studytravel
menu

De perfecte lente in Seoul

Geschreven door Romee van der Linden op 23 06 2023

Een half jaar na het boeken van mijn reis met studytravel was het eindelijk tijd om mijn spullen te pakken en te verhuizen naar Seoul, Zuid-Korea! Ik ben hier in totaal 11 weken gebleven waarvan ik 9 weken een taalcursus heb gevolgd bij de taalschool Lexis Korea. In deze blog zal ik mijn favoriete plekjes en activiteiten met jullie delen! 

Thema cafés ontdekken tijdens de taalreis

Als koffieliefhebber ben je in Korea op de goede plek. Op elke hoek van de straat zitten cafés. Natuurlijk heb je grote ketens als Starbucks en (mijn favoriet) Coffee Bean, maar er zijn ook ontzettend veel kleine cafeetjes met unieke drankjes en gebakjes op het menu! Sommige hiervan hebben een specifiek thema wat zich niet alleen uit in de inrichting van het cafe maar vaak ook in de items op het menu. Hier een aantal van mijn favorieten op een rijtje om tijdens de taalreis in Seoul te ontdekken:

1.    Aqua garden cafe: ondanks dat dit een van de prijzigste cafés in de stad is, ben ik er meerdere keren geweest. Zoals de naam doet vermoeden is dit café gevuld met aquariums en waan je je in een soort bos. Iedere tafel heeft zijn uitzicht op een aquarium met verschillende soorten vissen. Wil je de beste plekken? Kom dan op een doordeweekse dag tijdens werktijden. Dan is het redelijk rustig.  
2.    Peach Grey: houd je van creatief bezig zijn net zoals ik, dan is dit cafe perfect voor jou! Voor €7 heb je een drankje naar keuze (ik koos voor de druiven smoothie) en krijg je een waterverf set, kwast en papier om je eigen kunstwerkje te maken. Ben je klaar dan mag je hem natuurlijk mee naar huis nemen maar je kunt er ook voor kiezen om hem in het cafe aan de muur te hangen!
3.    Long Bread: bij dit café is het gebouw zelf niet zo zeer uniek, maar de locatie wel. Helemaal in het noorden van Seoul en middenin een Hanok village (traditionele koreaanse huizen) kun je hier genieten van het fantastische uitzicht van de bergen en architectuur. 

Koreaans leren op een internationale taalschool in Seoul Op taalreis naar Seoul om een taalcursus Koreaans te volgen Taalreizen Koreaans naar Seoul, Zuid-Korea 

Op kersenbloesem jacht in Seoul en Busan

Rond eind maart/begin april zijn de kersenbloesem bomen volop in bloei in Korea. En het zijn er veel! Hierbij drie van mijn favoriete plekjes om ze te bewonderen tijdens je taalreis in Seoul:

1.    Seoul Forest: direct naast het gelijknamige metrostation ligt Seoul Forest, een park met veel ruimte om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Je kunt er heerlijk wandelen of picknicken! Maar in de lente kun je er het beste heen voor de kersenbloesem :) Kies een dag uit met goed weer (niet lastig, ik heb mijn hele reis maar 2 keer regen gehad!) en zoek een boom met niet al te veel mensen op de achtergrond voor mooie foto’s (wel lastig, zeker als je net als ons op een zaterdag gaat).
2.    Seokchon lake in Seoul: naast de welbekende Lotte Tower ligt Seokchon lake. Alle bomen rondom dit meer zijn kersenbloesem bomen! Houd er wel rekening mee dat het hier extreem druk is, zelfs op een doordeweekse dag en tijdens werktijden!
3.    Samnak Eco Park in Busan: de stad Busan is in de lente helemaal gevuld met bloeiende kersenbloesem bomen! Een van mijn favoriete plekken is Samnak Eco Park. Hier kun je niet alleen de mooiste foto’s maken, ook kun je genieten van heerlijke snacks bij de vele kraampjes die vers eten bereiden!

Het Tomorrow x Together concert 
Als kers op de taart heb ik een kaartje weten te bemachtigen voor het TXT concert in Seoul! Als je van Kpop houdt is het 100% een aanrader om een concert bij te wonen in Korea. Niet alleen zijn de optredens fantastisch, het hele proces eromheen is al een ervaring op zich. Van speciale foto plekken tot gratis photocards, er is genoeg te doen buiten de concertzaal om je te vermaken. Ook zijn er veel fans die zelfgemaakte merch uitdelen! Daarnaast is het eten net zo goedkoop als op andere plekken in de stad (kunnen we hier in Nederland nog wel wat van leren ;))

Tips en feitjes over de taalschool en taalcursus Koreaans

1.    Je kunt voordat je op taalreis gaat een oefentoets maken om alvast een indicatie te krijgen van je niveau. Let op, alle vragen zijn in het Koreaans dus als je geen Koreaans kunt lezen kun je de toets beter overslaan en als beginner starten ;). Op je eerste dag zul je samen met een docent een klein gesprekje voeren en moet je een aantal zinnen voorlezen waarna ze je definitieve niveau vaststellen. Wanneer je als beginner start hoef je geen toets te doen.
2.    Ik werd in het tweede niveau geplaatst waar ik in een klas met zo’n 10 andere studenten terecht kwam. Ondanks dat de lessen in het Koreaans zijn wat best wel even omschakelen is, went het snel en is er altijd de mogelijkheid om in het Engels vragen te stellen. 
3.    Elke maandag begint de dag met een toets van de stof die je de week ervoor hebt geleerd. Je krijgt hier een cijfer voor, maar er zijn geen consequenties verbonden aan een onvoldoende! Toch heb ik net als de meeste andere studenten elk weekend een beetje geleerd om mijn Koreaanse skills op peil te houden. 
4.    Elke week is er een nieuw ‘thema’ verbonden aan de taalcursus waar de woordenschat en grammatica op aansluiten zodat elke maandag nieuwe studenten in de klas kunnen aansluiten. Dit betekent dat de grammatica van vorige week NIET meer terugkomt in de lessen van de volgende week. Je komt deze grammatica pas weer tegen als je een niveau omhoog gaat en ze deze oude grammatica als voorkennis beschouwen. Daarom is mijn tip van punt 3 zeker een aanrader, als je niet zelf de stof tussendoor bijhoudt kan je het vergeten en loop je sneller achter in het hogere niveau. 
5.    Ik was zelf zeer tevreden over de docenten op school. De meeste zijn jong (onder de 30) waardoor het makkelijker is om een klik op te bouwen, ze zijn geduldig, geïnteresseerd, grappig (heb vaak genoeg dubbel gelegen van het lachen in de les) en kunnen over het algemeen redelijk engels waardoor je niet alles in het Koreaans hoeft te vragen. Ook zijn ze begripvol als je een keer te laat bent of niet naar de les kunt komen om wat voor reden dan ook. Mocht je niet tevreden zijn met je docent (ik heb daar 2 vrienden over gesproken) dan is het makkelijk om te wisselen van klas! 

Op kersenbloesem jacht tijdens de taalreis in Seoul! Op kersenbloesem jacht tijdens de taalreis in Seoul! Op kersenbloesem jacht tijdens de taalreis in Seoul! 

Overige tips
Tot slot heb ik nog een aantal tips om jouw reis vlekkelozer te laten verlopen dan die van mij ;)

1.    Vermijd Seoul (en Korea in zijn geheel) waar mogelijk in de zomer en winter. Ik was in Korea van 22 januari t/m 8 april. In mijn tweede week was het -17 graden!!! Dit is niet ongehoord in Korea. De winters zijn dus erg koud. Daarentegen zijn de zomers heel warm, benauwd en nat. De luchtvochtigheid is hoog en er valt enorm veel regen (moesson seizoen is hier in de zomer) waardoor overstromingen rondom de rivier regelmatig voor kunnen komen. 
2.    Er zijn 3 opties om vanuit het vliegveld in Incheon naar Seoul te komen: Taxi, Airport Railroad Express trein (AREX) en de Airport Limousine Bus. 
a.    De limousine bus is naar mijn mening de beste optie! Super comfortabele stoelen, koffers in het laadruim van de bus (hoef je dus niet bij je te houden zoals in de metro) en je kunt direct van en naar de terminal. Deze bussen hebben stops bij de meeste hotels, grote stations en andere veel bezochte plekken in de stad. Mijn studentenkamer zat op 5 minuten lopen van zo’n bushalte! Het ticket koop je op het vliegveld of bij de buschauffeur met cash of je T-money card (koreaanse OV-chip) en kost zo’n 12 euro. 
b.    De AREX is snel en goedkoop (±5 euro) maar stopt maar op een handjevol plekken in Seoul. Woon je niet naast deze haltes dan raad ik de AREX af. Overstappen met meerdere koffers en mijn 35 kilo aan bagage 6 trappen op moeten tillen bij de uitgang was geen pretje :( Vandaar dat ik op de terugweg de bus heb gepakt. 
c.    De taxi is het snelst en makkelijkst, maar kan je al snel meer dan 50 euro kosten en is dus alleen handig als je met meerdere mensen reist (de grotere taxi die je nu waarschijnlijk nodig hebt is nog duurder, maar als je de prijs kunt delen is het comfort het waard!)
3.    Blijf je voor langere tijd in Korea, neem dan een Koreaanse SIM-kaart. Ik heb de mijne afgesloten bij Chingu Mobile. Voor 80 euro kon ik 3 maanden (vrijwel) onbeperkt 4G gebruiken! Niet alleen is dit handig met navigeren (in Korea is er veel wifi in cafe’s en het OV, maar dit werkt niet altijd), ook heb je vrijwel altijd een Koreaans telefoonnummer nodig als je online iets wilt bestellen of als je een klantenkaart wilt aanmaken bij winkels/café's. Pas wel op voor de vele spam belletjes en SMS'jes die je nu krijgt ;)

Romee van der Linden
Romee heeft van januari t/m maart 2023 een taalcursus Koreaans gevolgd in Seoul, Zuid-Korea.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Schnitzels, currywurst und Deutsch lernen!

Geschreven door Tessa van der Linde op 28 08 2019

Hallo ich heiße Tessa, dat was alles wat ik in het Duits kon vertellen voordat ik 3 weken naar Berlijn ging voor een cursus Duits op taalschool BWS. 

Zaterdag 20 juli was het zover, alle koffers ingepakt, tot over drie weken gezegd tegen familie en vrienden en in de trein op naar Schiphol. Voor het eerst alleen op reis, voor het eerst alleen vliegen en voor het eerst naar Berlijn. Stiekem was ik toch wel een beetje zenuwachtig.

read more

Op taalreis naar Ibiza!

Geschreven door Thessa Bootsman op 16 08 2018

Ik ben Thessa en ik ben 1 week in juli op taalreis geweest naar Ibiza. Dit eiland staat bekend als vakantiebestemming voor het feesten dus je zou dit niet meteen kiezen als bestemming voor een taalreis. Maar Ibiza heeft veel meer te bieden en dat wilde ik zien!

 

read more

Een jongerencursus Spaans in Valencia!

Geschreven door Jazmin Hartgers op 25 10 2021

Hoihoi! Ik ben Jazmin Hartgers en ik ben 17 jaar oud. Op 18 juli ben ik in mijn eentje naar Valencia (Spanje) gevlogen om daar een taalreis te volgen! Zoals je het al kunt raden is het de taal Spaans. In deze blog ga je vooral mijn ervaringen lezen die ik deze twee weken heb mogen mee maken in Valencia! Veel leesplezier :)

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes