studytravel
menu

Imparare l'Italiano !

Geschreven door Annemieke Olde Hampsink op 31 10 2019

 

Ik kreeg dit jaar voor mijn verjaardag een mooi cadeau van mijn man! Een lang gekoesterde wens...een cursus Italiaans. Ik riep het al zo lang dat ik die taal wil leren. Hij heeft, samen met Study Travel, twee weken cursus geregeld. A Tropea, In Italia!! (dat weet ik nu dat je dat zo zegt op z'n Italiaans)
Ik ga alleen en Rob (mijn man) komt de tweede week na, puur voor de gezelligheid.
Bij aankomst op het vliegveld staat Lello, een medewerker van de Univeristà, me op te wachten. De hele rit naar Tropea praat hij volop Italiaans en ik begrijp er niets van. We besluiten de rest van de weg maar liedjes te zingen. Natuurlijk ook Italiaanse...
Lello brengt me, na een korte tour door de stad, naar mijn appartementje (wat ik deel met twee Zwitsers) 
Typisch Italiaans en ik heb een kamer mét balkon en uitzicht op zee!! Wat een geweldig begin.
Ik moet me om 18.00 uur melden op de Piccola Università voor de test om je niveau te bepalen.
Dat is echt even schrikken....5 A4tjes met Italiaanse tekst en vragen. Het is een beetje veel voor een beginner als ik. Als om mij heen iedereen, zelf mijn mede cursisten Italiaans praten denk ik heel even; waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? 
Na een goede nachtrust, en een echte cappuccino, ga ik de volgende ochtend toch dapper naar school. Samen met vier anderen (Duits en Zwitsers) starten we in het beginnersklasje. Evengoed alles in het Italiaans, maar met goede uitleg, duidelijk lesmateriaal en lieve aardige docenten. Elke dag twee uur grammatica en twee uur conversatie. Elke dag (behalve het weekend)van 09.00 tot 13.00 uur. En dat is prima om te doen. Heel prima zelfs. 
's Middags naar het strand, want het is nog heerlijk weer voor eind oktober, of een leuke excursie. Welke door de Università georganiseerd worden en geheel vrijblijvend zijn. Maar ik schrijf me voor (bijna) alles in. Zo vol zit ik van het land, de taal en willen leren. Een rondleiding door de stad, ik ben gaan koken (waar uiteindelijk meer gezongen dan gekookt werd) ik heb een olie- en wijngaard bezocht (met heerlijke proeverij)en gevaren langs de prachtige kust van Calabria.
En nog steeds, alles in het Italiaans!! 
Als Rob de tweede week komt is hij ook onder de indruk hoeveel ik al spreek en begrijp in het Italiaans. En dat voor een beginneling! 
Het waren twee heerlijke weken, weken van weer opnieuw naar school en woordjes leren, naar kleine zinnetjes, en gesprekjes in het Italiaans. Cultuur snuiven van het prachtige Calabria. Eten in kleine restaurantjes met heerlijke streek gerechten. Beetje vakantie vieren en....eindeloos dwalen door de straatjes en pleintjes van Tropea. En me een heel klein beetje een Italiaanse voelen!!
Eenmaal thuis vragen ze me; zou je het nog een keer doen? JA meteen! Ondanks dat ik me heel even alleen voelde in het begin als enige Nederlands sprekende. Maar dat gevoel was kort, iedereen zit in hetzelfde schuitje en wil elkaar helpen. 
Het enige wat ik anders zou doen, is dat ik geen appartement meer wil delen met vreemden. Maar dat is puur persoonlijk. Na zoveel indrukken op een dag ben ik graag op mijzelf, waar anderen wellicht meer willen delen.
Ik ga hier in Nederland zeker mijn Italiaanse lessen vervolgen, maar ben erg in voor een vervolgcursus in
 la bella Italia!

Ik kreeg dit jaar voor mijn verjaardag een mooi cadeau van mijn man! Een lang gekoesterde wens... een taalcursus Italiaans. Ik riep het al zo lang dat ik die taal wilde leren. Hij heeft, samen met StudyTravel, twee weken cursus geregeld. A Tropea, in Italia!! (ik weet nu dat je dat zo zegt op z'n Italiaans).

Ik ga alleen en Rob (mijn man) komt de tweede week na, puur voor de gezelligheid.

Tropea-Calabrië

Een onderdompeling in de Italiaanse taal

Bij aankomst op het vliegveld van Tropea staat Lello, een medewerker van de Piccola Università Italiana, me op te wachten. De hele rit naar Tropea praat hij volop Italiaans en ik begrijp er niets van. We besluiten de rest van de weg maar liedjes te zingen. Natuurlijk ook Italiaanse...

Lello brengt me, na een korte tour door de stad, naar mijn appartementje in Tropea (wat ik deel met twee Zwitsers). Typisch Italiaans en ik heb een kamer mét balkon en uitzicht op zee!! Wat een geweldig begin van de taalreis.

Ik moet me om 18.00 uur melden op de de taalschool Piccola Università Italiana in Tropea voor de test om mijn niveau te bepalen. Dat is echt even schrikken.... 5 blaadjes met Italiaanse tekst en vragen. Het is een beetje veel voor een beginner zoals ik. Als om mij heen iedereen, zelf mijn mede cursisten, Italiaans praten, denk ik heel even; waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? 

verblijf-in-tropea lesboeken-tropea-italiaans tropea-taalschool

De eerste lesdag van de taalcursus Italiaans

Na een goede nachtrust en een echte cappuccino, ga ik de volgende ochtend toch dapper naar school voor de taalcursus Italiaans. Samen met vier andere cursisten (Duits en Zwitsers) starten we in het beginnersklasje Italiaans. Evengoed alles in het Italiaans, maar met goede uitleg, duidelijk lesmateriaal en lieve en aardige docenten. Elke dag twee uur grammatica en twee uur conversatie. Elke dag (behalve in het weekend) van 09.00 tot 13.00 uur naar school om Italiaans te leren. En dat is prima om te doen. Heel prima zelfs. 

Calabrië ontdekken tijdens de taalreis naar Tropea

's Middags naar het strand, want het is nog heerlijk weer voor eind oktober, of een leuke excursie. Welke door de taalschool georganiseerd worden en geheel vrijblijvend zijn. Maar ik schrijf me voor (bijna) alles in. Zo vol zit ik van het land, de Italiaanse taal en het willen leren. Een deed onder andere mee aan een rondleiding door de stad, ik ben gaan koken (waar uiteindelijk meer gezongen dan gekookt werd) ik heb een olie- en wijngaard bezocht (met heerlijke proeverij) en gevaren langs de prachtige kust van Calabria. En nog steeds, alles in het Italiaans!! 

Als Rob in de tweede week van de taalcursus komt is hij ook onder de indruk hoeveel ik al spreek en begrijp in het Italiaans. En dat voor een beginneling! 

de-kust-van-tropea centrum-tropea-taalreis-italiaans italiaanse-cursiste-tropea

De Italiaanse cultuur proeven in Tropea

Het waren twee heerlijke weken op taalreis, weken van weer opnieuw naar school en woordjes leren, naar kleine zinnetjes, en gesprekjes in het Italiaans voeren. Cultuur snuiven in het prachtige Calabria. Eten in kleine restaurantjes met heerlijke streekgerechten. Een beetje vakantie vieren, en.... eindeloos dwalen door de straatjes en pleintjes van Tropea. En me een heel klein beetje een Italiaanse voelen!!

Eenmaal thuis vragen ze me; zou je het nog een keer doen? JA, meteen! Ondanks dat ik me heel even alleen voelde in het begin als enige Nederlands sprekende. Maar dat gevoel was kort, iedereen zit in hetzelfde schuitje en wil elkaar helpen. 

Het enige wat ik anders zou doen, is dat ik geen appartement meer wil delen met vreemden. Maar dat is puur persoonlijk. Na zoveel indrukken op een dag ben ik graag op mijzelf, waar anderen wellicht meer willen delen.

Ik ga hier in Nederland zeker mijn Italiaanse lessen vervolgen, maar ik ben ook erg in voor een vervolgcursus in La Bella Italia!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Annemieke Olde Hampsink
Annemieke heeft via StudyTravel twee weken Italiaans geleerd in Tropea, aan de kust van Calabrië.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

10 x waarom een taalreis

Geschreven door Crissy Huberts op 06 05 2020

Klinkt leuk een nieuwe taal leren, maar ook wel heel spannend allemaal! Je leert niet alleen een andere taal, maar maakt contact met mensen van over de hele wereld. Daarnaast maak je een persoonlijke ontwikkeling door én ben je ook nog op vakantie. Tijdens een taalreis voel jij je zeker niet alleen. Lees in deze blog waarom jij een taalreis niet mag missen!

read more

5 x waarom een taalcursus in Cambridge

Geschreven door Meghan Muller op 12 09 2019

Een taalcursus volgen in het buitenland klinkt vaak alsof je daar ver weg voor moet maar het tegendeel is waar! Op slechts een paar uur vliegen ligt de fantastische universiteitsstad Cambridge. Deze klassieke stad is een wonderlijke bestemming voor een taalcursus Engels en staat bekend om Cambridge University, de boottochtjes op de rivier Cam, Kings college, vriendelijke mensen...ben je nog niet overtuigd? Lees dan snel verder voor 5 redenen om een taalcursus Engels in Cambridge te gaan doen!

read more

Een maand in Bologna!

Geschreven door Hadewych Brinkman op 13 10 2022

Ciao a tutti, sono Hadewych en ik ben zeventien jaar. Afgelopen jaar heb ik mijn HAVO diploma behaald, dus ik had een hele lange vakantie. Hierdoor kwam ik op het idee om een taalcursus te gaan doen om het meeste van mijn vakantie te maken voordat ik ga studeren. Eerst twijfelde ik nog tussen Spaans en Italiaans, maar ik had al snel besloten om naar Italië te gaan vanwege de mooie taal, cultuur en het eten.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes