studytravel
menu

Een week Duits leren in Hamburg

Geschreven door Manon Vos op 13 08 2020

Toevallig was ik het weekend voordat ik naar Hamburg zou gaan er een weekendje met mijn vader heen geweest. Maar dat maakte verder niet uit, want na dit weekendje vond ik het totaal niet erg om nog een keer naar Hamburg te gaan!

Goed voorbereid op taalreis naar Hamburg

Zondag stapte ik vanaf Groningen de flixbus in. Vijf uur later stond ik op het station van Hamburg. Een week van tevoren kreeg ik een e-mail in het Nederlands van StudyTravel met de benodigde informatie over mijn Duitse taalcursus en verblijf. Ik wist dat ik zelf met het openbaar vervoer naar mijn gastgezin moest gaan. Het was een beetje puzzelen met het metrostelsel in het begin maar het is me gelukt. Toen ik in de metro zat kreeg ik een SMS van mijn gastgezin met de vraag of ik opgehaald zou willen worden vanaf het metrostation vlakbij hun huis. Het had niet per sé gehoeven maar ik vond het wel heel fijn en aardig. Om 7 uur zaten we aan tafel om wat te eten. Ik verbleef bij een man en een vrouw die wel kinderen hebben maar die nu allemaal in Berlijn wonen. Hele lieve, warme mensen met wie ik goed overweg kon en natuurlijk Duits mee kon praten.

Duitse taalcursus in Hamburg

De eerste lesdag van de Duitse cursus

Voordat je aan je ‘taalreis’ begint krijg je een link van StudyTravel met een online Duitse test. Op basis van die test wordt een bepaald niveau vastgesteld. Maandag kon ik eerst een beetje uitslapen want ik had elke dag 's middags les. Rond 1 uur moest ik aanwezig zijn op de Duitse taalschool en daar kreeg ik alle informatie. Ik kreeg een uitgebreide map met een boekje in het Duits over de stad en andere belangrijke informatie. Om 13:30 moest ik vervolgens bij de Duitse les zijn. De les duurde van 13:30 tot 17:45 met 2 kleine pauzes. Ik begon bij niveau B1, de leraar sprak alleen maar in het Duits maar je kon alles vragen als je het niet begreep en de leraar legde het dan uit. Ik zat met voornamelijk internationale mensen in de klas. Vier meiden kwamen uit China, één kwam uit Brazilië en één jongen kwam uit Servië.

Voor de Duitse les begint de stad verkennen

De 2e dag heb ik een ochtendwandeling gemaakt door de stad. Hamburg is 2e grootste stad van Duitsland maar dat gevoel heb ik niet gehad toen ik er was. De ‘Hafencity’ van Hamburg is erg mooi, daar staan allemaal oude pakhuizen. Sinds 2017 staat het Elbphilharmonie theater ook in dit gedeelte. Hamburg ligt aan de Elbe, ik vind een stad persoonlijk heel mooi als die aan het water ligt. Ook kun je goed shoppen in Hamburg en hebben ze in het centrum een kade waar je aan het water lekker kunt zitten met een braadworst of iets anders natuurlijk. Ik vind zelf een uitzichtpunt bezoeken ook heel erg leuk want dan kun je de gehele stad zien. Een goed uitzichtpunt is de Sint-Michielskerk. Voor 5 euro (met een studentenkaart) ga je met de lift naar boven en heb je een heel mooi uitzicht over Hamburg.

Hamburg ontdekken na de Duitse lessen

Een Duitse cursus ter voorbereiding op een baan in het buitenland

Ik ben naar Hamburg gekomen om mijn Duits te verbeteren. Ik zou graag in Zwitserland willen solliciteren om daar te gaan werken in het ziekenhuis. Maar voordat je mag solliciteren moet je Duits kunnen spreken. Daarom ben ik naar Hamburg gegaan. Ik heb dus gekozen voor een week intensief les en overnachtingen bij een gastgezin. Je leert het beste als je veel Duits spreekt, en dat heb ik veel gedaan met het gastgezin. De Duitse lessen op de taalschool hebben me ook erg geholpen.

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Manon Vos
heeft in augustus 2020 een Duitse taalcursus gedaan op onze partnerschool in Hamburg.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Cambridge Examencursus van 6 weken

Geschreven door Isabel Moormann op 27 05 2018

In deze blog zal ik mijn ervaringen van mijn taalreis naar Cambridge met jullie delen. Ik heb op de taalschool Studio Cambridge een CAE cursus van 6 weken gevolgd. Hopelijk worden jullie ook enthousiast na het lezen van mijn verhalen!

read more

Acht weken in Málaga

Geschreven door Mila van der Linden op 13 11 2020

Mijn taalreis begon op 11 september 2020. Het was van tevoren allemaal nog erg spannend of het wel door zou gaan vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus. Ik had hier ongeveer negen maanden naar uitgekeken en voor mij was de reis deels noodzakelijk. Ik start in 2021 namelijk met mijn opleiding Hotel Management in Maastricht en hier wil ik Spaanse lessen volgen. Om dit te kunnen doen, heb ik een A2 certificaat nodig en niks is natuurlijk leuker dan het leren van een vreemde taal in een land waar ze het spreken.

read more

Halloween, el Día de los Muertos en el Día de Todos los Santos: zo wordt het gevierd op jouw taalreis bestemming!

Geschreven door Babette Bleeker op 26 10 2020

Het wordt weer kouder buiten, het is eerder donker, en de feestdagen komen weer langzaam in zicht. In Nederland leven we vooral toe naar Sinterklaas en de kerstperiode, maar in het buitenland wordt er vóór die tijd nog een ander groot feest gevierd; namelijk Halloween! Als er één land is waar Halloween uitgebreid gevierd wordt, dan is het wel de Verenigde Staten.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes