studytravel
menu

Op taalreis naar Cambridge

Geschreven door Lynn Wijnker op 24 11 2021

Hey! Ik ben Lynn (15 jaar) en ik ben op taalreis geweest naar Cambridge om Engels te leren. Ik heb er veel van geleerd, dat kan ik wel zeggen! Ook de hele ervaring eromheen was fantastisch om mee te maken.

Ik heb deelgenomen aan de jongerencursus "Sir George" in Cambridge, speciaal voor studenten van 14 t/m 17 jaar. De cursus vond plaats op de taalschool Studio Cambridge Juniors, waar ook de taalcursussen voor volwassenen gegeven worden. Sir George is het jongerenprogramma dat het hele jaar door wordt gegeven. In de zomerperiode zijn er ook andere jongerencursussen Engels in Cambridge, op andere locaties. Ik kwam op zondag aan in Cambridge en ik ging een week later op zondag ook weer naar huis. Een week was wel erg kort, vooral vergeleken met de andere studenten op de taalschool in Cambridge. Er waren bijvoorbeeld ook studenten op school die de taalcursus Engels voor volwassenen volgden en ouder waren dan ik. Die waren meestal voor een langere periode in Cambridge, sommige soms wel 3 maanden, nou dat vond ik toch wel erg lang! Maar misschien is een week dan ook wel kort om Engels te leren. Het hangt er vanaf wat je doel is.

taalcursus-Engels-Cambridge-juniors cambridge-engels-certificaat taalreis-jongeren-cambridge-engels

Op maandagochtend moest ik om 9 uur aanwezig zijn op school voor de eerste lesdag. Het eerste halfuur kregen we informatie over de taalschool en de stad en daarna, om half tien, begonnen we met de eerste lessen. Aan het einde van de middag gingen we met de directeur van de taalschool de stad Cambridge verkennen en alle mooie gebouwen en de beroemde Engelse "Colleges" bekijken. 

Ik volgde de taalcursus Engels van maandag tot en met vrijdag. De lesdagen waren over het algemeen van half 10 tot 4 uur. Wat ik erg fijn vond is dat mijn klas maar uit 3 leerlingen bestond waardoor we veel persoonlijke aandacht kregen tijdens de taalcursus en dus sneller dingen leerden en oppakten. We gingen vooral korte teksten lezen en daar vragen of opdrachten bij maken. Ook hebben we luisteroefeningen gedaan en grammatica. Ik had alleen wel het idee dat het niveau voor mij iets te hoog was. Veel leerlingen konden wel redelijk goed Engels met elkaar praten op school en ik kon nog bijna geen woord Engels. Iedereen wilde je wel super graag helpen en je dingen leren, wat heel fijn was! Op vrijdagmiddag, mijn laatste lesdag, stopten de lessen om 1 uur en gingen we daarna naar een hele grote tuin om bezienswaardigheden te bekijken.

taalreis-Cambridge-jongeren Cambridge-taalreis-Engels-jongeren cambridge-engelse-taalschool-taalcursus

Tijdens de taalreis in Cambridge verbleef ik bij een gastgezin, op ongeveer 15 minuten loopafstand van de taalschool. Dat was wel echt ideaal! Bijna alle andere studenten gingen elke ochtend en middag met de bus naar school. Bij mijn gastgezin was alles echt top geregeld! Ik kreeg elke ochtend een goed ontbijt en 's avonds lekker avond eten. Verblijven bij een gastgezin is een goede manier om nog beter Engels te leren tijdens de taalreis. Ook was het geen probleem als ik een keer niet thuis at maar in de stad ging eten met klasgenootjes.

In het weekend was ik vrij en ben ik de stad Cambridge ingegaan om lekker te shoppen en de stad te ontdekken! Zelf heb ik ook nog een hele leuke Cambridge trui gekocht op de markt daar. Als je een ijsliefhebber bent dan is het zeker aan te raden om naar Jack´s Gelato ijssalon te gaan in Cambridge, ik heb nog nooit zo'n lekker ijs gegeten!

Het openbaar vervoer in Cambridge is heel goed geregeld. Zelf ben ik elke keer dat ik naar de stad ging met de bus gegaan en dat ging super en was ook niet zo duur. 

Ik heb heel erg genoten van de taalreis naar Cambridge en het was een geweldige ervaring voor het leven!

 

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Lynn Wijnker
Lynn heeft in de herfstvakantie in 2021 een 1-weekse jongerencursus Engels gevolgd in Cambridge.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Taalcursus Engels op Malta

Geschreven door Chris Vlaanderen op 21 12 2017

Hee, mijn naam is Chris en ik ben 23 jaar oud. Afgelopen zomer was ik drie weken op Malta om daar mijn Engels te verbeteren. Maar waarom Malta? Op Malta spreken ze vloeiend Engels, het eiland is mooi en zomers en wordt daardoor steeds populairder bij Nederlanders.

read more

5 X Bijzondere must dos in Rome

Geschreven door Meghan Muller op 07 03 2019

Bella Roma…de stad vol geschiedenis, passievolle Italianen, prachtige kunst en architectuur én de stad waar je een taalcursus Italiaans kan volgen via StudyTravel! Naast Italiaans leren in Rome zijn er natuurlijk vele andere activiteiten die je niet mag missen. Welke dat zijn lees je in deze blog! 

 

read more

Een ervaring om nooit te vergeten

Geschreven door Daniella op 24 07 2023

Hallo! Ik ben Daniella, ik ben 34 jaar en ik heb een taalreis naar Portsmouth in Engeland gemaakt voor 2 weken. Best spannend, voor het eerst alleen op reis, maar het was een geweldige ervaring en ik wil jullie graag vertellen over hoe ik uiteindelijk voor Portsmouth koos, hoe mij dag op school eruit ziet en wat je beslist moet bezoeken in je vrije tijd.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes