studytravel
menu

Zomertaalreis in Hamburg

Geschreven door Marga ter Maat op 21 07 2021

Ik heb een hele leuke tijd gehad in Hamburg! Voor vertrek was alles duidelijk, en er was zelfs nog informatie over hoe ik bij de school kon komen om de sleutel van het appartement op te halen. Ook geeft StudyTravel veel informatie, en je kan altijd mailen.

Een Duitse taalcursus als voorbereiding op een studie in het buitenland

Ik ging op taalreis als voorbereiding op een uitwisseling naar de Humboldt Universität in Berlijn. Deze cursus heeft me erg geholpen om verder te komen op niveau B2, en ook vooral het in Duitsland zijn is supereffectief.

De Duitse taalschool in Hamburg

De atmosfeer op de taalschool in Hamburg was leuk, en er waren mensen uit de hele wereld wat erg interessant was. De lessen waren over het algemeen goed, ik heb alleen wel erg veel verschillende leraren gehad, maar dit kwam door afwezigheid van een leraar en is normaal dus niet zo. We zaten met ongeveer 6 mensen in de klas, en meestal ook nog wat online via een televisiescherm dat in de klas hing. Dit was niet ideaal, maar ik was vooral blij om weer in de klas te kunnen zitten. We kregen tijdens de taalcursus Duits weinig huiswerk maar er waren veel mogelijkheden in de lesstof om nog extra te oefenen. Bij mij in de klas waren vooral veel mensen die al maanden op deze school zaten, en niet zoveel die als ik er maar voor een paar weken waren. Zij hadden dan ook elke paar weken of maanden een toets. Er waren genoeg pauze's en de locatie van de school was erg goed, midden in het centrum en veel leuke terrasjes in dezelfde straat. Ook is er een erg mooi park en metrostation in de directe omgeving. 

hamburg-metro-taalreis taalschool-park-hamburg

Het verblijf tijdens de taalreis

Ik verbleef tijdens de taalreis in de Smartments, een studentenresidentie. De kamer was helemaal prima en had alles wat je nodig zou kunnen hebben. Er hing niet een supergezellige sfeer, het was wat meer op jezelf, maar dit was prima voor mij. Ook de omgeving van de residentie (achter het Hauptbahnhof) kon nogal gehorig zijn door de treinen en de mensen rondom het station. Maar, de nabijheid van het station zorgt er natuurlijk ook voor dat de residentie super centraal ligt, en ik kon overal heel snel met de bus, U-bahn of S-bahn komen. Het kostte zo'n 5 minuten met de metro om bij de taalschool te komen (25 minuten loopafstand). Altona, wat zo’n beetje het verste weg ligt maar heel hip is, lag op zo’n 30 minuten afstand met de metro. 

Een typische dag op taalreis in Hamburg

Ik had ’s ochtends les van 9:00 tot 13:00 uur. Meestal haalde ik daarna ergens in een bakkerij een lekker broodje en ging daarna Hamburg verder ontdekken! Ik vond vooral de wijken Sternschanze en Altona leuk. Eppendorf is ook een mooie buurt met mooie, bakstenen gebouwen en erg veel groen. Ik zou ook zeker een door Hafencity lopen; er zijn héél veel bruggen en oude pakhuizen, maar ook erg veel nieuwe, moderne gebouwen. Ik beveel een Havenrondvaart ook aan, vooral als het mooi weer is. Je kan daar in de buurt ook door de Elbetunnel lopen (ja, een tunnel onder de rivier!!). Verder heeft Hamburg erg veel mooie parken om te chillen, bijvoorbeeld Planten un Blomen, Alsterpark, Stadtpark, en Altonaer Balkon. Ook zijn er veel musea, het Museum voor Kunst und Gewerbe is echt heel groot, en met een studentenkaart (die je ook van de school krijgen kan) zeer betaalbaar. Ook is er een Kunstmeile waarmee je meerdere musea in een paar dagen kan bezoeken, maar dit heb ik zelf niet gedaan in verband met de tijd. Ik vond het ook leuk om naar boekenwinkeltjes te gaan, bijvoorbeeld in Sternschanze. Zo kan je meteen je Duitse taalkennis oefenen! En natuurlijk moet je een keertje foto's maken in een fotohokje! 

hamburg-taalreis taalreis-hamburg

Als laatste zou ik het aanbevelen om tijdens de taalreis in het weekend naar een strand te gaan! Dit is goed bereikbaar met de trein (ongeveer anderhalf uur). Ik ben zelf naar Timmendorf gegaan. 

Kortom, Hamburg is echt een hele leuke stad en het was weer een geslaagde taalreis!

Marga ter Maat
Marga heeft in de zomer van 2021 een taalcursus Duits gevolgd van 3 weken in Hamburg.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Een jongerencursus Spaans in Valencia!

Geschreven door Jazmin Hartgers op 25 10 2021

Hoihoi! Ik ben Jazmin Hartgers en ik ben 17 jaar oud. Op 18 juli ben ik in mijn eentje naar Valencia (Spanje) gevlogen om daar een taalreis te volgen! Zoals je het al kunt raden is het de taal Spaans. In deze blog ga je vooral mijn ervaringen lezen die ik deze twee weken heb mogen mee maken in Valencia! Veel leesplezier :)

read more

Mijn Salamanca avontuur

Geschreven door Yvette van den Heuvel op 08 01 2020

Hoi, ik ben Yvette ik heb mijn havo diploma gehaald in 2019 en besloot om een tussenjaar te nemen. Ik hoorde via een vriendin over StudyTravel en besloot om een keer langs te gaan voor een gesprek. Ik moest voor mijn studie een taal leren maar wilde graag naar het buitenland en reizen. Ik besloot deze twee te combineren.

read more

Halloween, el Día de los Muertos en el Día de Todos los Santos: zo wordt het gevierd op jouw taalreis bestemming!

Geschreven door Babette Bleeker op 26 10 2020

Het wordt weer kouder buiten, het is eerder donker, en de feestdagen komen weer langzaam in zicht. In Nederland leven we vooral toe naar Sinterklaas en de kerstperiode, maar in het buitenland wordt er vóór die tijd nog een ander groot feest gevierd; namelijk Halloween! Als er één land is waar Halloween uitgebreid gevierd wordt, dan is het wel de Verenigde Staten.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes