studytravel
menu

Mijn avonturen in Brighton

Geschreven door Zoë Brandon op 05 03 2020

Hooi, ik ben Zoë. Samen met een goede vriendin van mij Yara, ging ik een weekje naar Brighton om daar een Engelse taalcursus te volgen ;).

Hoe zagen onze dagen er tijdens de Engelse taalcursus er meestal uit?

Wij hadden per week 5 dagen school in de ochtend van 9:15 tot 12:30 uur. Super kort eigenlijk maar tegelijkertijd ook heel fijn want zo konden wij heel veel van Brighton zelf zien. Zo hebben wij denk ik in minder dan een week bijna alle bezienswaardigheden en hotspots van Brighton gezien. Zelf vonden wij de Brighton Palace Pier helemaal geweldig! Zo leuk zag dat eruit! Ook vond ik Brighton Marina super mooi. Wij hadden een 7-daagse bus ticket en daarmee kon je in bijna elke bus. Zo hebben wij best vaak een random bus gekozen en kwamen wij op super mooie plekjes uit waaronder dus Brighton Marina. Dat is de haven, het was toen gelukkig mooi weer dus scheen de zon heerlijk! Het leuke was dat onze Engelse taalschool precies tegenover het Royal Pavilion zat dus hadden wij een heel mooi uitzicht.

Brighton, prachtige plek voor een Engelse taalcursus

De plek van onze taalcursus Engels: Brighton Language College

Onze taalschool zat midden in het centrum super fijn was dat! Het was minder dan 5 minuten lopen naar de Brighton Palace Pier en op de hoek van de straat zat een supermarkt. Wat zeker een aanrader is; bij verschillende supermarkten heb je een 'Meal Deal' dat houdt in dat je een drankje, iets te eten (wij hadden steeds een falafel wrap wat geweldig lekker was!) en een snack voor maar 3 pond krijgt!! Super deal dus.

De inhoud van de Engelse lessen op de taalschool

Wij begonnen op school eerst op een niveau maar aan het einde van de les had de lerares gezegd dat we beter al naar een niveau hoger konden gaan dus dat vonden wij alleen maar fijn, zo word je toch ook een beetje uitgedaagd. In onze klas zaten mensen van veel verschillende landen van Zwitserland tot Zuid Korea. Heel leuk was dat want we gingen elkaar ook dingen leren van onze eigen taal. Wat heel grappig was, was dat de studenten uit onze klas en zelfs de leraar dachten dat Yara en ik zusjes waren en zelfs een tweeling. Ze konden zowat niet geloven dat dat niet waar was ;). In de les hebben we ook veel verschillende dingen behandeld. Zo hebben we met elkaar over het onderwerp waar de les over ging gepraat in groepjes. Ook hebben we luister oefeningen gedaan en opdrachten die je zelf moest gaan maken. En op de laatste dag hebben we nog een test gedaan om te kijken hoe ver we waren gekomen.

Cursisten tijdens hun Engelse cursus

Ons gastgezin

Wij hadden een heel lief gastgezin met een super mooi huis! Onze kamer was ook super leuk en onze badkamer zag er geweldig uit! We hadden een hond in het gastgezin die net 1 jaar was dus af en toe was ze nog een beetje bang voor ons maar ze kon steeds meer aan ons wennen gelukkig. We zaten maar 25 minuutjes met de bus van de school vandaan dus dat was heel goed te doen. Eigenlijk zijn wij steeds ook de hele dag weg geweest en kwamen we meestal pas rond 17:00 uur of later thuis, dus hadden we onze dag tenminste goed besteed ;).

Het einddoel van de Engelse lessen

Op de laatste lesdag van de Engelse cursus moesten wij dus een test maken over de onderwerpen die we die week hadden behandeld. Het was een lastige test maar ik heb er wel veel van geleerd. De grootste reden dat ik deze taalcursus wilde gaan doen was om mijn Engels natuurlijk te verbeteren. Ook omdat je in het gastgezin en op school tegen de mensen alleen maar Engels moet praten. Soms kwam ik bijvoorbeeld niet helemaal uit mijn woorden maar gelukkig helpen ze je toch wel want je bent hier tenslotte om juist beter te kunnen praten in het Engels.

Brighton ontdekken na de Engelse cursus

De taalcursus van één week was eigenlijk te kort

Ik heb echt een hele leuke ervaring gehad en zou het zo graag nog een keer willen doen maar dan wel wat langer dan 1 weekje Engelse les. Ik denk ook als je echt meer verbetering wil zien dat je dan toch wel iets langer dan een week moet blijven. Achteraf was dat voor ons ook misschien wel beter geweest alleen helaas begon onze normale school hier in Nederland gewoon weer. Alles was ook goed geregeld door StudyTravel. Dus deze reis is zeker een aanrader!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Zoë Brandon
heeft in februari 2020 samen met een vriendin een week lessen gevolgd aan een Engelse taalschool in Brighton
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

5 x waarom een taalcursus in Cambridge

Geschreven door Meghan Muller op 12 09 2019

Een taalcursus volgen in het buitenland klinkt vaak alsof je daar ver weg voor moet maar het tegendeel is waar! Op slechts een paar uur vliegen ligt de fantastische universiteitsstad Cambridge. Deze klassieke stad is een wonderlijke bestemming voor een taalcursus Engels en staat bekend om Cambridge University, de boottochtjes op de rivier Cam, Kings college, vriendelijke mensen...ben je nog niet overtuigd? Lees dan snel verder voor 5 redenen om een taalcursus Engels in Cambridge te gaan doen!

read more

5 leukste bestemmingen voor een gezinscursus

Geschreven door Crissy Huberts op 28 10 2020

Een taal leren voor het hele gezin én een vakantie in één? Dat klinkt als de ultieme combinatie. Of je nu gaat emigreren of je kinderen een nieuwe taal wil leren, in deze blog nemen wij je mee naar de 5 leukste bestemmingen voor een taalcursus voor gezinnen in het buitenland! Waarom moeilijk doen als jullie tijdens de vakantie al de taal van het land kunnen leren?

read more

Hoogtepunt van mijn tussenjaar

Geschreven door Valentijn op 27 03 2024

Hallo, mijn naam is Valentijn en ik heb 5 weken doorgebracht in Sevilla. Sinds afgelopen september heb ik een tussenjaar en moest ik bedenken wat ik ermee wilde doen. Na veel nadenken en praten met mijn ouders kwam ik op het idee om een taalreis te maken. Na enige tijd werken en sparen was het afgelopen februari zover. Ik was redelijk gespannen omdat ik nog nooit alleen op reis ben geweest. Maar uiteindelijk is het me allemaal heel goed afgegaan. Ik zal jullie vertellen wat mijn tijd in Sevilla zo leuk maakte en wat de hoogtepunten waren. 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes