studytravel
menu

Op taalreis naar Ibiza!

Geschreven door Thessa Bootsman op 16 08 2018

Beste lezer,

Ik ben Thessa en ik ben 1 week in juli op taalreis geweest naar de Spaanse taalschool Instituto de Idiomas Ibiza. Dit eiland staat bekend als vakantiebestemming voor het feesten dus je zou dit niet meteen kiezen als bestemming voor een taalreis. Maar Ibiza heeft veel meer te bieden en dat wilde ik zien!

 
Voor de twee delen waar een schooldag uit bestaat heb je verschillende docenten. Op maandag kregen we een duidelijke introductie en werd je ingedeeld in een klas naar jouw taalniveau. Aan de hand van een online niveau test en een mondelinge test op school bepalen ze dit. Van 9:30-11:00 kreeg ik les van Alicia. Ik zat in de klas bij 4 Duitse dames van verschillende leeftijden en een man uit Engeland. Alicia is een jonge meid die heel duidelijk en goed les gaf. Van 11:15-12:45 kregen wij les van Anna. Een wat oudere dame die op een andere manier goed les gaf. Hierdoor is het heel afwisselend en ik heb me dan ook geen moment verveeld. We deden in beide lessen verschillende onderdelen als woordenschat, grammatica, luisteroefeningen, spreken en spelletjes. We kregen elke dag wel wat huiswerk mee en donderdag hadden we examen. Dit was toch even spannend omdat je het goed wil doen en alles wat je in die week gehad hebt komt aan bod. Op vrijdag kregen we de uitslag en een diploma. 
 
Wat je echt niet mag missen zijn de excursies die de school organiseert. Zeker de wandeling door Ibiza-stad is erg leuk. Je leert hierdoor meteen je schoolgenoten kennen en de weg in de stad. De Spaanse leraar James legt alles in het Spaans uit en ook voor de mensen die een wat lager taalniveau hebben vertelt hij het in het Engels. Je ziet onder andere het standbeeld in de haven van de hippie vader met kind uit 1967. Op mijn kamer bij het gastgezin hing de foto (zie foto 1). Maar ook de boottocht naar de hippiemarkt in Es Canar is fantastisch! Ik had het geluk dat een Nederlandse vriendin die week ook met haar dochter naar Ibiza ging. Zij had een auto gehuurd en daardoor konden we helemaal naar het noorden van Ibiza rijden. Op aanraden van de school zijn we naar het strand in Portinatx geweest en een restaurant genaamd s’Illot des Rencli met een prachtig uitzicht. (zie foto 2).
 
Als je de leukste excursies op een rij zet dan raad ik je aan het volgende te doen:
- Strand Las Salinas, te bereiken met de bus vanuit Ibiza stad. Het is een druk en hip strand waar je erg lekker kan eten in de strandtenten. (Zie foto 3)
- Naar de bioscoop voor een Spaanse film, georganiseerd door de school.
- Niet met de auto maar met de boot naar de hippiemarkt in Es Canar, georganiseerd door de school.
- Shoppen in Ibiza-stad.
- Stranden in Ibiza-stad. (zie foto 4)
Er wordt door de school nog meer georganiseerd maar daar heb ik niet aan deel genomen omdat op sommige dagen niemand zich inschreef of ik had zelf andere plannen. Het is prettig dat het zo vrijblijvend is en dat het allemaal wordt aangeboden.
 
Ik ging op taalreis om mijn Spaans te verbeteren. Dit is absoluut gelukt en mijn andere doel was om Ibiza op een andere manier te leren kennen. Ik heb er ooit al een feestvakantie beleefd maar nu heb ik de levenswijze van de mensen op Ibiza gezien. Er hangt een heerlijk relaxte sfeer op het eiland en mensen genieten echt van het leven. Dit zag ik vooral bij mijn gastgezin. Toen ik op zaterdag weer terug naar Nederland vloog brachten ze me ook nog met de auto naar het vliegveld en ik kreeg een lekkernij mee van Ibiza. Zo hartverwarmend en ik ging met een ontzettend goed gevoel naar huis. Ook al vind je het spannend om dit alleen te doen, je kunt ervan op aan dat je een heerlijke en nuttige tijd gaat beleven op Ibiza!
 
Groeten Thessa

Mijn verblijf tijdens de taalreis op Ibiza

Ik ben een keer eerder op taalreis geweest naar Málaga en daardoor was het naar school gaan en het verblijven bij een gastgezin al een beetje bekend. Hierdoor vind ik het geen probleem om alleen te gaan. Je kunt kiezen bij StudyTravel of je bij een gastgezin of in een appartement verblijft. Ook op Ibiza verbleef ik bij een gastgezin. Toch is het elke keer weer spannend bij wie je terecht komt. Je hebt alleen wat namen en een adres. Bij aankomst op de airport gaf ik het adres aan de taxichauffeur en dan klop je voor de eerste keer aan bij het gastgezin. Ik verbleef bij Pilar en Mariano. Ze hebben een dochter van 23 jaar maar zij was op dat moment in Madrid voor haar studie. Ik kon haar kamer dus gebruiken. Het was klein maar een prima kamer met een ventilator die je hard nodig hebt omdat het er heel warm is. Zij brachten me met de auto naar school op de eerste dag. De andere dagen heb ik gewandeld naar de school. De eerste schooldag is het meest spannend want je weet niet bij wie je in de klas komt en waar het precies is. Je kunt ervan op aan dat StudyTravel alles goed regelt en voor de rest moet je het allemaal op je af laten komen. 

Stranden bij Ibiza stad tijdens de taalreis

Een typische dag op een Spaanse taalschool

Een dag op een taalreis ziet er als volgt uit: Je hebt Spaanse les van 9:30-11:00 en van 11:15-12:45. In de pauze heb je even tijd voor een kopje koffie of thee in het café naast de school. De Spaanse taalschool zit op een bekende en drukke weg in het centrum van Ibiza-stad. Op maandag was ik nog wat onwennig want dan ken je de weg van huis naar school nog niet zo goed. Ook de straten in Ibiza-stad moet je nog leren kennen. Elke dag wordt dat makkelijker. Na 12:45 kun je een excursie doen via school waardoor je je klasgenoten beter leert kennen en het is erg leuk om te doen. Je kunt er ook voor kiezen om iets voor jezelf te doen en ik koos regelmatig voor relaxen op het strand of shoppen. In de avonduren kwam ik thuis bij het gastgezin. Vaak kletste ik nog wat met ze en keken we samen televisie. Dit is ook goed voor je taalontwikkeling en totaal geen straf. Het is wel prettig als je de taal enigszins spreekt want anders kan je je misschien bij een gastgezin wat ongemakkelijk voelen, maar dat hoeft niet per se het geval te zijn. 

De Spaanse docenten die de cursus geven

Voor de twee delen waar een schooldag uit bestaat heb je verschillende docenten. Op maandag kregen we een duidelijke introductie en werd je ingedeeld in een klas naar jouw taalniveau. Aan de hand van een online niveau test en een mondelinge test op school bepalen ze dit. Van 9:30-11:00 kreeg ik les van Alicia. Ik zat in de klas bij 4 Duitse dames van verschillende leeftijden en een man uit Engeland. Alicia is een jonge meid die heel duidelijk en goed les gaf. Van 11:15-12:45 kregen wij les van Anna. Een wat oudere dame die op een andere manier goed les gaf. Hierdoor is het heel afwisselend en ik heb me dan ook geen moment verveeld. We deden in beide Spaanse lessen verschillende onderdelen als woordenschat, grammatica, luisteroefeningen, spreken en spelletjes. We kregen elke dag wel wat huiswerk mee en donderdag hadden we examen. Dit was toch even spannend omdat je het goed wil doen en alles wat je in die week gehad hebt komt aan bod. Op vrijdag kregen we de uitslag en een diploma. 

Excursies georganiseerd door de Spaanse taalschool

Decoratie bij gastgezin tijdens Spaanse taalreis

Wat je echt niet mag missen zijn de excursies die de school organiseert. Zeker de wandeling door Ibiza-stad is erg leuk. Je leert hierdoor meteen je schoolgenoten kennen en de weg in de stad. De Spaanse leraar James legt alles in het Spaans uit en ook voor de mensen die een wat lager taalniveau hebben vertelt hij het in het Engels. Je ziet onder andere het standbeeld in de haven van de hippie vader met kind uit 1967. Op mijn kamer bij het gastgezin hing de foto.

Maar ook de boottocht naar de hippiemarkt in Es Canar is fantastisch! Ik had het geluk dat een Nederlandse vriendin die week ook met haar dochter naar Ibiza ging. Zij had een auto gehuurd en daardoor konden we helemaal naar het noorden van Ibiza rijden. Op aanraden van de school zijn we naar het strand in Portinatx geweest en een restaurant genaamd s’Illot des Rencli met een prachtig uitzicht.

 

Tips voor na de Spaanse lessen 

Als je de leukste excursies op een rij zet dan raad ik je aan het volgende te doen:

Mooi uitzicht tijdens Spaanse cursus op Ibiza

- Strand Las Salinas, te bereiken met de bus vanuit Ibiza stad. Het is een druk en hip strand waar je erg lekker kan eten in de strandtenten.
- Naar de bioscoop voor een Spaanse film, georganiseerd door de school.
- Niet met de auto maar met de boot naar de hippiemarkt in Es Canar, georganiseerd door de school.

- Shoppen in Ibiza-stad.
- Stranden in Ibiza-stad.

Er wordt door de school nog meer georganiseerd maar daar heb ik niet aan deel genomen omdat op sommige dagen niemand zich inschreef of ik had zelf andere plannen. Het is prettig dat het zo vrijblijvend is en dat het allemaal wordt aangeboden.

Taalreis Ibiza: een heerlijke en nuttige tijd!

Ik ging op taalreis om mijn Spaans te verbeteren. Dit is absoluut gelukt en mijn andere doel was om Ibiza op een andere manier te leren kennen. Ik heb er ooit al een feestvakantie beleefd maar nu heb ik de levenswijze van de mensen op Ibiza gezien. Er hangt een heerlijk relaxte sfeer op het eiland en mensen genieten echt van het leven. Dit zag ik vooral bij mijn gastgezin. Toen ik op zaterdag weer terug naar Nederland vloog brachten ze me ook nog met de auto naar het vliegveld en ik kreeg een lekkernij mee van Ibiza. Zo hartverwarmend en ik ging met een ontzettend goed gevoel naar huis. Ook al vind je het spannend om dit alleen te doen, je kunt ervan op aan dat je een heerlijke en nuttige tijd gaat beleven op Ibiza!

Groeten Thessa

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Thessa Bootsman
is in juli 2018 een week op Spaanse taalreis geweest op Ibiza!
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

5 manieren om thuis een taal te leren

Geschreven door Mandy van der Mond op 22 10 2020

We zitten nu veel thuis en dan slaat de verveling vaak toe. Gelukkig is dit juist hét moment om jezelf nieuwe dingen te leren; wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe taal! Denk aan een taalcursus Spaans, Italiaans of zelfs Japans, maar net waar jij zin in hebt.

read more

5 leukste bestemmingen voor een gezinscursus

Geschreven door Crissy Huberts op 28 10 2020

Een taal leren voor het hele gezin én een vakantie in één? Dat klinkt als de ultieme combinatie. Of je nu gaat emigreren of je kinderen een nieuwe taal wil leren, in deze blog nemen wij je mee naar de 5 leukste bestemmingen voor een taalcursus voor gezinnen in het buitenland! Waarom moeilijk doen als jullie tijdens de vakantie al de taal van het land kunnen leren?

read more

Hoe ziet een dag op taalreis eruit?

Geschreven door Babette Bleeker op 20 04 2020

Een taalreis naar het buitenland is de ideale manier om een nieuwe taal te leren of om je taalkennis te verbeteren en om de cultuur van een land van dichtbij te leren kennen. Iedereen heeft zijn eigen reden om op taalreis te gaan en hier lees je meer over hoe een dag op taalreis er voor de meeste studenten uitziet.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes