studytravel
menu

Op taalreis in de vakantie?

Geschreven door Babette op 11 06 2020

Heb jij altijd al een keer op taalreis willen gaan, maar heb je weinig tijd door school, een drukke studie en misschien ook nog wel een bijbaan? Geen zorgen; een taalreis is namelijk perfect te combineren met een vakantie! Veel jongeren en studenten hebben het idee dat taalreizen alleen mogelijk zijn wanneer je een tussenjaar hebt of afgestudeerd bent. Gelukkig is het ook mogelijk om voor een korte periode op taalreis te gaan, in de vakantie bijvoorbeeld. Een vakantie wil je natuurlijk invullen met een mooie reis; en waarom zou je die reis niet combineren met het leren van een (nieuwe) taal? 

Een investering in jezelf en in de toekomst

Reizen is geweldig; er is eigenlijk geen betere manier om je vrije tijd in te vullen. Door een taalcursus te volgen tijdens je reis, maak jij van een vakantie een unieke ervaring, waar je ook nog eens de rest van je leven wat aan zal hebben! Zo kun je bijvoorbeeld op taalreis gaan om een nieuwe taal te leren. Misschien heb je altijd al Spaans of Italiaans willen leren, of denk je erover om een taalcursus Russisch, Chinees of Japans te volgen. Door kennis op de doen van een tweede vreemde taal, heb je de kans om jezelf te onderscheiden. Het staat goed op je CV en ook veel (vervolg)studies verwachten dat studenten de basis van een tweede vreemde taal beheersen. Naast het leren van een nieuwe taal, is er ook de mogelijkheid om een taal te verbeteren. Beschik je al over basiskennis van bijvoorbeeld de Franse, Spaanse, Duitse of Engelse taal? Dan is een taalreis de ideale gelegenheid om je taalkennis te verbeteren! Veel jongeren en studenten kunnen zich onzeker voelen als ze een taal moeten spreken. Ze beschikken dan wel over de kennis, maar om de taal ook in de praktijk toe te passen is soms lastig. Wanneer je op taalreis gaat, zal je een bepaalde drempel over gaan. Alle jongeren zijn tenslotte op taalreis met dezelfde reden. En omdat er studenten zijn vanuit de hele wereld, wordt er alleen maar gesproken in de taal die je leert. Hierdoor zal je merken dat je na de taalreis zelfverzekerder bent in het spreken van de taal. Handig voor je mondeling op school, maar ook wanneer je een drankje op het terras wil bestellen op vakantie! 

Taalreis-Engels

Nieuwe bestemmingen, culturen en mensen leren kennen

Een taalreis is een fantastische manier om meer van de wereld te ontdekken, in een veilige setting. Je gaat dan misschien wel alleen op reis, maar je zal op de bestemming direct leeftijdsgenoten ontmoeten. Omdat alle taalscholen internationaal zijn, kom je in contact met jongeren en studenten vanuit de hele wereld. Zo leer je niet alleen de cultuur van het land kennen, maar ook de verschillende culturen van je medestudenten! Veel taalscholen organiseren bijvoorbeeld etentjes waarbij alle studenten een typisch gerecht maken uit hun land. Ook kun je meer leren over de lokale eetgewoontes. In Spanje worden bijvoorbeeld Paella kooklessen gegeven en tapas avonden. In China leer je dumpling maken en in Italië krijg je Italiaanse kookles, waardoor je de lekkerste pasta’s en pizza’s leert maken! De taalschool organiseert een sociaal- en cultureel activiteitenprogramma, waardoor je de andere jongeren van de taalcursus nog beter kunt leren kennen. 

Naast het leren van de taal, zal je tijdens een taalreis een levenservaring op doen om nooit te vergeten! Wanneer je alleen op reis bent, leer je om voor jezelf te zorgen en je weg te vinden in een nieuwe cultuur. Je zal je thuis gaan voelen op een nieuwe, onbekende plek. Omdat iedereen op school zich in een onbekende omgeving bevindt en jullie samen een nieuwe uitdaging gaan, leer je elkaar snel kennen en zal je nieuwe internationale vrienden op doen voor het leven.

taalreis-spaans-spanje activiteiten-taalcursus

Taalreizen voor jongeren en (jong)volwassenen

De taalcursussen in het buitenland zijn al vanaf één week te volgen. Zo kun je net zo lang op taalreis gaan als mogelijk is, wanneer het jou uit komt. Er zijn twee type taalreizen waar jongeren en studenten voor kunnen kiezen: taalcursussen voor jongeren en taalcursussen voor volwassenen.  De taalreizen voor jongeren worden vooral in de zomervakantie gevolgd. Een jongerencursus is geschikt voor jongeren van ca. 12 – 18 jaar, afhankelijk van de bestemming. De taalreizen voor jongeren bestaan altijd uit een compleet pakket van cursus, activiteiten en accommodatie. De taalreizen voor (jong)volwassenen en studenten bieden iets meer vrijheid en zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Deze taalreizen zijn het hele jaar door beschikbaar, waardoor je niet gebonden bent aan de zomervakantie. Handig wanneer je middenin het studiejaar één of twee weken vrij bent! Bij de taalreizen voor volwassenen heb je meer vrije tijd en zijn de activiteiten die de taalschool organiseert niet verplicht (maar natuurlijk wel erg leuk!). 

Vrije-tijd-taalreis-vakantie taalreis-culturele-activiteiten taalcursus-strand

Twijfel je nog over welke taalreis het beste bij jou past? De informatie over de taalcursussen voor jongvolwassenen kan je hierbij helpen. Ook kun je altijd contact opnemen met StudyTravel voor een persoonlijk advies, of bekijk de website voor alle mogelijke taalreizen naar het buitenland

Babette
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

5 leukste bestemmingen voor een gezinscursus

Geschreven door Crissy Huberts op 28 10 2020

Een taal leren voor het hele gezin én een vakantie in één? Dat klinkt als de ultieme combinatie. Of je nu gaat emigreren of je kinderen een nieuwe taal wil leren, in deze blog nemen wij je mee naar de 5 leukste bestemmingen voor een taalcursus voor gezinnen in het buitenland! Waarom moeilijk doen als jullie tijdens de vakantie al de taal van het land kunnen leren?

read more

Engels leren op Malta: een leuke en leerzame ervaring!

Geschreven door Marleen op 05 11 2019

Omdat ik overweeg een opleiding te volgen die grotendeels in het Engels is, heb ik besloten om mijn Engels te verbeteren. Een taalcursus in het buitenland leek mij hiervoor een snelle en effectieve, maar vooral leuke manier! 

read more

Hoe ziet een dag op taalreis eruit?

Geschreven door Babette Bleeker op 20 04 2020

Een taalreis naar het buitenland is de ideale manier om een nieuwe taal te leren of om je taalkennis te verbeteren en om de cultuur van een land van dichtbij te leren kennen. Iedereen heeft zijn eigen reden om op taalreis te gaan en hier lees je meer over hoe een dag op taalreis er voor de meeste studenten uitziet.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes