studytravel
menu

Weer een nieuwe ervaring!

Geschreven door door Renske Plug op 5 Sep 2018
JONGEREN CITY

Tja, na in mijn hoofd gehaald te hebben om in 2 maanden 2 jaar Spaans in te halen voor school, heb ik besloten een taalreis van 2 weken naar Valencia te maken. Zeker niet mijn eerste taalreis, maar wel mijn eerste taalreis waarbij ik de taal nog verre van vloeiend spreek. En eerlijk is eerlijk, ik vond het best spannend zo in een gastgezin met een taal die ik niet echt spreek...! 

Het gastgezin tijdens de Spaanse cursus

Op zondag 5 augustus ben ik al om 10 uur bij mijn gastgezin afgezet. Een superlief gezin, bestaande uit vader, moeder en 2 dochters. Ze stelden mij meteen op mijn gemak door duidelijk te maken dat fouten maken mocht en dat ze wilden dat ik mij thuis zou voelen. Later die dag is mijn kamergenootje aangekomen, een Tsjechisch meisje van 14, helemaal prima. Ook haar Spaans was niet super en Engels sprak ze al helemaal niet, dus dat was soms wel een beetje awkward.

Schik met de meiden van het Spaanse gastgezin

De eerste lesdag op de Spaanse taalschool in Valencia

Maandag begon de school. Om 8:30 uur moesten we op school zijn. De Spaanse taalschool Españolé heeft 2 locaties en na eerst bij de verkeerde locatie te zijn afgezet, ben ik uiteindelijk toch op school gekomen. De grammaticatest had ik al online gemaakt, dus op school alleen nog een spreektest. Spannend, maar degene die de vragen stelde was heel aardig. Direct na de test mijn level te horen gekregen, level A1, basislevel.

De Spaanse taalschool in Valencia

Ik zat in een klas van 5 personen. Er waren 2 andere Nederlanders, 1 jongen en 1 girl, 1 Zwitserse jongen en nog 1 Duitse girl. Het fijne was dat we alles heel rustig deden en er ook nog Engels gesproken mocht worden als je iets niet begreep. Hierdoor heb ik in korte tijd heel veel geleerd. Voor de lessen wordt de methode ''Campus Diffusion'' gebruikt. Ik vond het een fijne methode. In een paar hoofdstukken wordt ernaar toegewerkt, dat je in de basis een conversatie kan voeren met verschillende onderwerpen. Dit kan uiteenlopen van hobby’s tot familie tot school. De Spaanse taallessen waren tot 13:30 uur. 's Middags was er pauze tot 16:30 uur. In deze tijd waren we vrij om te doen wat we zelf wilden. Vervolgens waren er vanaf 16:30 uur activiteiten.

Activiteiten na de Spaanse lessen

Leslokaal op Spaanse taalschool Españolé

Mijn eerste activiteit bestond uit spelletjes. De spelletjes waren van het niveau dat je in groep 3 of 4 doet, maar hierdoor leerde je wel makkelijk mensen kennen. Qua niveau Spaans was het ook voor iedereen te begrijpen. Mijn tip: stap gewoon op mensen af. Iedereen is er alleen en mijn ervaring is, dat iedereen het spannend vindt. Juist door op mensen af te stappen en gewoon te gaan kletsen maak je snel nieuwe vrienden!

's Avonds bij mijn gastgezin gegeten en daarna lekker op mijn kamer bijgekomen van een vermoeiende eerste dag. De rest van de dagen begonnen de lessen om 9:30 uur. Hiervan waren mijn kamergenootje en ik niet op de hoogte. Dus dag 2 waren wij weer netjes om 8:30 uur op school... Oepsss, uurtje te vroeg.... Deze blunder hebben we gelukkig maar één keer begaan. De rest van de week waren we gewoon om 9:30 uur op school.

Activiteitenprogramma bij de jongerencursus

Mijn eerste week liepen de activiteiten uiteen van strand tot bowlen en onder meer zwemmen in een rivier. Gelukkig wordt er onderling onder de studenten ook gewoon veel Engels gesproken, waardoor je - wanneer je net als ik geen vloeiend Spaans spreekt - toch snel vrienden kan maken! Om teveel Engels te spreken is natuurlijk wel een valkuil. Daarom vond ik het fijn dat ik in een gastgezin woonde. Daar wordt namelijk wel continu Spaans gesproken, waardoor je ook tijdens je verblijf in het gastgezin veel van de taal leert. Ik vond het ideaal dat de lessen en mijn gastgezin Spaans waren, maar de activiteiten en vrienden Engels!

Weekendexcursie georganiseerd door de Spaanse taalschool

In het weekend heb je op zaterdag een dagexcursie. In mijn geval naar natuurpark Albufera. Helaas had ik in de loop van de week een ontsteking opgelopen onder mijn voet en tijdens deze excursie kreeg ik zoveel last van die ontsteking, dat ik niet meer normaal kon lopen. We waren eerst met een boot het natuurpark in. Daarna moesten we een stuk lopen en daarna zouden we gaan fietsen. Hartstikke leuk, maar helaas heb ik aan dit laatste deel niet mee kunnen doen. Wat wel fijn was, was dat er iemand van de organisatie bij mij bleef en wij maar ergens iets zijn gaan drinken.

Groep van de jongerencursus Spaans

Zondag is een dag die je naar eigen idee mag indelen. Ik ben naar het Bioparc Valencia geweest met de bus. Echt een aanrader! Ga je echter liever naar het strand of iets anders leuks doen, dan kan dat ook. Heerlijk gewoon een dagje doen waar je zelf zin in hebt.

Toen begon mijn tweede week alweer op de Spaanse taalschool. Ik mocht een level hoger en zat dus in level A2. De maandag is helaas iets anders gelopen dan verwacht. Ik moest naar het ziekenhuis wegens de ontsteking in mijn voet. Daarna kreeg ik krukken waar ik de rest van de week mee moest lopen. Echt balen...! Maar wat ben ik goed geholpen, zowel door de taalschool, door mijn gastgezin als door StudyTravel die vanuit Nederland allerlei zaken met Spanje hebben geregeld. Ik baalde echt, maar met elkaar is gekeken naar de beste oplossingen en dat was fijn! Zo is onder meer een taxi geregeld die mij dagelijks naar de school en de activiteiten kon brengen. Hierdoor hoefde ik niet te lopen of met de bus.

Taallessen op een hoger niveau Spaans

Ik was dus een niveau omhoog. Dit had tot gevolg dat er minder Engels gesproken mocht worden tijdens de lessen. Ook gingen we iets sneller door de stof heen. Een extra uitdaging, die het ook leuk maakte. Als ik het eventueel toch te moeilijk zou hebben gevonden, dan had ik dat kunnen aangeven en zou ik terug gaan naar level A1. Altijd fijn om te weten!

Activiteiten na de Spaanse les

Nog meer activiteiten na de lessen

Ook de tweede week waren er weer activiteiten: van zwembad tot bioscoop tot het bezoeken van het Science Museum en kanoën op het ''meer'' daarnaast.

Wat heb ik gelachen af en toe, zeker als dingen weer niet zo soepel gingen vanwege mijn krukken. En hoe lief was de groep dan om me met alles te helpen. Echt top!

Zaterdag 18 augustus was alweer mijn laatste echte dagje Valencia. Mijn eigen groep ging een bergwandeling maken, iets dat met krukken echt niet te doen is. Dus één van de oplossingen die samen met StudyTravel was bedacht, was dat ik mee zou gaan met de volwassenengroep naar L'Oceanogràfic. Een top oplossing, want hierdoor kon ik toch iets leuks doen! 

Activiteit na de Spaanse les

Nog een keer op taalreis? JA!

Toen zondag om 16:30 uur was mijn vlucht terug naar Nederland. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik in 2 weken Valencia weer veel nieuwe vrienden heb gemaakt en dat ik zoveel beter Spaans ben gaan spreken. Mijn doel om A2-niveau te halen is bereikt en daar ben ik echt blij om. Ik heb enorm veel  gelachen, maar zeker ook gebaald als dingen niet gingen zoals ik gehoopt had. Zou je mij echter vragen: ''Zou je nog keer willen?''. Dan is mijn antwoord dubbel en dwars ''JA" !

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Renske Plug
heeft in augustus een 2-weekse jongerencursus Spaans gedaan in Valencia
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Spaans leren in een stad vol cultuur midden in de natuur

Geschreven door Susan de Koning op 03 Jul 2019

Via StudyTravel ben ik twee weken naar San Sebastián geweest, een stad aan de Noord-Spaanse kust in Baskenland. Omdat ik in juni op taalreis zou gaan, heb ik gekozen voor San Sebastián omdat het hier in de zomer nog steeds aangenaam is, met temperaturen rond de 25 graden en af en toe een verfrissende regenbui.

read more

Op taalreis naar Ibiza!

Geschreven door Thessa Bootsman op 16 Aug 2018

Ik ben Thessa en ik ben 1 week in juli op taalreis geweest naar Ibiza. Dit eiland staat bekend als vakantiebestemming voor het feesten dus je zou dit niet meteen kiezen als bestemming voor een taalreis. Maar Ibiza heeft veel meer te bieden en dat wilde ik zien!

 

read more

Voor iedereen die twijfelt over Salamanca

Geschreven door Ilse Verbree op 22 May 2019

Luister, je gaat nergens anders een stad vinden die zo ideaal is voor je taalreis als Salamanca.

Salamanca staat bekend als dé studentenstad van Spanje. Uiteraard zijn Barcelona en Madrid ook populair onder de studenten, maar het leukste studenten sfeertje vind je toch echt in Salamanca.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes