studytravel
menu

Help! Ik ga alleen op taalreis

Geschreven door Naomi van der Schoot op 23 08 2018

In december had ik mijn taalreis naar Malta geboekt en ik had er sinds die tijd al super veel zin in. Maar naarmate de reis dichterbij kwam, werd ik steeds zenuwachtiger. Ik ben niet iemand die snel op mensen afstapt en was bang dat ik helemaal geen aanspraak zou hebben. Maar zodra ik op Malta aankwam wist ik al dat dat niet zo was.

Het begin van de Engelse taalreis

Met cursisten van de Engelse taalschool op MaltaIk kwam met 4 andere jongens en meisjes aan die ook allemaal alleen waren aangekomen. Ook voor hen was het de eerste keer en ze waren niet bekend met deze situatie. We besloten met zijn allen buiten onze lunch op te eten en dan merk je al, dat je met elkaar een gesprek gaat voeren. En daarna kwam Uno al snel genoeg op tafel. Ook de rest van de dag had ik mensen met wie ik naar het zwembad kon gaan, kon dineren en met wie ik 's avonds samen de zonsondergang kon bekijken vanaf het terras.

De Engelse lessen op de taalschool op Malta

De volgende morgen begonnen mijn lessen op de Engelse taalschool ESE Malta en al snel genoeg zat ik naast iemand. Zodra je een opdracht in duo's moet doen raak je in gesprek en gelukkig voor mij, bleek het een heel gezellig, leuk Duits meisje, Jeyda, te zijn. De rest van de lessen die dag zaten we naast elkaar en tijdens de pauzes had ik ook iemand om bij te zitten. Na de Engelse lessen gingen we naar het zwembad, waar we bijna 2 uur in hebben gelegen en onze verhalen van thuis met elkaar hebben uitgewisseld. Vanaf dat moment wist ik al zeker dat ik deze 3 weken niet alleen hoefde door te brengen.

Vissersbootjes tijdens taalreis op Malta

Op taalreis met cursisten van verschillende nationaliteiten

Grappig was dat ik pas op woensdag erachter kwam dat ik nog bij een ander Nederlands meisje, Elienke in de klas zat. Je spreekt immers allemaal Engels. Ook met haar raakte ik aan de praat en dezelfde dag ging ze met mij en Jeyda mee naar een feestje. Elienke kende al een Frans meisje en nog een ander Nederlands meisje en voor je het weet ben je al met zijn vijven op de dansvloer. De rest van de week heb ik vooral met Jeyda en Elienke doorgebracht.

Residentie van de jongerencursus op Malta

Na 2 weken gingen veel mensen die ik kende al naar huis. Ik bleef daardoor alleen nog over met Jeyda in de laatste week. Maar zij had niet altijd zin om mee naar het strand te gaan. Hierdoor was ik bang dat ik de laatste week wel alleen zou zijn. Maar ook dat gebeurde niet. Ik kwam aan de praat met een meisje uit Oekraïne die al 2 weken in mijn klas zat. Ook al haar vrienden waren al naar huis en zo bleek zij ook een beetje alleen te zijn. Zij kreeg die dag een nieuwe kamergenoot uit Duitsland en met zijn drieën of vieren deden we de rest van de week de leukste dingen. 

Vakantie tussen de Engelse lessen door

De voornaamste reden waarom ik in eerste instantie besloot om naar Malta te gaan, was omdat je zo een taalreis met een zonnige vakantie kunt combineren. In je vrije tijd, maar ook tijdens de activiteiten kun je lekker naar het strand gaan of bij het zwembad van de zon genieten. Hierdoor heb je toch een beetje het vakantiegevoel tussen de lessen door.

Aanraders tijdens je taalreis op Malta

Uitstapje na de Engelse lessen op Malta

Een andere reden waarom ik zal aanraden om naar Malta te gaan, is omdat het een erg mooi eiland is met leuke, historische steden die je zeker moet bezoeken. Zoals de hoofdstad Valetta natuurlijk, het historische dorpje Mdina, maar ook de markten op Marsaxlokk of de kleine vissersdorpjes die overal op het eiland te vinden zijn.

Wat ik zelf echt een aanrader vind is om met de boot naar Comino te gaan, een eiland van Malta. Het water is daar zo helder dat je de bodem gewoon kan zien (blue lagoon), wat echt mooie beelden kan opleveren. Zeker handig om hier te snorkelen!

Een andere aspect van Malta wat mij echt bij blijft, zijn de hoeveelheid kleine bootjes die je bij elkaar ziet in de havens. Veel Maltese bootjes kun je herkennen aan de leuke oogjes op de voorkant van de boot, die ook wel bekend staan als het oog van Osiris.  Dit zorgde voor een uitzicht waar ik keer op keer van kon genieten!

Taalreis Malta bootjes kijken

Een taalreis maak je nooit alleen

Als laatste wat mij aan Malta echt aansprak zijn de vriendelijke bewoners en de gezelligheid die zij elke keer creëren in elk dorpje of stadje. Kortom een klein eiland met héél veel leuke, mooie, historische kenmerken die voor jou de taalreis nog leuker en interessanter gaat maken!

Als ik terugkijk op het hele avontuur, was ik vooral bang dat ik dus geen aanspraak zou hebben of dat ik het met niemand zou kunnen vinden en dus alleen zou blijven. Maar dat bleek absoluut niet het geval.

Mocht je zelf van plan zijn een taalreis te maken, wees niet bang dat je alleen zult zijn. Ongeveer 80 procent reist alleen en die willen allemaal natuurlijk aanspraak met elkaar hebben en de tijd die ze daar zijn, niet alleen doorbrengen.

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Naomi van der Schoot
heeft in juli 2018 een 3-weekse jongerencursus Engels gedaan op Malta
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Tussen kunst en kitsch in Barcelona!

Geschreven door Manouk de Weert op 21 07 2021
Een week voor vertrek popt er een mailtje binnen met de laatste reisinformatie over mijn taalcursus Spaans in Spanje, inclusief meer info over mijn gastgezin!
Ik zal ontvangen worden door Marta, een Argentijnse dame die samen met haar Italiaanse man in het hart van Barcelona woont. Hun balkon wordt gekenmerkt door planten en bloemen en ze hebben een vogel (in kooi). Oké, oké, mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

Een week voor vertrek popt er een mailtje binnen met de laatste reisinformatie over mijn taalcursus Spaans in Spanje, inclusief meer info over mijn gastgezin! Ik zal ontvangen worden door Marta, een Argentijnse dame die samen met haar Italiaanse man in het hart van Barcelona woont. Hun balkon wordt gekenmerkt door planten en bloemen en ze hebben een vogel (in kooi). Oké, oké, mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

read more

Engels leren op Malta: een leuke en leerzame ervaring!

Geschreven door Marleen op 05 11 2019

Omdat ik overweeg een opleiding te volgen die grotendeels in het Engels is, heb ik besloten om mijn Engels te verbeteren. Een taalcursus in het buitenland leek mij hiervoor een snelle en effectieve, maar vooral leuke manier! 

read more

5 manieren om thuis een taal te leren

Geschreven door Mandy van der Mond op 22 10 2020

We zitten nu veel thuis en dan slaat de verveling vaak toe. Gelukkig is dit juist hét moment om jezelf nieuwe dingen te leren; wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe taal! Denk aan een taalcursus Spaans, Italiaans of zelfs Japans, maar net waar jij zin in hebt.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes