studytravel
menu

Hoogtepunt van mijn tussenjaar

Geschreven door Valentijn op 27 03 2024

Hallo, mijn naam is Valentijn en ik heb 5 weken doorgebracht in Sevilla. Sinds afgelopen september heb ik een tussenjaar en moest ik bedenken wat ik ermee wilde doen. Na veel nadenken en praten met mijn ouders kwam ik op het idee om een taalreis te maken. Na enige tijd werken en sparen was het afgelopen februari zover. Ik was redelijk gespannen omdat ik nog nooit alleen op reis ben geweest. Maar uiteindelijk is het me allemaal heel goed afgegaan. Ik zal jullie vertellen wat mijn tijd in Sevilla zo leuk maakte en wat de hoogtepunten waren. 

Sevilla ontdekken tijdens de taalreis

De eerste week heb ik vooral de stad ontdekt. Ik ben de eerste dagen na de lessen (die om 13:00 uur klaar waren) vooral gaan rondlopen door de stad en alle mooie gebouwen en monumenten wezen bewonderen. Daarnaast werd er door de taalschool elke week een nieuw cultureel programma aangeboden. Ik kon me dan inschrijven voor verschillende activiteiten die liepen van maandag tot donderdag of vrijdag. In het weekend waren er ook nog excursies. In mijn eerste week heb ik dus ook veel dingen gedaan van het culturele programma om zo meer contacten op te bouwen en activiteiten te doen. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan met het bezoeken van een paleis, fietstocht door gedeelte van de stad, tour door stadion van Real Betis, en elke twee weken werd er een voetbalwedstrijd georganiseerd door de school.

SevillaBlog2-1 SevillaBlog2-2 

Leer andere internationale studenten kennen

De weken daarna begon ik me steeds meer thuis te voelen in de stad en had ik hele leuke contacten in mijn residentie waar ik veel dingen mee deed. We gingen samen voetballen, tapas eten, voetbal kijken in een bar, bowlen, uitgaan, enzovoort. Elke dag was er wel iets te doen. In de residentie was het allemaal goed geregeld, er waren drie verdiepingen met kamers. Elke verdieping had een paar kamers en een gedeelde badkamer. Op de tweede verdieping was de gedeelde keuken waar iedereen kon koken en zijn boodschappen kon neerzetten. Voor iedere kamer was er een kastje voor je boodschappen en je had een plek voor in de koelkast. Er is zijn nooit problemen geweest tussen bewoners van de residentie, en iedereen waste zelf zijn of haar spullen af. 

Spaans leren op een internationale taalschool in Sevilla

De taalschool was ook erg leuk. Het was een mooi gebouw met veel lokalen en een open ruimte waar je kon zitten tijdens de pauze. Mijn docent was erg aardig en betrok iedereen bij de les. Ik zat in de klas met veel verschillende nationaliteiten (vooral Europeanen) die allemaal erg aardig en positief waren. De leeftijden waren ook erg verschillend. In mijn residentie zat ik daarentegen alleen maar met jonge mensen (wat erg fijn was). 

SevillaBlog1-1 SevillaBlog1-3 SevillaBlog1-2 

In die 5 weken heb ik heel veel leuke dingen meegemaakt, maar een van de leukste dingen was toch wel het meemaken van een voetbalwedstrijd van zowel Betis als Sevilla. Beide stadions zijn erg mooi met fantastische sferen. De sfeer van Betis was wel een stuk beter en een leukere wedstrijd. Beide wedstrijden heb ik bezocht met personen van de residentie. Daarnaast ben ik een zaterdag met de trein Cádiz wezen bezoeken. Ook dit deed ik samen met een vriend van de taalschool. Cádiz was erg mooi (vooral de stranden en de kathedraal)!

Tot slot, als je twijfelt over welke stad je moet kiezen; ik kan Sevilla zeker aanraden. Ik heb altijd me altijd veilig en welkom gevoeld in de stad. En het is voor mij een van de mooiste steden die ik ooit bezocht heb. Je moet het gewoon ervaren!

Kijk hier voor meer informatie over de taalreizen naar Sevilla.

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel vind je alle informatie over taalreizen naar het buitenland!

Valentijn
Valentijn, 18 jaar oud, heeft vanaf februari 2024 Spaans geleerd in Sevilla in zijn tussenjaar.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Op taalreis in de vakantie?

Geschreven door Babette op 11 06 2020

Heb jij altijd al een keer op taalreis willen gaan, maar heb je weinig tijd door school, een drukke studie en misschien ook nog wel een bijbaan? Geen zorgen; een taalreis is namelijk perfect te combineren met een vakantie!

read more

Terug naar Granada, terug naar de Spaanse taal

Geschreven door Marianne de Bie op 01 05 2023

'Je leeft niet in een land, je leeft in een taal' - dit heb ik ooit gelezen, en altijd onthouden. En ik denk dat het waar is. Een taal is meer dan woorden of een instrument om je uit te drukken, in taal kun je gevoelens laten leven, en de gedichten en emoties van een land echt voelen. Dus zocht ik op 'taalreis'..

read more

The Malta Experience

Geschreven door Elienke Dekker op 22 08 2018

Ik wilde een taalreis maken om mijn Engelse vaardigheden te verbeteren voordat ik aan mijn examen zou beginnen. Na lang zoeken en overwegen heb ik voor StudyTravel gekozen, met de locatie Malta.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes