studytravel
menu

Weer een nieuwe ervaring!

Geschreven door Renske Plug op 05 09 2018

Tja, na in mijn hoofd gehaald te hebben om in 2 maanden 2 jaar Spaans in te halen voor school, heb ik besloten een taalreis van 2 weken naar Valencia te maken. Zeker niet mijn eerste taalreis, maar wel mijn eerste taalreis waarbij ik de taal nog verre van vloeiend spreek. En eerlijk is eerlijk, ik vond het best spannend zo in een gastgezin met een taal die ik niet echt spreek...! 

Het gastgezin tijdens de Spaanse cursus

Op zondag 5 augustus ben ik al om 10 uur bij mijn gastgezin afgezet. Een superlief gezin, bestaande uit vader, moeder en 2 dochters. Ze stelden mij meteen op mijn gemak door duidelijk te maken dat fouten maken mocht en dat ze wilden dat ik mij thuis zou voelen. Later die dag is mijn kamergenootje aangekomen, een Tsjechisch meisje van 14, helemaal prima. Ook haar Spaans was niet super en Engels sprak ze al helemaal niet, dus dat was soms wel een beetje awkward.

Schik met de meiden van het Spaanse gastgezin

De eerste lesdag op de Spaanse taalschool in Valencia

Maandag begon de school. Om 8:30 uur moesten we op school zijn. De Spaanse taalschool Españolé heeft 2 locaties en na eerst bij de verkeerde locatie te zijn afgezet, ben ik uiteindelijk toch op school gekomen. De grammaticatest had ik al online gemaakt, dus op school alleen nog een spreektest. Spannend, maar degene die de vragen stelde was heel aardig. Direct na de test mijn level te horen gekregen, level A1, basislevel.

De Spaanse taalschool in Valencia

Ik zat in een klas van 5 personen. Er waren 2 andere Nederlanders, 1 jongen en 1 girl, 1 Zwitserse jongen en nog 1 Duitse girl. Het fijne was dat we alles heel rustig deden en er ook nog Engels gesproken mocht worden als je iets niet begreep. Hierdoor heb ik in korte tijd heel veel geleerd. Voor de lessen wordt de methode ''Campus Diffusion'' gebruikt. Ik vond het een fijne methode. In een paar hoofdstukken wordt ernaar toegewerkt, dat je in de basis een conversatie kan voeren met verschillende onderwerpen. Dit kan uiteenlopen van hobby’s tot familie tot school. De Spaanse taallessen waren tot 13:30 uur. 's Middags was er pauze tot 16:30 uur. In deze tijd waren we vrij om te doen wat we zelf wilden. Vervolgens waren er vanaf 16:30 uur activiteiten.

Activiteiten na de Spaanse lessen

Leslokaal op Spaanse taalschool Españolé

Mijn eerste activiteit bestond uit spelletjes. De spelletjes waren van het niveau dat je in groep 3 of 4 doet, maar hierdoor leerde je wel makkelijk mensen kennen. Qua niveau Spaans was het ook voor iedereen te begrijpen. Mijn tip: stap gewoon op mensen af. Iedereen is er alleen en mijn ervaring is, dat iedereen het spannend vindt. Juist door op mensen af te stappen en gewoon te gaan kletsen maak je snel nieuwe vrienden!

's Avonds bij mijn gastgezin gegeten en daarna lekker op mijn kamer bijgekomen van een vermoeiende eerste dag. De rest van de dagen begonnen de lessen om 9:30 uur. Hiervan waren mijn kamergenootje en ik niet op de hoogte. Dus dag 2 waren wij weer netjes om 8:30 uur op school... Oepsss, uurtje te vroeg.... Deze blunder hebben we gelukkig maar één keer begaan. De rest van de week waren we gewoon om 9:30 uur op school.

Activiteitenprogramma bij de jongerencursus

Mijn eerste week liepen de activiteiten uiteen van strand tot bowlen en onder meer zwemmen in een rivier. Gelukkig wordt er onderling onder de studenten ook gewoon veel Engels gesproken, waardoor je - wanneer je net als ik geen vloeiend Spaans spreekt - toch snel vrienden kan maken! Om teveel Engels te spreken is natuurlijk wel een valkuil. Daarom vond ik het fijn dat ik in een gastgezin woonde. Daar wordt namelijk wel continu Spaans gesproken, waardoor je ook tijdens je verblijf in het gastgezin veel van de taal leert. Ik vond het ideaal dat de lessen en mijn gastgezin Spaans waren, maar de activiteiten en vrienden Engels!

Weekendexcursie georganiseerd door de Spaanse taalschool

In het weekend heb je op zaterdag een dagexcursie. In mijn geval naar natuurpark Albufera. Helaas had ik in de loop van de week een ontsteking opgelopen onder mijn voet en tijdens deze excursie kreeg ik zoveel last van die ontsteking, dat ik niet meer normaal kon lopen. We waren eerst met een boot het natuurpark in. Daarna moesten we een stuk lopen en daarna zouden we gaan fietsen. Hartstikke leuk, maar helaas heb ik aan dit laatste deel niet mee kunnen doen. Wat wel fijn was, was dat er iemand van de organisatie bij mij bleef en wij maar ergens iets zijn gaan drinken.

Groep van de jongerencursus Spaans

Zondag is een dag die je naar eigen idee mag indelen. Ik ben naar het Bioparc Valencia geweest met de bus. Echt een aanrader! Ga je echter liever naar het strand of iets anders leuks doen, dan kan dat ook. Heerlijk gewoon een dagje doen waar je zelf zin in hebt.

Toen begon mijn tweede week alweer op de Spaanse taalschool. Ik mocht een level hoger en zat dus in level A2. De maandag is helaas iets anders gelopen dan verwacht. Ik moest naar het ziekenhuis wegens de ontsteking in mijn voet. Daarna kreeg ik krukken waar ik de rest van de week mee moest lopen. Echt balen...! Maar wat ben ik goed geholpen, zowel door de taalschool, door mijn gastgezin als door StudyTravel die vanuit Nederland allerlei zaken met Spanje hebben geregeld. Ik baalde echt, maar met elkaar is gekeken naar de beste oplossingen en dat was fijn! Zo is onder meer een taxi geregeld die mij dagelijks naar de school en de activiteiten kon brengen. Hierdoor hoefde ik niet te lopen of met de bus.

Taallessen op een hoger niveau Spaans

Ik was dus een niveau omhoog. Dit had tot gevolg dat er minder Engels gesproken mocht worden tijdens de lessen. Ook gingen we iets sneller door de stof heen. Een extra uitdaging, die het ook leuk maakte. Als ik het eventueel toch te moeilijk zou hebben gevonden, dan had ik dat kunnen aangeven en zou ik terug gaan naar level A1. Altijd fijn om te weten!

Activiteiten na de Spaanse les

Nog meer activiteiten na de lessen

Ook de tweede week waren er weer activiteiten: van zwembad tot bioscoop tot het bezoeken van het Science Museum en kanoën op het ''meer'' daarnaast.

Wat heb ik gelachen af en toe, zeker als dingen weer niet zo soepel gingen vanwege mijn krukken. En hoe lief was de groep dan om me met alles te helpen. Echt top!

Zaterdag 18 augustus was alweer mijn laatste echte dagje Valencia. Mijn eigen groep ging een bergwandeling maken, iets dat met krukken echt niet te doen is. Dus één van de oplossingen die samen met StudyTravel was bedacht, was dat ik mee zou gaan met de volwassenengroep naar L'Oceanogràfic. Een top oplossing, want hierdoor kon ik toch iets leuks doen! 

Activiteit na de Spaanse les

Nog een keer op taalreis? JA!

Toen zondag om 16:30 uur was mijn vlucht terug naar Nederland. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik in 2 weken Valencia weer veel nieuwe vrienden heb gemaakt en dat ik zoveel beter Spaans ben gaan spreken. Mijn doel om A2-niveau te halen is bereikt en daar ben ik echt blij om. Ik heb enorm veel  gelachen, maar zeker ook gebaald als dingen niet gingen zoals ik gehoopt had. Zou je mij echter vragen: ''Zou je nog keer willen?''. Dan is mijn antwoord dubbel en dwars ''JA" !

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Renske Plug
heeft in augustus een 2-weekse jongerencursus Spaans gedaan in Valencia
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Weer een nieuwe ervaring!

Geschreven door Renske Plug op 05 09 2018

Tja, na in mijn hoofd gehaald te hebben om in 2 maanden 2 jaar Spaans in te halen voor school, heb ik besloten een taalreis van 2 weken naar Valencia te maken. Zeker niet mijn eerste taalreis, maar wel mijn eerste taalreis waarbij ik de taal nog verre van vloeiend spreek.

read more

Local in Berlin

Geschreven door Isabel Moormann op 13 08 2018

Ik was nog maar 2 dagen terug van mijn Engelse taalcursus (6 weken) in Cambridge, toen ik besloot dat ik weer op reis wilde.

read more

Zomer Festivals in Bristol

Geschreven door Neil Mullens op 12 04 2018

Als je eraan zit te denken om een Engelse taalcursus te gaan volgen deze zomer, is er geen betere plek om naartoe te gaan dan Bristol. Het barst van de festivals en evenementen. Bij deze een paar van de hoogtepunten!

 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes