studytravel
menu

Imparare l'Italiano !

Geschreven door door Annemieke Olde Hampsink op 31 Oct 2019

 

Ik kreeg dit jaar voor mijn verjaardag een mooi cadeau van mijn man! Een lang gekoesterde wens...een cursus Italiaans. Ik riep het al zo lang dat ik die taal wil leren. Hij heeft, samen met Study Travel, twee weken cursus geregeld. A Tropea, In Italia!! (dat weet ik nu dat je dat zo zegt op z'n Italiaans)
Ik ga alleen en Rob (mijn man) komt de tweede week na, puur voor de gezelligheid.
Bij aankomst op het vliegveld staat Lello, een medewerker van de Univeristà, me op te wachten. De hele rit naar Tropea praat hij volop Italiaans en ik begrijp er niets van. We besluiten de rest van de weg maar liedjes te zingen. Natuurlijk ook Italiaanse...
Lello brengt me, na een korte tour door de stad, naar mijn appartementje (wat ik deel met twee Zwitsers) 
Typisch Italiaans en ik heb een kamer mét balkon en uitzicht op zee!! Wat een geweldig begin.
Ik moet me om 18.00 uur melden op de Piccola Università voor de test om je niveau te bepalen.
Dat is echt even schrikken....5 A4tjes met Italiaanse tekst en vragen. Het is een beetje veel voor een beginner als ik. Als om mij heen iedereen, zelf mijn mede cursisten Italiaans praten denk ik heel even; waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? 
Na een goede nachtrust, en een echte cappuccino, ga ik de volgende ochtend toch dapper naar school. Samen met vier anderen (Duits en Zwitsers) starten we in het beginnersklasje. Evengoed alles in het Italiaans, maar met goede uitleg, duidelijk lesmateriaal en lieve aardige docenten. Elke dag twee uur grammatica en twee uur conversatie. Elke dag (behalve het weekend)van 09.00 tot 13.00 uur. En dat is prima om te doen. Heel prima zelfs. 
's Middags naar het strand, want het is nog heerlijk weer voor eind oktober, of een leuke excursie. Welke door de Università georganiseerd worden en geheel vrijblijvend zijn. Maar ik schrijf me voor (bijna) alles in. Zo vol zit ik van het land, de taal en willen leren. Een rondleiding door de stad, ik ben gaan koken (waar uiteindelijk meer gezongen dan gekookt werd) ik heb een olie- en wijngaard bezocht (met heerlijke proeverij)en gevaren langs de prachtige kust van Calabria.
En nog steeds, alles in het Italiaans!! 
Als Rob de tweede week komt is hij ook onder de indruk hoeveel ik al spreek en begrijp in het Italiaans. En dat voor een beginneling! 
Het waren twee heerlijke weken, weken van weer opnieuw naar school en woordjes leren, naar kleine zinnetjes, en gesprekjes in het Italiaans. Cultuur snuiven van het prachtige Calabria. Eten in kleine restaurantjes met heerlijke streek gerechten. Beetje vakantie vieren en....eindeloos dwalen door de straatjes en pleintjes van Tropea. En me een heel klein beetje een Italiaanse voelen!!
Eenmaal thuis vragen ze me; zou je het nog een keer doen? JA meteen! Ondanks dat ik me heel even alleen voelde in het begin als enige Nederlands sprekende. Maar dat gevoel was kort, iedereen zit in hetzelfde schuitje en wil elkaar helpen. 
Het enige wat ik anders zou doen, is dat ik geen appartement meer wil delen met vreemden. Maar dat is puur persoonlijk. Na zoveel indrukken op een dag ben ik graag op mijzelf, waar anderen wellicht meer willen delen.
Ik ga hier in Nederland zeker mijn Italiaanse lessen vervolgen, maar ben erg in voor een vervolgcursus in
 la bella Italia!

Ik kreeg dit jaar voor mijn verjaardag een mooi cadeau van mijn man! Een lang gekoesterde wens... een taalcursus Italiaans. Ik riep het al zo lang dat ik die taal wilde leren. Hij heeft, samen met StudyTravel, twee weken cursus geregeld. A Tropea, in Italia!! (ik weet nu dat je dat zo zegt op z'n Italiaans).

Ik ga alleen en Rob (mijn man) komt de tweede week na, puur voor de gezelligheid.

Tropea-Calabrië

Een onderdompeling in de Italiaanse taal

Bij aankomst op het vliegveld van Tropea staat Lello, een medewerker van de Piccola Università Italiana, me op te wachten. De hele rit naar Tropea praat hij volop Italiaans en ik begrijp er niets van. We besluiten de rest van de weg maar liedjes te zingen. Natuurlijk ook Italiaanse...

Lello brengt me, na een korte tour door de stad, naar mijn appartementje in Tropea (wat ik deel met twee Zwitsers). Typisch Italiaans en ik heb een kamer mét balkon en uitzicht op zee!! Wat een geweldig begin van de taalreis.

Ik moet me om 18.00 uur melden op de de taalschool Piccola Università Italiana in Tropea voor de test om mijn niveau te bepalen. Dat is echt even schrikken.... 5 blaadjes met Italiaanse tekst en vragen. Het is een beetje veel voor een beginner zoals ik. Als om mij heen iedereen, zelf mijn mede cursisten, Italiaans praten, denk ik heel even; waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? 

verblijf-in-tropea lesboeken-tropea-italiaans tropea-taalschool

De eerste lesdag van de taalcursus Italiaans

Na een goede nachtrust en een echte cappuccino, ga ik de volgende ochtend toch dapper naar school voor de taalcursus Italiaans. Samen met vier andere cursisten (Duits en Zwitsers) starten we in het beginnersklasje Italiaans. Evengoed alles in het Italiaans, maar met goede uitleg, duidelijk lesmateriaal en lieve en aardige docenten. Elke dag twee uur grammatica en twee uur conversatie. Elke dag (behalve in het weekend) van 09.00 tot 13.00 uur naar school om Italiaans te leren. En dat is prima om te doen. Heel prima zelfs. 

Calabrië ontdekken tijdens de taalreis naar Tropea

's Middags naar het strand, want het is nog heerlijk weer voor eind oktober, of een leuke excursie. Welke door de taalschool georganiseerd worden en geheel vrijblijvend zijn. Maar ik schrijf me voor (bijna) alles in. Zo vol zit ik van het land, de Italiaanse taal en het willen leren. Een deed onder andere mee aan een rondleiding door de stad, ik ben gaan koken (waar uiteindelijk meer gezongen dan gekookt werd) ik heb een olie- en wijngaard bezocht (met heerlijke proeverij) en gevaren langs de prachtige kust van Calabria. En nog steeds, alles in het Italiaans!! 

Als Rob in de tweede week van de taalcursus komt is hij ook onder de indruk hoeveel ik al spreek en begrijp in het Italiaans. En dat voor een beginneling! 

de-kust-van-tropea centrum-tropea-taalreis-italiaans italiaanse-cursiste-tropea

De Italiaanse cultuur proeven in Tropea

Het waren twee heerlijke weken op taalreis, weken van weer opnieuw naar school en woordjes leren, naar kleine zinnetjes, en gesprekjes in het Italiaans voeren. Cultuur snuiven in het prachtige Calabria. Eten in kleine restaurantjes met heerlijke streekgerechten. Een beetje vakantie vieren, en.... eindeloos dwalen door de straatjes en pleintjes van Tropea. En me een heel klein beetje een Italiaanse voelen!!

Eenmaal thuis vragen ze me; zou je het nog een keer doen? JA, meteen! Ondanks dat ik me heel even alleen voelde in het begin als enige Nederlands sprekende. Maar dat gevoel was kort, iedereen zit in hetzelfde schuitje en wil elkaar helpen. 

Het enige wat ik anders zou doen, is dat ik geen appartement meer wil delen met vreemden. Maar dat is puur persoonlijk. Na zoveel indrukken op een dag ben ik graag op mijzelf, waar anderen wellicht meer willen delen.

Ik ga hier in Nederland zeker mijn Italiaanse lessen vervolgen, maar ik ben ook erg in voor een vervolgcursus in La Bella Italia!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Annemieke Olde Hampsink
Annemieke heeft via StudyTravel twee weken Italiaans geleerd in Tropea, aan de kust van Calabrië.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Mijn avonturen in Brighton

Geschreven door Zoë Brandon op 05 Mar 2020

Hooi, ik ben Zoë. Samen met een goede vriendin van mij Yara, ging ik een weekje naar Brighton om daar een Engelse taalcursus te volgen ;).

read more

Op taalreis naar indrukwekkend Kaapstad!

Geschreven door Janneke Bakker op 12 Feb 2020

25 jaar geleden vertelde mijn huisgenoot over een taalreis, sindsdien had ik het op mijn bucketlist staan. Mijn dochter ging 5 maanden stage lopen in Kaapstad en ik zou haar daar gaan opzoeken. Overdag zou zij stage lopen en was ik alleen. Ik dacht; dit is mijn kans!

read more

Tips ter voorbereiding op je taalreis

Geschreven door Crissy Huberts op 09 Apr 2020

Yes, je hebt je taalreis geboekt! Nu is het uitkijken naar het moment dat je mag afreizen naar de bestemming waar je de taal gaat leren. Maar hoe voorbereid moet je eigenlijk zijn? In deze blog vind je tips en tricks om goed voorbereid op taalreis te gaan.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes