studytravel
menu

Mijn avonturen in Brighton

Geschreven door door Zoë Brandon op 5 Mar 2020
KORTE REIS STRAND JONGEREN FOOD

Hooi, ik ben Zoë. Samen met een goede vriendin van mij Yara, ging ik een weekje naar Brighton om daar een Engelse taalcursus te volgen ;).

Hoe zagen onze dagen er tijdens de Engelse taalcursus er meestal uit?

Wij hadden per week 5 dagen school in de ochtend van 9:15 tot 12:30 uur. Super kort eigenlijk maar tegelijkertijd ook heel fijn want zo konden wij heel veel van Brighton zelf zien. Zo hebben wij denk ik in minder dan een week bijna alle bezienswaardigheden en hotspots van Brighton gezien. Zelf vonden wij de Brighton Palace Pier helemaal geweldig! Zo leuk zag dat eruit! Ook vond ik Brighton Marina super mooi. Wij hadden een 7-daagse bus ticket en daarmee kon je in bijna elke bus. Zo hebben wij best vaak een random bus gekozen en kwamen wij op super mooie plekjes uit waaronder dus Brighton Marina. Dat is de haven, het was toen gelukkig mooi weer dus scheen de zon heerlijk! Het leuke was dat onze Engelse taalschool precies tegenover het Royal Pavilion zat dus hadden wij een heel mooi uitzicht.

Brighton, prachtige plek voor een Engelse taalcursus

De plek van onze taalcursus Engels: Brighton Language College

Onze taalschool zat midden in het centrum super fijn was dat! Het was minder dan 5 minuten lopen naar de Brighton Palace Pier en op de hoek van de straat zat een supermarkt. Wat zeker een aanrader is; bij verschillende supermarkten heb je een 'Meal Deal' dat houdt in dat je een drankje, iets te eten (wij hadden steeds een falafel wrap wat geweldig lekker was!) en een snack voor maar 3 pond krijgt!! Super deal dus.

De inhoud van de Engelse lessen op de taalschool

Wij begonnen op school eerst op een niveau maar aan het einde van de les had de lerares gezegd dat we beter al naar een niveau hoger konden gaan dus dat vonden wij alleen maar fijn, zo word je toch ook een beetje uitgedaagd. In onze klas zaten mensen van veel verschillende landen van Zwitserland tot Zuid Korea. Heel leuk was dat want we gingen elkaar ook dingen leren van onze eigen taal. Wat heel grappig was, was dat de studenten uit onze klas en zelfs de leraar dachten dat Yara en ik zusjes waren en zelfs een tweeling. Ze konden zowat niet geloven dat dat niet waar was ;). In de les hebben we ook veel verschillende dingen behandeld. Zo hebben we met elkaar over het onderwerp waar de les over ging gepraat in groepjes. Ook hebben we luister oefeningen gedaan en opdrachten die je zelf moest gaan maken. En op de laatste dag hebben we nog een test gedaan om te kijken hoe ver we waren gekomen.

Cursisten tijdens hun Engelse cursus

Ons gastgezin

Wij hadden een heel lief gastgezin met een super mooi huis! Onze kamer was ook super leuk en onze badkamer zag er geweldig uit! We hadden een hond in het gastgezin die net 1 jaar was dus af en toe was ze nog een beetje bang voor ons maar ze kon steeds meer aan ons wennen gelukkig. We zaten maar 25 minuutjes met de bus van de school vandaan dus dat was heel goed te doen. Eigenlijk zijn wij steeds ook de hele dag weg geweest en kwamen we meestal pas rond 17:00 uur of later thuis, dus hadden we onze dag tenminste goed besteed ;).

Het einddoel van de Engelse lessen

Op de laatste lesdag van de Engelse cursus moesten wij dus een test maken over de onderwerpen die we die week hadden behandeld. Het was een lastige test maar ik heb er wel veel van geleerd. De grootste reden dat ik deze taalcursus wilde gaan doen was om mijn Engels natuurlijk te verbeteren. Ook omdat je in het gastgezin en op school tegen de mensen alleen maar Engels moet praten. Soms kwam ik bijvoorbeeld niet helemaal uit mijn woorden maar gelukkig helpen ze je toch wel want je bent hier tenslotte om juist beter te kunnen praten in het Engels.

Brighton ontdekken na de Engelse cursus

De taalcursus van één week was eigenlijk te kort

Ik heb echt een hele leuke ervaring gehad en zou het zo graag nog een keer willen doen maar dan wel wat langer dan 1 weekje Engelse les. Ik denk ook als je echt meer verbetering wil zien dat je dan toch wel iets langer dan een week moet blijven. Achteraf was dat voor ons ook misschien wel beter geweest alleen helaas begon onze normale school hier in Nederland gewoon weer. Alles was ook goed geregeld door StudyTravel. Dus deze reis is zeker een aanrader!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Zoë Brandon
heeft in februari 2020 samen met een vriendin een week lessen gevolgd aan een Engelse taalschool in Brighton
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

The Malta Experience

Geschreven door Elienke Dekker op 22 Aug 2018

Ik wilde een taalreis maken om mijn Engelse vaardigheden te verbeteren voordat ik aan mijn examen zou beginnen. Na lang zoeken en overwegen heb ik voor StudyTravel gekozen, met de locatie Malta.

read more

La mejor experiencia de mi vida!

Geschreven door Alycia Tennekes op 15 Aug 2019

De Spaanse taal leren was voor mij altijd al een droom geweest, en waar kan dat beter dan in Spanje? Voor het eerst ging ik alleen weg, wonen in een appartement met allemaal onbekenden, naar een school waarin ik in een taal moest spreken waar ik (nog) helemaal niet goed in was en dat allemaal zonder verwachtingen. In mijn blog vertel ik je hoe ik mijn eerste reis alleen heb ervaren en geef ik jou tips om jouw reis net zo geweldig en onvergetelijk te maken als die van mij!

read more

Weer een nieuwe ervaring!

Geschreven door Renske Plug op 05 Sep 2018

Tja, na in mijn hoofd gehaald te hebben om in 2 maanden 2 jaar Spaans in te halen voor school, heb ik besloten een taalreis van 2 weken naar Valencia te maken. Zeker niet mijn eerste taalreis, maar wel mijn eerste taalreis waarbij ik de taal nog verre van vloeiend spreek.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes