studytravel
menu

Emigreren? Hoe belangrijk is het spreken van de lokale taal?

Geschreven door Crissy op 20 10 2020

Verhuizen naar een ander land is een hele verandering voor het hele gezin. Naast al het geregel van formaliteiten, wil je natuurlijk ook zo goed mogelijk integreren in je nieuwe thuisland. Een belangrijk onderdeel om het sneller thuis voelen te bevorderen is het spreken van de lokale taal. Op deze manier maak je sneller contact met de lokale bevolking en begrijp je zaken ook sneller. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je kinderen die moeten gaan wennen op hun nieuwe school. Een taalreis voor gezinnen is daarom een goede manier om met het hele gezin kennis te maken met het nieuwe land en de nieuwe taal.

Taalcursus voor gezinnen in het buitenland

Veelal wordt een taalcursus in Nederland gevolgd op de voorbereiding van een emigratie. Dit is zeker geen slecht idee maar het bevordert niet het integreren in het land ter plaatse. Een valkuil is echter ook dat je vaak zo druk bent met afhandelingen van zaken dat een taalcursus erbij inschiet. Ook zal je buiten de taalcursus niet veel spreken in de taal van het land waar je naartoe emigreert.  

Een taalcursus voor gezinnen of een individuele taalcursus in het land volgen waar je naartoe emigreert is dan een passende oplossing. Naast dat je je leven op orde brengt kan iedereen de taal leren. En natuurlijk het belangrijkste, je kunt je kennis meteen in de praktijk toepassen. Een effectieve manier om sneller te integreren. Je zult merken dat als je in het land zelf bent iedereen ook veel meer gemotiveerd is om de taal te leren en te gaan spreken! Je maakt misschien zelfs contact met andere mensen die ook geëmigreerd zijn! De ouders volgen een cursus voor volwassenen en de jongeren volgen een jongerencursus, op dezelfde taalschool. Zo volgt ieder gezinslid lessen op het juiste niveau en met internationale leeftijdsgenoten. Om het integreren nog meer te bevorderen kunnen zowel de kinderen als de ouders meedoen aan het activiteitenprogramma van de taalschool. Dit is een leuke manier om de bestemming beter te leren kennen, terwijl je bezig blijft met de taalvaardigheden.

De taalreizen voor gezinnen zijn mogelijk naar Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Malta en Spanje.

Mocht je toch al eerder effectief bezig willen zijn met de taal, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om vóór de emigratie al een taalcursus in het land te volgen. Lees hiervoor ook eens de tips ter voorbereiding op je taalreis door.

Taalreizen-voor-gezinnen-Italiaans

Contact met de lokale bevolking tijdens de taalcursus

Belangrijk als je gaat emigreren is het contact met de mensen van het land waar je naartoe verhuist. De taalreizen voor gezinnen helpen je niet alleen bij het maken van afspraken maar ook bij de kennismaking met je buurvrouw. Het siert je als je al wat kennis hebt van de taal. Je wordt gewaardeerd en mensen stellen zich behulpzaam op. Breng ze een stuk Hollands appelgebak en je hebt meteen een stap in de juiste richting gezet. Dit helpt bij de integratie in het nieuwe land.

Begrip van culturele verschillen

Waarom belt die aannemer niet terug of waarom kijkt die collega me vreemd aan als ik ‘s middags een cappuccino neem? Onzekerheid ontstaat vaak door onbegrip van een situatie. Culturele verschillen zijn daar onderdeel van. Hoe meer je weet van de cultuur hoe sneller je begrijpt hoe zaken werken. Tijdens een taalcursus voor gezinnen leer je naast het spreken van de taal meer over de cultuur van een land. 

Snel integreren door een taalcursus voor gezinnen

De duur van het leren van een taal is moeilijk vooraf te bepalen. Het belangrijkste is dat je iedere dag bezig bent met de nieuwe taal. Een taalcursus voor gezinnen boek je al vanaf 20 lesuren per week. Hierdoor zal het integreren effectief verlopen. Mochten deze vaste uren niet samengaan met de werk- en schooltijden? Volg dan een privé taalcursus. De tijden en wensen worden dan op het schema van jullie gezin aangepast. Tijdens een taalcursus leer je niet alleen de grammatica maar heb je ook interactie met de native speaking leraar. De huiswerkopdrachten zijn gebaseerd wat je die dag hebt geleerd. Je herhaalt zodoende hetgeen wat je geleerd hebt waardoor je de stof ook beter onthoudt en sneller zelfvertrouwen krijgt. En zelfvertrouwen is de key naar het spreken van een taal. Een taalcursus voor gezinnen creëert zelfvertrouwen bij ieder gezinslid waardoor jullie sneller met elkaar spreken in de taal en daardoor allemaal sneller integreren in het land. 

taalcursus-gezinnen-nieuw-land taalreizen-voor-gezinnen

Verbinding met je nieuwe thuis

Het spreken van de lokale taal is zeker belangrijk als je emigreert. Een taalcursus voor het hele gezin zorgt ervoor dat je sneller contact maakt met de lokale bevolking, de lokale school, de lokale sportclub, je begrijpt de normen en waarden van een land én je kunt je beter uiten. Het integreren in het land zal uiteindelijk leiden tot meer verbinding met je nieuwe thuis. Kortom; een taalcursus is onmisbaar wanneer je gaat emigreren naar het buitenland!

Wil je meer weten over de taalreizen voor gezinnen? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland.

Crissy
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Op taalreis naar indrukwekkend Kaapstad!

Geschreven door Janneke Bakker op 12 02 2020

25 jaar geleden vertelde mijn huisgenoot over een taalreis, sindsdien had ik het op mijn bucketlist staan. Mijn dochter ging 5 maanden stage lopen in Kaapstad en ik zou haar daar gaan opzoeken. Overdag zou zij stage lopen en was ik alleen. Ik dacht; dit is mijn kans!

read more

Engels leren op Malta: een leuke en leerzame ervaring!

Geschreven door Marleen op 05 11 2019

Omdat ik overweeg een opleiding te volgen die grotendeels in het Engels is, heb ik besloten om mijn Engels te verbeteren. Een taalcursus in het buitenland leek mij hiervoor een snelle en effectieve, maar vooral leuke manier! 

read more

Mijn avonturen in Brighton

Geschreven door Zoë Brandon op 05 03 2020

Hooi, ik ben Zoë. Samen met een goede vriendin van mij Yara, ging ik een weekje naar Brighton om daar een Engelse taalcursus te volgen ;).

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes