studytravel
menu

Cambridge cursus in Sydney

Geschreven door Mare Slippens op 24 05 2018

Keuze gemaakt: een Engelse taalcursus in Sydney

Lieve allemaal, 
Laat ik even beginnen met me voor te stellen: Ik ben Mare Slippens, 18 jaar oud en sinds juli 2017 trotse eigenaar van het papiertje. Daarmee bedoel ik natuurlijk mijn HAVO diploma. Zoals de meeste stereotype jongeren had ik nog geen idee wat ik na mijn HAVO wilde gaan doen, daarom hoefde ik er ook niet lang over na te denken om er een jaartje tussenuit te gaan. Tijdens mijn zoektocht naar de juiste organisatie om mij hier bij te helpen vond ik het heel belangrijk dat deze organisatie het niet deed voor het geld, maar echt voor de ervaring van de student. Zo kwam ik al snel bij Studytravel uit. Via de mail konden ze mij al veel vertellen, omdat het natuurlijk niet altijd even makkelijk is om tijdens je eindexamen even op en neer naar Nijmegen te gaan. Ik had mailcontact met Fauve, en later ook een afspraak met haar. Dit was superfijn omdat zij zelf ook in Australië is geweest, en persoonlijke ervaringen zijn altijd beter dan wat Google je kan vertellen. De reden dat ik voor Australië heb gekozen is omdat ik hier toen ik jonger was al een keer eerder was geweest, en zo gefascineerd was door het land dat ik er altijd al terug wilde. Mijn gevoel voelde goed bij het idee om naar Sydney te gaan, dus daar heb ik toen ook voor gekozen. Studytravel mij geheel vrij gelaten in mijn keuzes bij wat ik wilde doen, waar en hoe lang. Ook kreeg ik een eindexamen annuleringsgarantie, wat zorgde voor veel rust. Uiteindelijk hebben we samen besloten dat ik ruim 7 maanden zou gaan. Ik begon in september met een general intensive cursus, had ik heel de maand december vakantie (top!!) en in januari begon ik met mijn Cambridge cursus tot en met maart. 
Ik had bij aankomst in Sydney genoeg uitleg gekregen waar ik heen moest en mijn sleutel kon halen. Hulp met mijn ticket boeken had ik niet nodig, omdat ik nog een tussenstop in Indonesië had met mijn gezin. Ik had veel keus in wat voor soort accommodatie ik wilde en heb uiteindelijk gekozen voor ‘The Studyhouse’. De reden dat ik hiervoor gekozen heb is omdat ik veel contact wilde met andere studenten, en de locatie van dit huis echt meer dan top is. Ik verwachte bij het openen van mijn deur veel mensen met muziek en een fanfare, maar dat was er helaas niet. Het huis was leeg haha, teleurstelling. Omdat ik vrij vroeg in het seizoen was (september), woonde er nog niet zo veel mensen in het huis. Achteraf had ik deze periode moeten ophemelen, want de rest van het jaar heb ik met 10 man in het huis gewoond. Het is een hoop, maar wel altijd gezellig. Het enige nadeel van het huis is dat de koelkast relatief klein is voor 10 man, en er geen airco en vriezer is. Vooral de vriezer. Deze dingen zijn heilig voor studenten. 
De huisbaas had mij de volgende ochtend gekoppeld aan een paar andere mensen van de andere Studyhouses die ook hun eerste dag hadden zodat ik niet alleen naar school hoefde te lopen. Toevallig ben ik mijn hele reis bevriend gebleven met twee Zweden die ik deze ochtend heb leren kennen, en heb ik ook plannen om binnenkort naar Zweden te gaan om ze op te zoeken. 
De eerste ochtend hebben we meteen een toets gemaakt waar je niveau werd bepaald. Ik werd in het hoogste niveau, Advanced, geplaatst. Achteraf stelde mijn general intensive cursus voor mij niet heel veel voor, omdat het op sommige vlakken gewoon te makkelijk was voor mij. Daarin tegen was het een top cursus om mee te beginnen en te wennen aan het enorm ‘zware’ leven wat je hebt in Sydney… I mean, ik raad het niemand aan om naar Sydney te gaan waar het altijd lekker weer is, je ieder weekend naar een van de 70 stranden kan gaan, en altijd een top sfeer hangt.. 
Daarentegen was de Cambridge cursus wel flink aanpoten. Ik heb de CPE cursus gevolgd en het CPE en CAE examen gemaakt. Het was een pittige cursus met wel een hele goede leraar, leuke klasgenoten en leuke uitstapjes! Deze cursus duurde 11 weken, en daarna ben ik naar huis gegaan. 
Sydney is een van de beste steden die je, je kan bedenken. ‘Aussies’ zijn niks vergeleken met Nederlanders. Ze zijn altijd bereidt je te helpen, ook al vraag je er niet eens naar, en ze zijn altijd in voor een praatje. Helaas is het wel helemaal aan de andere kant van de wereld. Dat heeft zijn voordelen en nadelen; zo kunnen je ouders of vrienden/vriendinnen je niet zo snel op komen zoeken. Vul zelf maar in of dit een voordeel of nadeel is ;). Gelukkig heb ik wel geweldige ouders, een vriend, en een zus dus mij op zijn komen zoeken. Met hen heb ik in mijn vakanties nog super tripjes kunnen maken, en ben ik zelfs voor een lange week naar Nieuw-Zeeland geweest. 
Van heimwee heb ik zelf verder weinig tot geen last van gehad. Je voelt je zo snel thuis en doordat alles goed geregeld is denk je er ook weinig over na. Natuurlijk weet je ook dat je daar niet voor altijd zult blijven en zoiets waarschijnlijk nooit meer mee gaat maken, dus je moet echt genieten zoveel je kan. Alle mensen om je heen zitten in dezelfde situatie, niemand is in zijn thuisland en zo goed als iedereen komt alleen.
Ik deelde mijn kamer met één ander meisje. Ik begon met een Frans meisje, toen een Duitser en de laatste maanden met een Nederlands meisje Hannah, die toevallig ook via Studytravel in Australië was. Voor je Engels is het natuurlijk niet het meest ideale om met een landgenootje in een kamer te zitten, maar we konden het heel goed vinden met elkaar dat we er ook mede zelf voor gekozen hebben. Ze zat eerst in een andere kamer en de huisbaas vroeg of we bij elkaar wilde, dat kwam hem beter uit en wij vonden het ook geen probleem. Als we in groepsverband waren praatte we ook altijd Engels tegen elkaar, en uit automatisme ging dit soms ook verder als we alleen met elkaar waren. 
Het fijnste aan Studytravel vond ik het grote aanbod dat je kreeg. Ik kon zelf mijn accommodatie en zelfs mijn school kiezen, omdat ze contact hebben met meerdere scholen uit de stad. Ze waren ook altijd in voor een gesprek, via de mail, telefoon, of gewoon even langs komen op het kantoor. Ik heb zelf contact met Studytravel niet nodig gehad toen ik in Sydney zelf was, omdat alles al goed geregeld was. Ik heb de meeste geweldige 7 maanden in Sydney gehad en had niks anders willen doen. Ook voor iedereen die zichzelf tegenhouden vanwege een relatie: het is gewoon mogelijk en het tijdsverschil is zeker zo slecht nog niet ;) 
Studytravel; harstikke bedankt voor de geweldige organisatie! 

Tijdens mijn zoektocht naar de juiste organisatie om mij te helpen vond ik het heel belangrijk dat deze organisatie het niet deed voor het geld, maar echt voor de ervaring van de student. Zo kwam ik al snel bij StudyTravel uit. Via de mail konden ze mij al veel vertellen, omdat het natuurlijk niet altijd even makkelijk is om tijdens je eindexamen even op en neer naar Nijmegen te gaan. Ik had mailcontact met Fauve, en later ook een afspraak met haar. Dit was superfijn omdat zij zelf ook in Australië is geweest, en persoonlijke ervaringen zijn altijd beter dan wat Google je kan vertellen. De reden dat ik voor Australië heb gekozen is omdat ik hier toen ik jonger was al een keer eerder was geweest, en zo gefascineerd was door het land dat ik er altijd al terug wilde. Mijn gevoel voelde goed bij het idee om naar Sydney te gaan, dus daar heb ik toen ook voor gekozen. StudyTravel heeft mij geheel vrij gelaten in mijn keuzes bij wat ik wilde doen, waar en hoe lang. Ook kreeg ik een eindexamen annuleringsgarantie, wat zorgde voor veel rust. Uiteindelijk hebben we samen besloten dat ik ruim 7 maanden zou gaan. Ik begon in september met een general intensive cursus op een taalschool in Sydney. Ik had heel de maand december vakantie (top!!) en in januari begon ik met mijn Cambridge cursus tot en met maart. 

Activiteiten na de Engelse taalcursus

Verblijf tijdens de taalcursus in Australië

Ik had bij aankomst in Sydney genoeg uitleg gekregen waar ik heen moest en mijn sleutel kon halen. Hulp met mijn ticket boeken had ik niet nodig, omdat ik nog een tussenstop in Indonesië had met mijn gezin. Ik had veel keus in wat voor soort accommodatie ik wilde en heb uiteindelijk gekozen voor ‘The Studyhouse’. De reden dat ik hiervoor gekozen heb is omdat ik veel contact wilde met andere studenten, en de locatie van dit huis echt meer dan top is. Ik verwachtte bij het openen van mijn deur veel mensen met muziek en een fanfare, maar dat was er helaas niet. Het huis was leeg haha, teleurstelling. Omdat ik vrij vroeg in het seizoen was (september), woonden er nog niet zo veel mensen in het huis. Achteraf had ik deze periode moeten ophemelen, want de rest van het jaar heb ik met 10 man in het huis gewoond. Het is een hoop, maar wel altijd gezellig. Het enige nadeel van het huis is dat de koelkast relatief klein is voor 10 man, en er geen airco en vriezer is. Vooral de vriezer. Deze dingen zijn heilig voor studenten. 

Opera House in Sydney
De huisbaas had mij de volgende ochtend gekoppeld aan een paar andere mensen van de andere Studyhouses die ook hun eerste dag hadden zodat ik niet alleen naar school hoefde te lopen. Toevallig ben ik mijn hele reis bevriend gebleven met twee Zweden die ik deze ochtend heb leren kennen, en heb ik ook plannen om binnenkort naar Zweden te gaan om ze op te zoeken. 

De eerste lesdag op de taalschool 

De eerste ochtend op de taalschool in Sydney hebben we meteen een toets gemaakt waar je niveau werd bepaald. Ik werd in het hoogste niveau, Advanced, geplaatst. Het was een top cursus om mee te beginnen en te wennen aan het enorm ‘zware’ leven wat je hebt in Sydney… I mean, ik raad het niemand aan om naar Sydney te gaan waar het altijd lekker weer is, je ieder weekend naar een van de 70 stranden kan gaan, en waar altijd een top sfeer hangt.. 

Cambridge Examencursus 

Daarentegen was de Cambridge cursus wel flink aanpoten. Ik heb de CPE cursus gevolgd en het CPE en CAE examen gemaakt. Het was een pittige Engelse cursus met wel een hele goede leraar, leuke klasgenoten en leuke uitstapjes! Deze cursus duurde 11 weken, en daarna ben ik naar huis gegaan. 

Engelse taalcursus voor volwassenen in Sydney

Sydney is een van de beste steden die je je kan bedenken. ‘Aussies’ zijn niks vergeleken met Nederlanders. Ze zijn altijd bereid je te helpen, ook al vraag je er niet eens naar, en ze zijn altijd in voor een praatje. Helaas is het wel helemaal aan de andere kant van de wereld. Dat heeft zijn voordelen en nadelen; zo kunnen je ouders of vrienden/vriendinnen je niet zo snel op komen zoeken. Vul zelf maar in of dit een voordeel of nadeel is ;). Gelukkig heb ik wel geweldige ouders, een vriend, en een zus die mij op zijn komen zoeken. Met hen heb ik in mijn vakanties nog super tripjes kunnen maken, en ben ik zelfs voor een lange week naar Nieuw-Zeeland geweest. 

Van heimwee heb ik zelf verder weinig tot geen last gehad. Je voelt je zo snel thuis en doordat alles goed geregeld is denk je er ook weinig over na. Natuurlijk weet je ook dat je daar niet voor altijd zult blijven en zoiets waarschijnlijk nooit meer mee gaat maken, dus je moet echt genieten zoveel je kan. Alle mensen om je heen zitten in dezelfde situatie, niemand is in zijn thuisland en zo goed als iedereen komt alleen.

Medecursisten op de taalschool in Sydney

Ik deelde mijn kamer met één ander meisje. Ik begon met een Frans meisje, toen een Duitse en de laatste maanden met een Nederlands meisje Hannah, die toevallig ook via StudyTravel in Australië was. Voor je Engels is het natuurlijk niet het meest ideaal om met een landgenootje in een kamer te zitten, maar we konden het heel goed vinden met elkaar dat we er ook mede zelf voor gekozen hebben. Ze zat eerst in een andere kamer en de huisbaas vroeg of we bij elkaar wilden, dat kwam hem beter uit en wij vonden het ook geen probleem. Als we in groepsverband waren praatten we ook altijd Engels tegen elkaar, en uit automatisme ging dit soms ook verder als we alleen met elkaar waren. 

StudyTravel, bedankt!

Genoten van taalreis naar Sydney
Het fijnste aan StudyTravel vond ik het grote aanbod dat je kreeg. Ik kon zelf mijn accommodatie en zelfs mijn school kiezen, omdat ze contact hebben met meerdere scholen uit de stad. Ze waren ook altijd in voor een gesprek, via de mail, telefoon, of gewoon even langs komen op het kantoor. Ik heb zelf contact met StudyTravel niet nodig gehad toen ik in Sydney zelf was, omdat alles al goed geregeld was. Ik heb de meest geweldige 7 maanden in Sydney gehad en had niks anders willen doen. Ook voor iedereen die zichzelf tegenhoudt vanwege een relatie: het is gewoon mogelijk en het tijdsverschil is zeker zo slecht nog niet ;) 

StudyTravel, hartstikke bedankt voor de geweldige organisatie! 

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Mare Slippens
heeft er tijdens haar tussenjaar voor gekozen om in totaal 25 weken Engelse les te volgen en een Cambridge Examen te doen in Sydney, Australië.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Tussen kunst en kitsch in Barcelona!

Geschreven door Manouk de Weert op 21 07 2021
Een week voor vertrek popt er een mailtje binnen met de laatste reisinformatie over mijn taalcursus Spaans in Spanje, inclusief meer info over mijn gastgezin!
Ik zal ontvangen worden door Marta, een Argentijnse dame die samen met haar Italiaanse man in het hart van Barcelona woont. Hun balkon wordt gekenmerkt door planten en bloemen en ze hebben een vogel (in kooi). Oké, oké, mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

Een week voor vertrek popt er een mailtje binnen met de laatste reisinformatie over mijn taalcursus Spaans in Spanje, inclusief meer info over mijn gastgezin! Ik zal ontvangen worden door Marta, een Argentijnse dame die samen met haar Italiaanse man in het hart van Barcelona woont. Hun balkon wordt gekenmerkt door planten en bloemen en ze hebben een vogel (in kooi). Oké, oké, mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

read more

Waarom elke professional een zakelijke taalreis gedaan moet hebben

Geschreven door Meghan Muller op 18 09 2019

Misschien herken je het wel, de telefoon gaat op je werk en het is een nieuwe, belangrijke internationale klant. Tijd om Engels te spreken dus! Tot je schrik hoor je aan de andere kant van de lijn dat de klant geen Engels kan maar alleen Duits. Je raakt in paniek want jij kan geen Duits. Hoe ga je dit nou oplossen?

read more

Engels leren op Malta: een leuke en leerzame ervaring!

Geschreven door Marleen op 05 11 2019

Omdat ik overweeg een opleiding te volgen die grotendeels in het Engels is, heb ik besloten om mijn Engels te verbeteren. Een taalcursus in het buitenland leek mij hiervoor een snelle en effectieve, maar vooral leuke manier! 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes