studytravel
menu

Taalreis Vancouver: veel meer dan 'gewoon' een taalcursus

Geschreven door Elise Schönfeld op 15 07 2020

Voor ik mijn ervaring deel, wil ik er even bij zeggen dat ik mijn taalreis, een Cambridge cursus in Vancouver, heb gemaakt tijdens de Corona-crisis. In plaats van de cursus op de taalschool gevolgd te hebben, heb ik hem online gevolgd terwijl ik in Vancouver was. Dat mocht de pret zeker niet drukken, want ik heb alsnog een geweldige tijd gehad en alles eruit gehaald! In de rest van mijn verhaal neem ik de 'beperkingen' door Corona dus ook niet mee! Ik zie het als een enorm groot cadeau dat ik dit toch heb kunnen doen en ik kan zeggen dat ik de beste quarantaine ooit heb gehad.

Engelse taalcursus in Vancouver

Op taalreis tijdens mijn tussenjaar

Ik wilde in mijn tussenjaar graag op reis, maar wel met een doel. In het eerste deel van mijn tussenjaar heb ik bijles gegeven aan internationale studenten, waardoor ik eigenlijk voor het eerst mijn Engelse skills (naast op school en op vakantie) echt nodig had. Ik merkte dat ik me wel kon redden, maar ik was niet heel zelfverzekerd in het spreken en ik vond het lastig mezelf echt goed uit te drukken. Hierdoor kwam ik op het idee van een taalcursus Engels

Een Engelse cursus it is, maar waar?

Ik ben twee jaar geleden in Montreal geweest en toen ben ik stiekem al verliefd geworden op Canada. Ik ben toen naar een informatiemiddag van StudyTravel geweest en heb advies gevraagd welke Canadese stad het beste bij mij zou passen. Vancouver bleek toen de perfecte match te zijn, met name doordat het enerzijds een levendige stad is,  maar je ook zo midden in de natuur en aan het strand staat. Mijn Engels verbeteren was niet mijn enige doel, ik wilde ook heel graag ergens een nieuwe start maken. Ik heb een pittige tijd achter de rug en wilde ook graag er op uit om dit allemaal achter me te kunnen laten. Nu ik op mijn reis terugkijk, durf ik met volle overtuiging te zeggen dat ik beide doelen meer dan bereikt heb! 

Engels leren in Canada

De Cambridge Examen cursus Engels

De Cambridge course op de taalschool in Vancouver was uitdagend en gevarieerd: je werkt aan lezen, schrijven, spreken en grammatica. Ik had vier klasgenootjes, allemaal van ongeveer mijn leeftijd en allemaal niet-Nederlands. Je leert elkaar heel snel heel goed kennen, omdat je natuurlijk non-stop aan het praten en samenwerken bent. Doordat iedereen international is, word je natuurlijk ook gedwongen om Engels te spreken. Ik vond het van tevoren best spannend of ik wel vrienden kon maken, maar dit gaat door zo'n cursus echt heel makkelijk en snel! Ik vond het ook heel leuk om te merken dat ik eigenlijk met iedereen overweg kon, je kiest je klasgenootjes natuurlijk niet zelf en daardoor leer je echt heel open-minded te zijn wat contact maken betreft! 

Na de Engelse lessen Vancouver ontdekken met klasgenootjes

Na school ging ik ook vaak met mijn klasgenootjes de stad in om bijvoorbeeld te winkelen of koffie te drinken. Als we zin hadden in een frisse neus, konden we ook zo naar het strand of naar Stanley Park (het 'Central Park' van Vancouver) wandelen. In het weekend was er ook tijd voor dag- of weekend tripjes, daar heb ik ook goed gebruik van gemaakt. 

Medecursisten van de Engelse taalschool

Het Engels van de taalcursus in de praktijk gebracht:  roadtrip!

Naast mijn eigen klasgenootjes heb ik via de taalschool ook nog twee anderen ontmoet, hier heb ik na de course twee weken een roadtrip mee gemaakt door de Rocky Mountains, absoluut een hoogtepunt van mijn tijd in Canada! Tijdens deze reis merkte ik ook meteen hoe ontzettend ik al gegroeid was, zowel op het gebied van Engels als op persoonlijk vlak. Iets typisch in Canada is dat iedereen heel open is, dus je hebt aan de lopende band spontane gesprekjes. Tijdens de roadtrip ging ik elke ochtend even bewust met mezelf op stap om koffie te drinken, maar ik eindige elke keer wel weer kletsend met een local. Ook met mijn reisgenootjes kon ik echt gesprekken voeren over van alles en nog wat, compleet in het Engels dus! Op persoonlijk vlak merkte ik dat ik ook dat ik heel sterk in mijn schoenen ben gaan staan. Door veel met 'vreemden' om te gaan heb ik heel snel geleerd flexibel te zijn, maar ook om voor mezelf op te komen. Ik woon in Nederland al op kamers, maar hier moest ik mezelf natuurlijk opeens redden in een vreemd stad met een relatief vreemde taal. Hoewel ik veel tijd heb doorgebracht met andere internationals, ben ik op mezelf zijn ook echt heel erg gaan waarderen en ben ik erachter gekomen dat ik mezelf prima kan vermaken.

Canada ontdekken na de Engelse cursus

Mezelf gevonden op taalreis in Canada

Om een lang verhaal kort te maken, deze taalreis heeft me zo ontzettend goed gedaan! Ik heb zo veel meer geleerd dan alleen Engels, ik heb in Vancouver eigenlijk een compleet nieuw leven opgebouwd. Sommigen willen backpacken in Thailand om 'op zoek te gaan naar zichzelf', ik kan zeker zeggen dat ik mezelf heb gevonden in Canada haha! Ik zou een taalreis dan ook echt iedereen aanraden die in is voor wat avontuur, maar ook graag iets wil leren. Ik heb helemaal mijn plekje gevonden in Vancouver en kijk nu al uit naar een volgende keer!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Elise Schönfeld
heeft in het voorjaar van 2020 een 12-weekse Cambridge Examencursus Engels gedaan in Vancouver, als invulling van haar tussenjaar voor de studie Geneeskunde.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Local in Berlin

Geschreven door Isabel Moormann op 13 08 2018

Ik was nog maar 2 dagen terug van mijn Engelse taalcursus (6 weken) in Cambridge, toen ik besloot dat ik weer op reis wilde.

read more

Hola Madrid!

Geschreven door Lisa Jansen op 06 06 2019

Ik ben voor 7 weken naar Madrid gegaan om Spaans te leren op de taalschool Enforex. Ik kende letterlijk alleen de woorden hola en adios. De lessen waren allemaal in het Spaans, in het begin vond ik het toch wel lastig om dingen te begrijpen, maar Google translate doet wonderen.

read more

Engels leren in Brighton

Geschreven door Marit Ziegler op 11 09 2019

Ik ben Marit Ziegler en ben 18 jaar oud ( op de foto helemaal rechts). Ik ben 2 weken naar Brighton geweest waar ik les heb gehad op de school Brighton Language College. Deze Engelse taalschool ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het strand en de pier.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes