het Spaans. De boeken zijn volledig in het Spaans en tijdens de lessen werd er alleen maar Spaans gesproken, door wel zowel docent als student.

Ik vond het goed dat er alleen maar Spaans gesproken werd, zo leer je de taal immers het beste. Op een later niveau vond ik het wel steeds moeilijker worden. Het tempo lag ontzettend hoog en als je thuis niet de grammatica of vocabulaire studeerde, dan was je het moeilijk om het soms allemaal bij te houden. Echter, mocht het niveau jou te zwaar zijn, dan kan je dat gewoon aangeven en dan zet de school je een paar weken terug. Niemand veroordeelt je daarvoor en het is alleen maar voor je eigen bestwil.

De lessen werden zo creatief mogelijk ingevuld. Soms deed je simpelweg oefeningen uit het boek, maar er werd genoeg afgewisseld met spelletjes (vooral om spraak te verbeteren) zoals: een woord omschrijven, wie ben ik, een stad/land omschrijven, verboden woord etc.

Certificaat behaald op de Spaanse taalschool

De docenten op de taalschool Linguaschools – ik heb in die 6 weken 7 docenten gehad – waren stuk voor stuk geweldig! De een gaf iets beter les dan de ander, maar de manier hoe zij les gaven sprak mij heel erg aan. Het was heel interactief, de docenten waren actief en enthousiast, zij waren geïnteresseerd in alle verschillende culturen die zich in een klas bevonden en hun inzet om er een leuke les van te maken merk je aan alles. Gedurende de hele cursus was ik tevreden over de lessen. Al lag het tempo soms erg hoog, als je het niet begreep dan legde de docent het zo vaak mogelijk uit totdat je het wel begreep. Ze waren geduldig en behulpzaam. 

En aan het einde van de rit krijg je ook een mooi certificaat, als aandenken!

Activiteiten na de Spaanse cursus

De school doet zijn best om wekelijks activiteiten te organiseren, maar over het algemeen vond ik het aanbod niet heel denderend. Tripje naar Tibidabo of de salsales was erg leuk, maar veel andere activiteiten gingen niet door wegens te weinig aanmeldingen. Ik kreeg niet heel erg het idee dat deze activiteiten gepromoot werden. Elke maandag kwam iemand een verhaaltje vertellen over de activiteiten, meer niet. Graag – en ik denk dat dat had geholpen – had ik gezien dat de organisatie van de school zich iets meer zou hebben ingezet om meer mensen naar bepaalde activiteiten te trekken. Verder zijn de activiteiten wel erg leuk om te doen en je leert daardoor zoveel leuke nieuwe mensen kennen.

Voetbalstadion Barcelona bezocht na Spaanse taalcursus

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf activiteiten te ondernemen. Ik ben zelf met wat vrienden paar kaar naar het strand geweest, Sagrada en de Arc de Triomph bezocht, een wedstrijd van Barcelona gezien etc. Daarnaast zijn er duizenden barretjes en restaurants waar je kunt eten. En ik raad het iedereen aan om zoveel mogelijk buiten de deur te eten. Het is niet heel duur en de kwaliteit van het eten is uitzonderlijk goed!

Nieuwe internationale vrienden

Het is natuurlijk best eng, zo’n reis in je eentje boeken. Je bent alleen en je kent niemand. Het voordeel is dat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Dat maakte het makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen en om vrienden te maken. Iedereen staat overal voor open en dat maakt de algehele sfeer heel prettig. Er was altijd wel iemand met wie je kunt praten. Het was zelfs moeilijk om alleen te zijn, omdat er altijd wel iets te doen was en omdat er altijd wel iemand is die iets wilt ondernemen. Dankzij de school heb ik veel nieuwe internationale vrienden gemaakt van over de hele wereld: Australië, Amerika, Engeland, Denemarken, Tsjechië, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Brazilië, Rusland en nog veel meer.

Conclusie en hotspots van Barcelona

Even alles op een rijtje zetten. Ik heb mijn doel bereikt om niveau A2/B1 te halen. Ik heb net een toets A2 afgerond en daarna zou ik naar B1 niveau mogen gaan, maar helaas hield mijn reis op.

Ik kijk positief terug op de lessen. De lessen zijn net zoals de docenten erg leuk! Ik heb veel geleerd, mijn Spaans verbeterd en ik ben alleen maar meer van het land en de stad Barcelona gaan houden. Ik ga absoluut door met Spaans leren.

De activiteiten kunnen wat meer gepromoot worden, maar als je zelf een groepje hebt en je inschrijft voor de activiteiten dan los je de helft van de problemen op. Een tripje naar Tibidabo en de salsales zijn zekere aanraders!

Koffie met medestudenten na de Spaanse cursus

Een Barcelona top 5 (niet noodzakelijk op volgorde van goed naar minder):

- The Box (klein restaurantje in Barrio Gótic, met allerlei soorten rum en heerlijke hotdogs)
- La Musclería (restaurantje in Eixample met meer dan 50 soorten mosselen!)
- Passeig del Born (heel leuk straatje vol met barretjes en restaurants voor uitgaan en lekker eten)
- El Sabor (salsabar in Gracia voor onder meer gratis salsalessen)
- Los Bunkers del Carmel (prachtig uitzicht over de stad, vol met jongeren die daar rondhangen, eten, drinken en naar muziek luisteren)

Barcelona-bekijken-na-de-Spaanse-lessen

Mijn Spaanse taalreis: een geweldige en unieke ervaring

Met zoveel verschillende culturen en mensen optrekken gaf mij dagelijks energie. Elke week kwamen er nieuwe mensen in de klas en helaas vertrokken er ook elke week mensen. Aan de lopende band leer je nieuwe mensen kennen van over de hele wereld en er is één ding dat iedereen met elkaar in gemeen heeft: Spaans leren.

Het was een geweldige en unieke ervaring en ik zou het iedereen aanraden!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Vick ten Wolde
heeft in de zomer van 2018 een 6-weekse cursus Spaans gevolgd op een taalschool in Barcelona
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Engels leren in Brighton

Geschreven door Marit Ziegler op 11 Sep 2019

Ik ben Marit Ziegler en ben 18 jaar oud ( op de foto helemaal rechts). Ik ben 2 weken naar Brighton geweest waar ik les heb gehad op de school Brighton Language College. Deze Engelse taalschool ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het strand en de pier.

read more

Trip to Argentina, Buenos Aires

Geschreven door Fieke van der Harst op 16 Jan 2019

Maanden terug had ik mijn reis naar Argentinië geboekt. En dan was het zover, zaterdag 3 november 2018. Ik had een Spaanse taalcursus van 4 weken geboekt, met accommodatie op basis van logies met een 1-persoonskamer.

read more

Hoe ziet een dag op taalreis eruit?

Geschreven door Babette Bleeker op 20 Apr 2020

Een taalreis naar het buitenland is de ideale manier om een nieuwe taal te leren of om je taalkennis te verbeteren en om de cultuur van een land van dichtbij te leren kennen. Iedereen heeft zijn eigen reden om op taalreis te gaan en hier lees je meer over hoe een dag op taalreis er voor de meeste studenten uitziet.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes