studytravel
menu

Een week Duits leren in Hamburg

Geschreven door door Manon Vos op 13 Aug 2020
KORTE REIS CITY INVESTEREN IN JEZELF

Toevallig was ik het weekend voordat ik naar Hamburg zou gaan er een weekendje met mijn vader heen geweest. Maar dat maakte verder niet uit, want na dit weekendje vond ik het totaal niet erg om nog een keer naar Hamburg te gaan!

Goed voorbereid op taalreis naar Hamburg

Zondag stapte ik vanaf Groningen de flixbus in. Vijf uur later stond ik op het station van Hamburg. Een week van tevoren kreeg ik een e-mail in het Nederlands van StudyTravel met de benodigde informatie over mijn Duitse taalcursus en verblijf. Ik wist dat ik zelf met het openbaar vervoer naar mijn gastgezin moest gaan. Het was een beetje puzzelen met het metrostelsel in het begin maar het is me gelukt. Toen ik in de metro zat kreeg ik een SMS van mijn gastgezin met de vraag of ik opgehaald zou willen worden vanaf het metrostation vlakbij hun huis. Het had niet per sé gehoeven maar ik vond het wel heel fijn en aardig. Om 7 uur zaten we aan tafel om wat te eten. Ik verbleef bij een man en een vrouw die wel kinderen hebben maar die nu allemaal in Berlijn wonen. Hele lieve, warme mensen met wie ik goed overweg kon en natuurlijk Duits mee kon praten.

Duitse taalcursus in Hamburg

De eerste lesdag van de Duitse cursus

Voordat je aan je ‘taalreis’ begint krijg je een link van StudyTravel met een online Duitse test. Op basis van die test wordt een bepaald niveau vastgesteld. Maandag kon ik eerst een beetje uitslapen want ik had elke dag 's middags les. Rond 1 uur moest ik aanwezig zijn op de Duitse taalschool en daar kreeg ik alle informatie. Ik kreeg een uitgebreide map met een boekje in het Duits over de stad en andere belangrijke informatie. Om 13:30 moest ik vervolgens bij de Duitse les zijn. De les duurde van 13:30 tot 17:45 met 2 kleine pauzes. Ik begon bij niveau B1, de leraar sprak alleen maar in het Duits maar je kon alles vragen als je het niet begreep en de leraar legde het dan uit. Ik zat met voornamelijk internationale mensen in de klas. Vier meiden kwamen uit China, één kwam uit Brazilië en één jongen kwam uit Servië.

Voor de Duitse les begint de stad verkennen

De 2e dag heb ik een ochtendwandeling gemaakt door de stad. Hamburg is 2e grootste stad van Duitsland maar dat gevoel heb ik niet gehad toen ik er was. De ‘Hafencity’ van Hamburg is erg mooi, daar staan allemaal oude pakhuizen. Sinds 2017 staat het Elbphilharmonie theater ook in dit gedeelte. Hamburg ligt aan de Elbe, ik vind een stad persoonlijk heel mooi als die aan het water ligt. Ook kun je goed shoppen in Hamburg en hebben ze in het centrum een kade waar je aan het water lekker kunt zitten met een braadworst of iets anders natuurlijk. Ik vind zelf een uitzichtpunt bezoeken ook heel erg leuk want dan kun je de gehele stad zien. Een goed uitzichtpunt is de Sint-Michielskerk. Voor 5 euro (met een studentenkaart) ga je met de lift naar boven en heb je een heel mooi uitzicht over Hamburg.

Hamburg ontdekken na de Duitse lessen

Een Duitse cursus ter voorbereiding op een baan in het buitenland

Ik ben naar Hamburg gekomen om mijn Duits te verbeteren. Ik zou graag in Zwitserland willen solliciteren om daar te gaan werken in het ziekenhuis. Maar voordat je mag solliciteren moet je Duits kunnen spreken. Daarom ben ik naar Hamburg gegaan. Ik heb dus gekozen voor een week intensief les en overnachtingen bij een gastgezin. Je leert het beste als je veel Duits spreekt, en dat heb ik veel gedaan met het gastgezin. De Duitse lessen op de taalschool hebben me ook erg geholpen.

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Manon Vos
heeft in augustus 2020 een Duitse taalcursus gedaan op onze partnerschool in Hamburg.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Taalreis Vancouver: veel meer dan 'gewoon' een taalcursus

Geschreven door Elise Schönfeld op 15 Jul 2020

Voor ik mijn ervaring deel, wil ik er even bij zeggen dat ik mijn taalreis, een Cambridge cursus in Vancouver, heb gemaakt tijdens de Corona-crisis. In plaats van de cursus op de taalschool gevolgd te hebben, heb ik hem online gevolgd terwijl ik in Vancouver was. Dat mocht de pret zeker niet drukken, want ik heb alsnog een geweldige tijd gehad en alles eruit gehaald!

read more

Mijn Duitse taalcursus in Berlijn

Geschreven door Daniel op 26 Apr 2018

Ja ja eindelijk is het dan zover, ik ga Berlijn bezoeken! Ik heb er al zo lang over gefantaseerd om deze mooie stad te bekijken. Die combi van modern en historie lijkt me fantastisch. Ik had maar één week de tijd, dus ik heb zorgvuldig moeten plannen om zo veel mogelijk Berlijnse cultuur mee te kunnen maken en mooie plekjes te ontdekken. Here we go!

read more

5 x waarom een lerarencursus in het buitenland

Geschreven door Ruud Gossens op 05 May 2020

Een lerarencursus volgen in het buitenland is de perfecte manier om jezelf onder te dompelen in de taal en cultuur van een land. Zowel als ervaren docent, wanneer je net klaar bent met je opleiding of als je juist graag docent wil worden; er zijn verschillende redenen waarom je in het buitenland een lerarencursus zou volgen!

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes