studytravel
menu

Een maand in Bologna!

Geschreven door Hadewych Brinkman op 13 10 2022

Ciao a tutti, sono Hadewych en ik ben zeventien jaar. Afgelopen jaar heb ik mijn HAVO diploma behaald, dus ik had een hele lange vakantie. Hierdoor kwam ik op het idee om een taalcursus te gaan doen om het meeste van mijn vakantie te maken voordat ik ga studeren. Eerst twijfelde ik nog tussen Spaans en Italiaans, maar ik had al snel besloten om naar Italië te gaan vanwege de mooie taal, cultuur en het eten.

Op taalreis naar de Italiaanse stad Bologna

Ik heb 4 weken in Bologna gewoond, in die weken is het weer overdag niet onder de 25 graden geweest! De gemiddelde temperatuur was rond de 35 graden. 'S ochtends begon mijn dag met vroeg opstaan, omdat de taalcursus Italiaans om 09:00 begint. Dan na twee uur grammatica les hadden we een kwartier pauze, de meeste studenten gingen dan naar een cafeetje tegenover de taalschool om koffie te drinken, en vaak ook een heerlijke focaccia te eten. Na de pauze was er 2 uur conversatie les, in het begin vond ik de conversatie les behoorlijk lastig, maar de docenten zijn super duidelijk en helpen je graag. Het is ongelooflijk hoe snel je een taal leert tijdens een taalreis!

Verblijf in een residentie met andere internationale studenten

Via de taalschool kwam ik in een residentie met andere studenten. In huis spraken we meestal in het Engels, maar er waren ook studenten die geen Engels spraken waardoor we in het Italiaans verder moesten gaan. Als je optimaal Italiaans wilt leren, zou ik je aanraden om wel bij een gastgezin te verblijven. Voor mij was het verblijf in de residentie de juiste keuze tijdens mijn taalreis, hierdoor heb ik veel tijd doorgebracht met de andere studenten, bijvoorbeeld door samen te koken, samen boodschappen te doen en door 's avonds een gelato te halen. Ook vind ik het leuk dat ik veel mensen heb leren kennen uit andere landen, dit zorgt vaak voor interessante gesprekken. 

Geniet van de Italiaanse keuken tijdens de taalreis naar Bologna

Als je op zoek ben naar de beste Italiaanse stad met het lekkerste eten, is Bologna perfect voor jou. Ik heb bij de taalschool ook twee kookcursussen gedaan, hierbij heb ik zelf tortellini gemaakt! Ik heb veel inspiratie opgedaan uit de Bolognese keuken, en nu kook ik thuis vaak Bolognese recepten. Verder organiseerde de school ook nog activiteiten zoals een citytour, een museumtripje, en op zaterdag een bezoek aan een grote stad in de buurt. 

Bolognablog2 Bolognablog3 

Italiaans leren in een studentenstad in Italië

Zelf wou ik graag naar een stad waar genoeg te doen is, maar niet een te grote stad is. Bologna is goed beloopbaar, en de stad is op te delen in meerdere districten, zoals waar je goed kan shoppen, waar de leukste barretjes zijn en het studentendisctrict. Bologna staat bekend als een studentenstad, helaas loopt de stad steeds leger in de zomer omdat de studenten dan terug naar huis gaan. 'S avonds zijn veel studenten op grote pleinen te vinden. Dan halen ze bijvoorbeeld drankjes bij een bar en gaan ze op het plein met elkaar chillen. Ik raad de bar "Cucchiaio d’Oro" aan, omdat je hier een Spritz kan halen voor maar 2 euro! Naast de bar liggen ook 2 van die pleinen ;). Op een van de grootste pleinen van Bologna, "Piazza Maggiore", speelt er zich elke avond (in de maanden juli in augustus) een klassieke film af. Vaak zijn het Italiaanse film met Engelse ondertiteling, super leuk en handig om extra Italiaans te leren!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Hadewych Brinkman
Ik ben als compleet beginner begonnen aan een taalcursus, StudyTravel heeft mij goed geholpen met het kiezen van de perfecte stad en school voor mijn cursus.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Cambridge Examencursus van 6 weken

Geschreven door Isabel Moormann op 27 05 2018

In deze blog zal ik mijn ervaringen van mijn taalreis naar Cambridge met jullie delen. Ik heb op de taalschool Studio Cambridge een CAE cursus van 6 weken gevolgd. Hopelijk worden jullie ook enthousiast na het lezen van mijn verhalen!

read more

Waarom een taalreis tijdens je tussenjaar de perfecte keuze is!

Geschreven door Meghan Muller op 18 09 2019

Na maandenlang wikken en wegen heb je eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat een tussenjaar nemen! Een jaar lang geen school of studie is natuurlijk heerlijk maar hoe ga je dan jouw tussenjaar invullen? Ga je werken, het avontuur tegemoet in het buitenland of ga je een jaar lang even helemaal niks doen? Als je het ons zou vragen dan is het antwoord heel duidelijk: een taalreis doen natuurlijk! In deze blog vertellen we je waarom een taalreis tijdens je tussenjaar de perfecte keuze is. 

read more

Mijn taalreis naar Ibiza

Geschreven door Romee Remmers op 31 05 2022

Hallo mijn naam is… oh oeps.. Hola, soy Romée! Op taalreis zul je merken dat je vaak allerlei verschillende talen door elkaar heen moet spreken. Je schakelt tussen Spaans, Engels en Nederlands. In deze blog vertel ik je meer over mijn taalreis van vier weken naar Ibiza.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes