studytravel
menu

Spaans leren in Valencia!

Geschreven door Julia Geurts op 13 01 2021

Op 27 september 2020 was het zover, voor het eerst in mijn eentje op reis! Na mijn bizarre eindexamenjaar, waarin ik uiteindelijk geen examens heb hoeven maken, was ik van plan in februari naar de Hotel Managementschool in Maastricht te gaan. Voor de Hotelschool had ik verplicht een A2 certificaat Spaans nodig en dus besloot ik dat halve jaar te gebruiken om 8 weken op taaleis naar Valencia te gaan. Eenmaal in Valencia besloot ik al snel dat ik deze 8 weken ging verlengen. Ook nadat ik mijn certificaat had wilde ik echt nog lang niet naar huis, want deze reis was zoveel leuker dan ik van tevoren durfde te verwachten!

Voor het eerst alleen op reis

De maanden voordat ik ging kon ik niet wachten om te gaan, maar eenmaal in mijn eentje op het vliegveld vond ik het toch wel heel spannend. Want wat nou als er geen leuke mensen zijn of als ik mijn vrienden en familie thuis teveel mis? Ik had geen idee met wie ik in Spanje om zou gaan, hoe de school zou zijn en hoe mijn dagen eruit zouden gaan zien. Terugkijkend hierop heb ik hier zoveel van geleerd! Ik was voor het eerst echt helemaal op mezelf aangewezen en achteraf gezien was dit juist zo leuk! 

parken-stad-valencia-taalreis  valencia-stranden-taalreis

De eerste dagen in Valencia

Ik kwam aan op het vliegveld in Valencia en ik had via Studytravel een transfer geboekt. Dit is een aanrader, want ik stond met drie grote koffers in een stad waar ik de weg niet kende. Ik werd opgehaald door Carlos, een hele aardige man die voor de school werkt, en hij bracht mij naar mijn residentie. Onderweg liet hij mij alvast alle leuke plekjes van de stad zien en ik kreeg van hem alle informatie voor mijn eerste schooldag. 

Ik had heel erg veel zin in mijn eerste dag, omdat ik graag wilde zien welke mensen er nog meer op school zaten. Ik kwam drie weken later dan de meeste mensen, maar elke maandag beginnen er weer nieuwe studenten, waardoor je nooit de enige 'nieuwe' bent. Toen ik voor het eerst de taalschool binnenliep was ik echt onder de indruk. Het was echt een heel mooi gebouw met moderne lokalen en hele aardige docenten en andere medewerkers. De eerste dag word je in een klas van jouw niveau gezet en over het algemeen blijf je 4 weken in dit niveau en maak je aan het einde een toets om door te gaan naar een niveau hoger. Deze toetsen zijn goed te doen omdat de school lesgeeft in kleine klassen (max. 10 mensen) waardoor de lessen interactief zijn en je veel vragen kunt stellen, hierdoor leer je snel en wordt school ook een stuk leuker. 

De schooldagen voor mij waren van 09:10 - 13:00 uur, met een pauze van een halfuur. De pauze brachten wij altijd door op het mooie dakterras, in het zonnetje met een broodje van de bakker om de hoek, echt genieten.

Mijn eerste avond ben ik tapas gaan eten met school. Hier heb ik veel mensen ontmoet uit mijn residentie en uit de andere residentie, met wie ik sindsdien elke dag leuke dingen ging doen. Dit was een van de vele activiteiten die school organiseert. De activiteiten verschillen van danslessen tot uitstapjes naar bijvoorbeeld Oceanografic, het bekende aquarium van Valencia. Ik zou aanraden om, zeker aan het begin van je reis, deel te nemen aan deze uitstapjes. Het is een hele leuke en makkelijke manier om mensen te leren kennen! 

valencia-scooter-taalreis  groep-taalreis-valencia

Verblijf met internationale studenten of Spaanse locals

Ik woonde in 1 van de 2 residenties van de school. Andere opties zijn een appartement of een gastgezin. Als je echt puur komt om de taal te leren zou ik een gastgezin aanraden. Vanzelfsprekend leer je hier beter Spaans dan in een residentie waar je vooral Engels praat. Zelf ben ik heel blij dat ik in een residentie verbleef omdat in ons gebouw 3 appartementen met elk 6 tot 10 studenten van Españole zaten, dus je leerde snel veel mensen kennen en je verveelde je nooit.

In de ochtend liepen we altijd met zijn allen naar school en na school gingen we ergens lunchen. Na de lunch konden we echt doen wat we wilden! Sommigen gingen naar het strand, anderen gingen shoppen of in het park chillen en weer anderen hadden een siësta nodig, haha. Er was in ieder geval altijd genoeg te doen tijdens de taalreis. Thuis was het ook echt altijd gezellig! Altijd hadden we wel leuke plannen om bijvoorbeeld uit te gaan, gezellige kook- en filmavondjes thuis te houden of uitstapjes te maken naar andere mooie plekken in de buurt. Door in een residentie  of appartement te wonen word je heel snel heel close met je huisgenoten en dat vond ik zo leuk! Met mijn vriendengroep hebben we 2 weekenden auto's gehuurd en zijn we gaan roadtrippen naar Alicante en Begur. Deze 'mini-vakanties' waren echt heel erg leuk! 

valencia-sport-taalreis-activiteiten taalreis-paella-spanje valencia-taalreis-spanje

Ik zou deze reis aan iedereen aanraden. Ik heb vrienden gemaakt met wie ik het zo leuk had dat ik soms zelfs vergat om thuis eens te bellen! Ik heb aan deze reis echt goede vrienden overgehouden. Ik ben inmiddels 1,5 maand terug en spreek iedereen nog steeds elke dag en zie ze regelmatig!  

Ik ben heel erg blij dat ik heb meegemaakt hoe het is om in mijn eentje het vliegtuig in te stappen en een buitenlandse stad te leren kennen als mijn eigen stad. Ik ben echt zelfstandiger teruggekomen, met een hele nieuwe vriendengroep en met zoveel leuke verhalen! 

Ik heb het in ieder geval heel erg leuk gehad en ik hoop dat ik een beetje een beeld heb kunnen geven van hoe het is om een taalreis naar Valencia te maken. Ik zou het sowieso nog een keer willen doen!

Heel veel succes!!


Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Julia Geurts
Julia (18 jaar) heeft een taalcursus Spaans gevolgd in Valencia. Eerst voor 8 weken, en in Valencia heeft ze besloten om de taalreis te verlengen!
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Zomer Festivals in Bristol

Geschreven door Neil Mullens op 12 04 2018

Als je eraan zit te denken om een Engelse taalcursus te gaan volgen deze zomer, is er geen betere plek om naartoe te gaan dan Bristol. Het barst van de festivals en evenementen. Bij deze een paar van de hoogtepunten!

 

read more

8 weken op een prachtig Spaans eiland vertoeven, Ibiza

Geschreven door Puck van den Bosch op 06 07 2023

Hola todos! Ik ben Puck, 22 jaar oud, en net terug van een leerzame en geweldige tijd in Spanje. Mijn taalreis begon in Malaga voor vier weken. Hierna ging ik meteen door naar Ibiza voor acht weken. In deze tijd heb ik dit bijzondere eiland goed kunnen ontdekken. Hier vertel ik jullie graag meer over in mijn blog. 

read more

Wat te doen in Florence met mooi weer?

Geschreven door Minne Warmerdam op 26 04 2018

Eigenlijk maakt het niet uit in welke periode je besluit een bezoek aan Florence te brengen. Florence is mooi in de winter, herfst, lente en zomer. 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes