studytravel
menu

Emigreren? Hoe belangrijk is het spreken van de lokale taal?

Geschreven door Crissy op 20 10 2020

Verhuizen naar een ander land is een hele verandering voor het hele gezin. Naast al het geregel van formaliteiten, wil je natuurlijk ook zo goed mogelijk integreren in je nieuwe thuisland. Een belangrijk onderdeel om het sneller thuis voelen te bevorderen is het spreken van de lokale taal. Op deze manier maak je sneller contact met de lokale bevolking en begrijp je zaken ook sneller. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je kinderen die moeten gaan wennen op hun nieuwe school. Een taalreis voor gezinnen is daarom een goede manier om met het hele gezin kennis te maken met het nieuwe land en de nieuwe taal.

Taalcursus voor gezinnen in het buitenland

Veelal wordt een taalcursus in Nederland gevolgd op de voorbereiding van een emigratie. Dit is zeker geen slecht idee maar het bevordert niet het integreren in het land ter plaatse. Een valkuil is echter ook dat je vaak zo druk bent met afhandelingen van zaken dat een taalcursus erbij inschiet. Ook zal je buiten de taalcursus niet veel spreken in de taal van het land waar je naartoe emigreert.  

Een taalcursus voor gezinnen of een individuele taalcursus in het land volgen waar je naartoe emigreert is dan een passende oplossing. Naast dat je je leven op orde brengt kan iedereen de taal leren. En natuurlijk het belangrijkste, je kunt je kennis meteen in de praktijk toepassen. Een effectieve manier om sneller te integreren. Je zult merken dat als je in het land zelf bent iedereen ook veel meer gemotiveerd is om de taal te leren en te gaan spreken! Je maakt misschien zelfs contact met andere mensen die ook geëmigreerd zijn! De ouders volgen een cursus voor volwassenen en de jongeren volgen een jongerencursus, op dezelfde taalschool. Zo volgt ieder gezinslid lessen op het juiste niveau en met internationale leeftijdsgenoten. Om het integreren nog meer te bevorderen kunnen zowel de kinderen als de ouders meedoen aan het activiteitenprogramma van de taalschool. Dit is een leuke manier om de bestemming beter te leren kennen, terwijl je bezig blijft met de taalvaardigheden.

De taalreizen voor gezinnen zijn mogelijk naar Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Malta en Spanje.

Mocht je toch al eerder effectief bezig willen zijn met de taal, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om vóór de emigratie al een taalcursus in het land te volgen. Lees hiervoor ook eens de tips ter voorbereiding op je taalreis door.

Taalreizen-voor-gezinnen-Italiaans

Contact met de lokale bevolking tijdens de taalcursus

Belangrijk als je gaat emigreren is het contact met de mensen van het land waar je naartoe verhuist. De taalreizen voor gezinnen helpen je niet alleen bij het maken van afspraken maar ook bij de kennismaking met je buurvrouw. Het siert je als je al wat kennis hebt van de taal. Je wordt gewaardeerd en mensen stellen zich behulpzaam op. Breng ze een stuk Hollands appelgebak en je hebt meteen een stap in de juiste richting gezet. Dit helpt bij de integratie in het nieuwe land.

Begrip van culturele verschillen

Waarom belt die aannemer niet terug of waarom kijkt die collega me vreemd aan als ik ‘s middags een cappuccino neem? Onzekerheid ontstaat vaak door onbegrip van een situatie. Culturele verschillen zijn daar onderdeel van. Hoe meer je weet van de cultuur hoe sneller je begrijpt hoe zaken werken. Tijdens een taalcursus voor gezinnen leer je naast het spreken van de taal meer over de cultuur van een land. 

Snel integreren door een taalcursus voor gezinnen

De duur van het leren van een taal is moeilijk vooraf te bepalen. Het belangrijkste is dat je iedere dag bezig bent met de nieuwe taal. Een taalcursus voor gezinnen boek je al vanaf 20 lesuren per week. Hierdoor zal het integreren effectief verlopen. Mochten deze vaste uren niet samengaan met de werk- en schooltijden? Volg dan een privé taalcursus. De tijden en wensen worden dan op het schema van jullie gezin aangepast. Tijdens een taalcursus leer je niet alleen de grammatica maar heb je ook interactie met de native speaking leraar. De huiswerkopdrachten zijn gebaseerd wat je die dag hebt geleerd. Je herhaalt zodoende hetgeen wat je geleerd hebt waardoor je de stof ook beter onthoudt en sneller zelfvertrouwen krijgt. En zelfvertrouwen is de key naar het spreken van een taal. Een taalcursus voor gezinnen creëert zelfvertrouwen bij ieder gezinslid waardoor jullie sneller met elkaar spreken in de taal en daardoor allemaal sneller integreren in het land. 

taalcursus-gezinnen-nieuw-land taalreizen-voor-gezinnen

Verbinding met je nieuwe thuis

Het spreken van de lokale taal is zeker belangrijk als je emigreert. Een taalcursus voor het hele gezin zorgt ervoor dat je sneller contact maakt met de lokale bevolking, de lokale school, de lokale sportclub, je begrijpt de normen en waarden van een land én je kunt je beter uiten. Het integreren in het land zal uiteindelijk leiden tot meer verbinding met je nieuwe thuis. Kortom; een taalcursus is onmisbaar wanneer je gaat emigreren naar het buitenland!

Wil je meer weten over de taalreizen voor gezinnen? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland.

Crissy
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Als 52-jarige een week terug in de schoolbanken

Geschreven door Christa Schiebroek op 19 08 2020

Mijn man heeft zich vanwege zijn werk op de Franse taal gestort, online en via Alliance Française. Dan komt het idee om tijdens onze zomervakantie een week lang Franse les te gaan nemen. Na een open dag bij StudyTravel zijn we overtuigd: we gaan het doen.

read more

Barcelona: de stad die je nooit zal vergeten

Geschreven door Merel Marilène Ligthart op 30 12 2021

Ik wilde stiekem eigenlijk al een langere tijd Spaans leren, maar het was er nooit echt van gekomen. Des te langer ik erover nadacht, des te meer ik verliefd werd op het idee. Ik hoorde daarbij ook van velen dat Barcelona écht een leuke stad is, dus toen heb ik het besluit genomen om een taalreis naar Barcelona te maken van 13 weken.

read more

Tussen kunst en kitsch in Barcelona!

Geschreven door Manouk de Weert op 21 07 2021
Een week voor vertrek popt er een mailtje binnen met de laatste reisinformatie over mijn taalcursus Spaans in Spanje, inclusief meer info over mijn gastgezin!
Ik zal ontvangen worden door Marta, een Argentijnse dame die samen met haar Italiaanse man in het hart van Barcelona woont. Hun balkon wordt gekenmerkt door planten en bloemen en ze hebben een vogel (in kooi). Oké, oké, mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

Een week voor vertrek popt er een mailtje binnen met de laatste reisinformatie over mijn taalcursus Spaans in Spanje, inclusief meer info over mijn gastgezin! Ik zal ontvangen worden door Marta, een Argentijnse dame die samen met haar Italiaanse man in het hart van Barcelona woont. Hun balkon wordt gekenmerkt door planten en bloemen en ze hebben een vogel (in kooi). Oké, oké, mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes