studytravel
menu

Wat mag je niet missen op taalreis in Alicante?

Geschreven door Michelle op 24 11 2021

Om mijn tussenjaar goed van start te gaan, besloot ik om in september, terwijl veel van mijn vrienden in Nederland weer naar de universiteit gingen, een maand naar Alicante te gaan om Spaans te leren! Ik heb Spaans altijd al een hele mooie taal gevonden, en het is daarnaast handig om Spaans te spreken voor latere reizen naar Midden- en Zuid-Amerika. Ik had goede verhalen gehoord over Alicante en vooral ook over de taalschool in Alicante, en het was daarnaast een hele betaalbare stad om een taalcursus in te volgen. Alvast een kleine spoiler: de verhalen kloppen! In deze blog zal ik een aantal van de hotspots en tripjes langsgaan die je wat mij betreft absoluut niet moet missen als je op taalreis gaat naar Alicante!

De Spaanse taalschool in Alicante

Allereerst iets over de taalschool in Alicante, Colegio Internacional. Hier zal je immers 5 dagen per week een aantal uur spenderen! Zelf had ik ervoor gekozen om de intensieve cursus Spaans te volgen, dus ik zat elke dag 4 uur op school. Van tevoren twijfelde ik over hoeveel uur per dag nou te veel of te weinig zou zijn, maar de uren vliegen echt voorbij! We begonnen ’s morgens vaak met het huiswerk nakijken en wat grammatica oefeningen. Na gezellig een half uurtje pauze te hebben gehad gingen we door met wat meer spreek- en luistervaardigheid. Dit waren soms luisteropdrachten, maar vaak ook spelletjes, rollenspel en we hebben zelfs samen gezongen! Dit vond ik zelf vaak de gezelligste uren van de dag. Op deze manier leer je je medestudenten ook meteen goed kennen!

Een andere manier om je medestudenten goed te leren kennen zijn de activiteiten die de taalschool organiseert. Helaas gingen toen ik in Alicante was een deel van de activiteiten niet door in verband met corona, maar er was nog steeds genoeg te doen! Zo kon je gaan salsadansen (aanrader!), paragliden en snorkelen. Naast de georganiseerde activiteiten is het echter ook heel makkelijk om je eigen plan te trekken met medestudenten, omdat er genoeg mensen zijn die het leuk vinden om samen wat te gaan doen. Zo kan je bijvoorbeeld gezellig samen een biertje op het terras drinken, chillen op het strand of Alicante en de omgeving gaan verkennen!

Verder kan de taalschool je accommodatie voor je regelen, en daar ontmoet je natuurlijk ook nieuwe mensen! Zelf zat ik in een appartement. Ik had het geluk dat mijn appartement midden in het centrum was, dus ik hoefde nooit langer dan 10 minuten te lopen om alle leuke plekjes te bereiken. Ik deelde mijn appartement met zowel andere studenten van de taalschool als expats. Toen ik er was kwamen de expats uit Spaanssprekende landen, dus dat was ook nog eens een leuke manier om mijn Spaans te oefenen!

taalreis-Spaans-Alicante taalschool-studenten-excursie taalreis-ontdekken-omgeving-alicante

Plekken die je niet mag missen tijdens je taalreis in Alicante

Alicante zelf is geen mega grote stad, dus veel van de leuke plekjes in de stad zijn op loopafstand van het centrum. Een van de meest unieke en opvallende plekken van Alicante is het op een heuvel gelegen Castillo de Santa Bárbara. Het leukste is om deze vlak voor zonsondergang te beklimmen. Ik raad aan om via de knusse straat C. San Rafael omhoog te klimmen. Je komt dan langs een aantal restaurantjes, waar je eventueel even moed kunt verzamelen of bij kunt komen van de klim, en langs wat pittoreske straatjes.

Verder is een van de pluspunten van Alicante dat het direct aan het strand gelegen is. Playa del Postiguet is het strand dat vlakbij het centrum van Alicante ligt, waardoor het makkelijk is om hier eventjes snel naar toe te gaan. Zelf sprak ik vaak af met andere studenten om hier tegen het einde van de middag gezellig samen te gaan zitten en dan bijvoorbeeld later op de dag pizza te halen en op het strand op te eten. Naast Playa del Postiguet ligt ook San Juan Playa relatief dichtbij het centrum van Alicante. Met de tram ben je er binnen no time! Sommigen vinden dit strand leuker omdat wat rustiger is en er meer wateractiviteiten mogelijk zijn. 

Een museum wat mij erg positief verraste was het Ocean Race museum. Dit museum ligt wederom dichtbij het centrum van Alicante en gaat over de negen maanden durende zeilwedstrijd ‘The Ocean Race’. Het museum is erg interactief opgezet en bevat indrukwekkende filmpjes. Zeker een aanrader! Bovendien is het museum ook nog eens helemaal gratis. Overigens heb je vanaf de pier waar dit museum ligt ook een mooi uitzicht over de kust van Alicante. Ook leuk om hier een keer de zonsondergang te kijken!

Tot slot zijn er nog drie horeca gelegenheden die ik zelf erg leuk vond en daarom graag even wil aanstippen. Allereerst de SOHO. Een klein cafeetje, dat door de locatie onder de grote bomen bijna een magische uitstraling krijgt. Super leuke plek om ’s morgens of ’s middags een koffie te drinken of s’ avonds een drankje te doen! Als tweede is ook Xiringuito Postiguet, gelegen op Playa del Postiguet, een heel schattig tentje op het strand om een keer te gaan zitten. Naast de smoothies hebben ze ook hele lekkere lunch opties! Tot slot wil ik ook nog graag even El Refugio aanstippen, direct naast de taalschool. Hoewel dit misschien een iets minder indrukwekkend tentje is dan SOHO en Xiringuito, is het een top plek om in de pauze van 10.30 even te gaan zitten voor een koffie en/of lunch. Zelf lunchte ik hier elke schooldag met bijvoorbeeld een tostada con tomate. Heel betaalbaar en daarnaast ook erg lekker!

alicante-omgeving taalcursus-spaans-in-alicante Spanje-taalreis-Alicante

De omgeving van Alicante ontdekken

Ook in de omgeving van Alicante zijn er een heleboel hele leuke plaatsen te bezoeken. Zo kan je El Palmeral niet missen, een ruim opgezet park met palmbomen en watervallen. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer of met de fiets. Het is een leuk park om in rond te lopen, en ze hebben er een terrasje waar je even kunt gaan zitten. 

Met de tram kom je gemakkelijk in leuke steden en dorpen in de omgeving van Alicante. Zo is Elche leuk om een keertje naartoe te gaan, en ook Villajoyosa is zeker een aanrader! Ga hier naar het chocolademuseum en naar het strand met pittoreske gekleurde huizen! Zelf ben ik ook gaan suppen in de buurt van El Campello. De supborden huurden we voor slechts 15 euro per uur bij Cala Coveta Fuma! Het is leuk om hier te suppen omdat de rust wat rotsachtiger is, wat voor mooie plaatjes zorgt.

Tot slot is het erg aan te raden om een uitstapje te maken naar Guadalest in combinatie met de Algar watervallen. Het is hierbij wel handig als er iemand is met een rijbewijs, zodat je een auto kunt huren om er zelfstandig naartoe te gaan. Het openbaar vervoer ernaartoe duurt namelijk erg lang en gaat niet zo vaak. Mocht je geen auto kunnen regelen, dan zijn er ook een aantal georganiseerde tours die vanaf Alicante naar Guadalest en de Algar watervallen gaan. In Guadalest kun je het kasteel beklimmen voor prachtige uitzichten over de bergen en het stuwmeer. Bij de Algar watervallen kun je (zo goed als) overal ook zwemmen, wat super leuk is. Dus vergeet je zwemkleding en handdoek vooral niet!

Als allerlaatste aanrader wil ik nog twee dingen die ik zelf tijdens mijn verblijf in Alicante gedaan heb aanstippen. Ik heb namelijk elke week op dinsdag de salsalessen gevolgd die aangeboden worden door de taalschool. Dit was echt een hele leuke ervaring, en raad ik dan ook erg aan om ook te proberen! Als laatste heb ik met Tramuntana Aventura voor het eerst aan canyoning gedaan in de Gorgo de la Escalera! Dit was een hele toffe ervaring. Dus mocht je wel houden van wat adrenaline tijdens je taalreis, dan is dit ook zeker een aanrader!

Dit waren mijn belangrijkste aanraders voor een verblijf in Alicante. Ik hoop dat het wat inspiratie geeft, want er is zoveel leuks te doen in en rondom Alicante!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland! 

Michelle
Michelle (21 jaar) is in de zomer van 2021 een maand op taalreis geweest naar Alicante.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Cambridge cursus in Sydney

Geschreven door Mare Slippens op 24 05 2018

Laat ik even beginnen met me voor te stellen: Ik ben Mare Slippens, 18 jaar oud en trotse eigenaar van het papiertje. Daarmee bedoel ik natuurlijk mijn HAVO diploma. Zoals de meeste stereotype jongeren had ik nog geen idee wat ik na mijn HAVO wilde gaan doen, daarom hoefde ik er ook niet lang over na te denken om er een jaartje tussenuit te gaan.

read more

Must do’s in Salamanca!

Geschreven door Meghan Muller op 12 09 2019

Salamanca, een van de mooiste steden in Spanje én een populaire bestemming onder jongeren. Nee, deze jongeren komen niet voor een wilde vakantie maar voor onderwijs! Na het Spaans leren in Salamanca is het natuurlijk ook leuk om wat van de stad te gaan zien. Wat mag je écht niet missen tijdens een bezoek aan Salamanca? Je leest het in deze blog!

read more

Niemand is te oud om te leren

Geschreven door Ingrid Schalkoord op 17 10 2018

Ik ben pas 60 geworden. Omdat ik regelmatig met vakantie naar Spanje ga vind ik het prettig om met de Spaanse bevolking een praatje te kunnen maken. Met dit doel ben ik begonnen aan een cursus Spaans 50+. Het is al even geleden dat ik in de schoolbanken heb gezeten en een cursus doen met mensen van mijn eigen leeftijd leek me fijner.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes