studytravel
menu

Een fantastische ervaring in Nerja

Geschreven door Jacqueline Venema op 12 06 2024

Ik ben net terug van een onvergetelijk reisje naar Nerja. Een stadje in Zuid Spanje waar ik 3 weken intensief Spaanse lessen heb gevolgd. Echt een aanrader. Ik heb ooit eens eerder een tijdje Spaanse les gevolgd in Nederland en vind het zo'n mooie taal dat ik besloot om het weer op te pakken.

Het mooie van zo'n reis via StudyTravel is dat je een pakket kunt kopen. Je kunt kiezen voor een taalcursus met accommodatie of alleen een taalcursus. Wat ik ook fijn vond in de voorbereiding was dat ik uitgebreid telefonisch contact heb gehad met een van de medewerkers van StudyTravel. De organisatie zit in Nederland en dat maakt het heel laagdrempelig. Nadat al mijn vragen waren beantwoord besloot ik te boeken.

Ik koos uiteindelijk voor het stadje Nerja omdat het aan de kust ligt en niet enorm groot is. Ik schreef me online in en al snel was alles geregeld. Ik kreeg voordat ik vertrok al een Spaanse taaltest om te kijken op welk niveau ik zou moeten starten. Heel fijn omdat de school daarmee een goede inschatting kan maken en iedereen zo optimaal mogelijk kan indelen.

De eerste dagen van de taalreis in Nerja

En daar ging ik op 19 mei in mijn eentje in het vliegtuig naar Spanje voor een nieuw avontuur. Het mooie van zo'n reisje is dat je weet dat eigenlijk iedereen alleen komt. Toch heb je wat gemeenschappelijk aangezien je allemaal gedreven bent en een passie hebt voor de taal en die graag samen wil leren.

En zo was het precies. Op maandagochtend moesten we ons om 8.30 uur melden bij het secretariaat van de taalschool. Er stonden veel meer mensen te wachten. Jong en oud en uit diverse landen. 
Na een mondelinge test werden we ingedeeld in groepen en meegenomen naar onze school voor de komende weken. Een prachtig Spaans gebouw midden in het centrum van het stadje met een prachtige tuin en patio vol bloemen en zelfs een avocadoboom. De directrice van de school begeleidde ons naar de verschillende klassen en zo zat ik om 9.15 uur met 8 anderen en een docent in een klas. Een multicultureel geheel met mensen uit Duitsland, Noorwegen, Ierland, Duitsland, Zwitserland en ik dus uit Nederland.

Na een kennismakingsrondje zijn we de boeken ingedoken. Je hebt les van 9.00 tot 13.00 uur. Tussendoor heb je een pauze en geniet je in de tuin van je drankje en hapje die je bij het barretje kan kopen. Het tweede deel van de lesdag krijg je een andere docent. Die pakt de les verder op waar de docent van die ochtend mee gestart is. Daar is echt over nagedacht en dit vonden we allemaal een heel goed concept.

NerjaBlog1-1 NerjaBlog1-2 NerjaBlog1 

Leuke dingen doen met andere internationale studenten

Omdat je met de klas in een week zo intensief samen studeert schept het al snel een band. Je maakt na schooltijd al snel afspraken om iets te doen met elkaar. Naar het strand, samen eten, een ander stadje bezoeken. Wij zijn met elkaar naar een Flamencoshow geweest. Alles is mogelijk. Daarnaast organiseert de school ook wekelijks allerlei activiteiten waar je aan mee kan doen. Soms gratis en soms tegen betaling als het bijvoorbeeld een uitstapje is naar Malaga of een andere stad.

NerjaBlog3-1 NerjaBlog3-2 NerjaBlog3 

Spaans leren op school én buiten het klaslokaal

Elke dag heb je een beetje huiswerk maar dat doe je met plezier omdat je graag de stof wil herhalen. Daarnaast oefen je natuurlijk in de barretjes, restaurantjes of in de winkels de taal. Dat maakt studeren in het buitenland zo leuk. Je kunt het geleerde direct in de praktijk brengen. Aan het einde van elke week neem je afscheid van iemand voor wie de studiereis erop zit. Als je nog een week blijft krijg je te horen naar welke klas je gaat en wie je nieuwe docenten worden. Dit verandert elke week. Ook dat is echt heel leuk. Zo begonnen wij in een klaslokaal in de school maar mochten we daarna verhuizen naar het lokaal op de patio en heb je dus gewoon de hele ochtend buiten les. Elke week schuiven er op maandag weer nieuwe studenten aan. In de weken dat ik er was heb ik zoveel verschillende mensen ontmoet van over de hele wereld. Ik denk dat de jongste 17 jaar was en de oudste 79 jaar. Want ook dan ben je welkom als je de taal wil leren. Er zijn klassen van alle niveaus. Van absolute beginners tot gevorderden en alles wat daar tussen in zit.

Ik heb 3 weken genoten en had het allerliefst nog wat langer willen blijven. Zo enorm had ik het naar mijn zin! De school organiseert dus allerlei uitstapjes en activiteiten waar je aan mee kan doen. Daarnaast organiseren de studenten soms ook zelf spontaan uitjes of etentjes. Je maakt zo snel vrienden. Dat gaat bijna vanzelf. Als je zelf dingen wil ondernemen kan dat ook. Nerja heeft een goede busverbinding naar Malaga (daar landt ook het vliegtuig) maar ook andere dorpjes of steden kun je makkelijk bezoeken. 

NerjaBlog2-1 NerjaBlog2-2 NerjaBlog2 

Wat ik ook heel fijn vond is dat de Spanjaarden ook heel aardig zijn. Wij vertelden iedereen dat we Spaans aan het studeren waren en of we wel in het Spaans mochten bestellen om te oefenen. Ze nemen dan echt de tijd voor je zodat je kan oefenen. Echt heel lief.

Wat ik wel weet is dat ik gewoon volgend jaar ga kijken of ik weer een aantal weken voor zo'n studiereis kan gaan en dan een ander stadje in Spanje ga bezoeken. Ik kan tegen iedereen zeggen: als je de kans hebt om dit te doen. Ga dan.

Kijk hier voor meer informatie over de taalreizen naar Nerja.

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel vind je alle informatie over taalreizen naar het buitenland!

Jacqueline Venema
Jacqueline (47 jaar) heeft in mei 2024 drie weken Spaans geleerd tijdens een taalreis naar Nerja.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Taalcursus Engels op Malta

Geschreven door Chris Vlaanderen op 21 12 2017

Hee, mijn naam is Chris en ik ben 23 jaar oud. Afgelopen zomer was ik drie weken op Malta om daar mijn Engels te verbeteren. Maar waarom Malta? Op Malta spreken ze vloeiend Engels, het eiland is mooi en zomers en wordt daardoor steeds populairder bij Nederlanders.

read more

The Malta Experience

Geschreven door Elienke Dekker op 22 08 2018

Ik wilde een taalreis maken om mijn Engelse vaardigheden te verbeteren voordat ik aan mijn examen zou beginnen. Na lang zoeken en overwegen heb ik voor StudyTravel gekozen, met de locatie Malta.

read more

5 redenen om een tussenjaar te nemen

Geschreven door Meghan Muller op 18 09 2019

Voor wie net klaar of nog bezig is met de middelbare school is het een welbekend woord: een tussenjaar. Een tussenjaar kiezen wordt steeds populairder en de vraag waarom een tussenjaar wordt dan ook steeds vaker gesteld. Middels deze blog vertellen we je graag waarom een tussenjaar zo’n goede keuze is. Lees je snel mee?

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes