studytravel
menu

Op taalreis in de vakantie?

Geschreven door Babette op 11 06 2020

Heb jij altijd al een keer op taalreis willen gaan, maar heb je weinig tijd door school, een drukke studie en misschien ook nog wel een bijbaan? Geen zorgen; een taalreis is namelijk perfect te combineren met een vakantie! Veel jongeren en studenten hebben het idee dat taalreizen alleen mogelijk zijn wanneer je een tussenjaar hebt of afgestudeerd bent. Gelukkig is het ook mogelijk om voor een korte periode op taalreis te gaan, in de vakantie bijvoorbeeld. Een vakantie wil je natuurlijk invullen met een mooie reis; en waarom zou je die reis niet combineren met het leren van een (nieuwe) taal? 

Een investering in jezelf en in de toekomst

Reizen is geweldig; er is eigenlijk geen betere manier om je vrije tijd in te vullen. Door een taalcursus te volgen tijdens je reis, maak jij van een vakantie een unieke ervaring, waar je ook nog eens de rest van je leven wat aan zal hebben! Zo kun je bijvoorbeeld op taalreis gaan om een nieuwe taal te leren. Misschien heb je altijd al Spaans of Italiaans willen leren, of denk je erover om een taalcursus Russisch, Chinees of Japans te volgen. Door kennis op de doen van een tweede vreemde taal, heb je de kans om jezelf te onderscheiden. Het staat goed op je CV en ook veel (vervolg)studies verwachten dat studenten de basis van een tweede vreemde taal beheersen. Naast het leren van een nieuwe taal, is er ook de mogelijkheid om een taal te verbeteren. Beschik je al over basiskennis van bijvoorbeeld de Franse, Spaanse, Duitse of Engelse taal? Dan is een taalreis de ideale gelegenheid om je taalkennis te verbeteren! Veel jongeren en studenten kunnen zich onzeker voelen als ze een taal moeten spreken. Ze beschikken dan wel over de kennis, maar om de taal ook in de praktijk toe te passen is soms lastig. Wanneer je op taalreis gaat, zal je een bepaalde drempel over gaan. Alle jongeren zijn tenslotte op taalreis met dezelfde reden. En omdat er studenten zijn vanuit de hele wereld, wordt er alleen maar gesproken in de taal die je leert. Hierdoor zal je merken dat je na de taalreis zelfverzekerder bent in het spreken van de taal. Handig voor je mondeling op school, maar ook wanneer je een drankje op het terras wil bestellen op vakantie! 

Taalreis-Engels

Nieuwe bestemmingen, culturen en mensen leren kennen

Een taalreis is een fantastische manier om meer van de wereld te ontdekken, in een veilige setting. Je gaat dan misschien wel alleen op reis, maar je zal op de bestemming direct leeftijdsgenoten ontmoeten. Omdat alle taalscholen internationaal zijn, kom je in contact met jongeren en studenten vanuit de hele wereld. Zo leer je niet alleen de cultuur van het land kennen, maar ook de verschillende culturen van je medestudenten! Veel taalscholen organiseren bijvoorbeeld etentjes waarbij alle studenten een typisch gerecht maken uit hun land. Ook kun je meer leren over de lokale eetgewoontes. In Spanje worden bijvoorbeeld Paella kooklessen gegeven en tapas avonden. In China leer je dumpling maken en in Italië krijg je Italiaanse kookles, waardoor je de lekkerste pasta’s en pizza’s leert maken! De taalschool organiseert een sociaal- en cultureel activiteitenprogramma, waardoor je de andere jongeren van de taalcursus nog beter kunt leren kennen. 

Naast het leren van de taal, zal je tijdens een taalreis een levenservaring op doen om nooit te vergeten! Wanneer je alleen op reis bent, leer je om voor jezelf te zorgen en je weg te vinden in een nieuwe cultuur. Je zal je thuis gaan voelen op een nieuwe, onbekende plek. Omdat iedereen op school zich in een onbekende omgeving bevindt en jullie samen een nieuwe uitdaging gaan, leer je elkaar snel kennen en zal je nieuwe internationale vrienden op doen voor het leven.

taalreis-spaans-spanje activiteiten-taalcursus

Taalreizen voor jongeren en (jong)volwassenen

De taalcursussen in het buitenland zijn al vanaf één week te volgen. Zo kun je net zo lang op taalreis gaan als mogelijk is, wanneer het jou uit komt. Er zijn twee type taalreizen waar jongeren en studenten voor kunnen kiezen: taalcursussen voor jongeren en taalcursussen voor volwassenen.  De taalreizen voor jongeren worden vooral in de zomervakantie gevolgd. Een jongerencursus is geschikt voor jongeren van ca. 12 – 18 jaar, afhankelijk van de bestemming. De taalreizen voor jongeren bestaan altijd uit een compleet pakket van cursus, activiteiten en accommodatie. De taalreizen voor (jong)volwassenen en studenten bieden iets meer vrijheid en zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Deze taalreizen zijn het hele jaar door beschikbaar, waardoor je niet gebonden bent aan de zomervakantie. Handig wanneer je middenin het studiejaar één of twee weken vrij bent! Bij de taalreizen voor volwassenen heb je meer vrije tijd en zijn de activiteiten die de taalschool organiseert niet verplicht (maar natuurlijk wel erg leuk!). 

Vrije-tijd-taalreis-vakantie taalreis-culturele-activiteiten taalcursus-strand

Twijfel je nog over welke taalreis het beste bij jou past? De informatie over de taalcursussen voor jongvolwassenen kan je hierbij helpen. Ook kun je altijd contact opnemen met StudyTravel voor een persoonlijk advies, of bekijk de website voor alle mogelijke taalreizen naar het buitenland

Babette
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Hola Madrid!

Geschreven door Lisa Jansen op 06 06 2019

Ik ben voor 7 weken naar Madrid gegaan om Spaans te leren op de taalschool Enforex. Ik kende letterlijk alleen de woorden hola en adios. De lessen waren allemaal in het Spaans, in het begin vond ik het toch wel lastig om dingen te begrijpen, maar Google translate doet wonderen.

read more

5 tips om je tussenjaar leuk en nuttig te besteden

Geschreven door Babette Bleeker op 05 05 2020

Het laatste jaar van de middelbare school is aangebroken en je eindexamens staan voor de deur. Een erg spannende, maar ook leuke tijd! Veel studenten zijn in deze tijd bezig met de vraag 'wat ga ik hierna doen?'. Heb jij besloten, of overweeg je om een tussenjaar te nemen? Dan is een taalreis misschien wel iets voor jou!

read more

Local in Berlin

Geschreven door Isabel Moormann op 13 08 2018

Ik was nog maar 2 dagen terug van mijn Engelse taalcursus (6 weken) in Cambridge, toen ik besloot dat ik weer op reis wilde.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes