studytravel
menu

¡Viva Valencia!

Geschreven door Keziah Meeuw op 09 11 2021

"Un tiempo increíble para no olvidar nunca". Ik heb het geluk om te zeggen dat ik op jonge leeftijd al heel wat mooie plekken en landen heb gezien. Van de witte stranden op de Bahama's tot het noorderlicht in Lapland. Maar niets heeft mijn hart sneller doen kloppen dan de stad van de kunst en wetenschappen: Valencia. Nog nooit heb ik mijzelf zó thuis gevoeld op een plek waar mijn huis niet staat.

Een warm welkom in Valencia

Na een reis van een paar uur verliet ik het vliegveld van Valencia. Een warme bries waait mijn kant op. Het geluid van toeterende taxi's, fluitende vogels en Spaans gebabbel op de achtergrond. Het avontuur kon beginnen! In juni 2021 bezocht ik Valencia voor een taalcursus Spaans met StudyTravel. 

Een vriendelijke taxi bracht mij naar de studentenresidentie voor de komende vier weken. De naam van de accommodatie was La Nave, gevestigd in hartje centrum. Eenmaal aangekomen op locatie was ik positief verrast. Een super modern en schoon gebouw, een vriendelijke huisbazin en een dakterras met een uitzicht waar je u tegen zegt!

Ik had nog niet eens tijd om mijn koffer uit te pakken of ik had al geweldige vrienden gemaakt, waarmee ik later in de avond ook nog uitging tot de late uurtjes. Al met al een geslaagde eerste dag!

Viva-Valencia-taalreis-Spaans taalreis-Valencia Spaans-leren-in-Bristol

Naar school in de leukste wijk van Valencia: El Carmen

Na een paar uurtjes geslapen te hebben was het tijd voor de eerste schooldag. De taalschool in Valencia is gelegen in El Carmen, een van de hipste buurten van de stad. Hier vind je veel restaurants, bars en street art. 's Avonds verandert dit in een bruisend nachtleven. Terwijl je door de schilderachtige straatjes loopt, kom je allerlei leuke en mooie bezienswaardigheden tegen, van oude stadspoorten tot het Museum of Modern Art.

Geen dag was hetzelfde op Espanolé Ih Valencia. De leraren doen vaak tijdens hun lessen korte interactieve spelletjes, zodat de hersenen geprikkeld worden tijdens de taalcursus Spaans. De lessen werden vaak gegeven in kleine groepjes, het voordeel hiervan is dat de leraar persoonlijk aandacht voor je heeft. Tijdens de pauze heb je tijd om even te chillen op het dakterras, een koffietje halen bij de bakker of even bij te kletsen met je klasgenoten. Ik had elke dag les van 09.10 tot 14.00 uur. Na de les gingen we vaak naar het strand, naar het park, shoppen, naar een museum of uiteten. Er was in ieder geval genoeg te doen! Mocht je inspiratieloos zijn, kun je altijd bij de school terecht voor activiteiten. Zij organiseren wekelijks betaalde, maar ook veel gratis activiteiten. Dit is een perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. 

Valencia-feest-Spaans-leren kunst-wetenschap-Valencia-Spaans-taalreis

Valencia: een veelzijdige Spaanse stad!

Veel steden worden gekenmerkt door hun moderniteit of hun traditionalisme. Als je het mij vraagt, kon ik niet kiezen tussen deze twee uitersten. Het heeft allebei zijn charmes. Wat Valencia zo uniek maakt, is het feit dat de stad beide kanten heeft. Het historische stadscentrum met middeleeuwse poorten die ooit deel uitmaakten van de oude stadsmuren, en de Ciudad de las Artes y las Ciencias, de hotspot van Valencia. In dit culturele en recreatieve complex vind je een aquarium, een 3D-bioscoop, een wetenschapsmuseum, een operagebouw en een immense botanische tuin. Deze botanische tuin (l’umbracle) verandert s’avonds in een nachtclub. Zo kun je dansen onder de palmbomen in de buitenlucht en daarnaast draait er een dj! Onder l’umbracle vind je ook nog de nachtclub Mya, mijn persoonlijke favoriet. Hier draaien ze Spaanse, Franse, Amerikaanse en zelfs Nederlandse muziek. 

De taalreis is tot nu toe mijn mooiste ervaring die ik ooit heb meegemaakt. Niet alleen heb ik veel geleerd over de Spaanse taal en cultuur, maar ook "amigos" gemaakt over de hele wereld en bijzondere ervaringen opgedaan die mij altijd bij zullen blijven. Daarnaast was het ook leuk om veel Nederlanders tijdens de taalreis te ontmoeten. Zo staat er voor volgende week een "Valencia reünie" gepland, en gaan we met een groepje naar een Spaans restaurant om zo weer alle herinneringen op te halen.

Al met al, deze reis heeft veel bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik zou iedereen aanraden om een taalcursus te doen met StudyTravel in Valencia. You won’t regret it!

Valencia-klasgenoten-taalreis

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Keziah Meeuw
Keziah ging in de zomer van 2021 op taalreis naar Valencia om Spaans te leren.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Contact houden met het thuisfront

Geschreven door Crissy Huberts op 11 05 2020

Tijdens je taalreis wil je het liefst al je ervaringen delen met het thuisfront. Je maakt natuurlijk veel mee en al die nieuwe indrukken wil je graag bespreken met je familie en vrienden. Om je ertegen te beschermen dat je achteraf meer bezig bent geweest met het informeren van het thuisfront dan het genieten op de bestemming, geven we je hier een aantal nuttige tips!

read more

Iers avontuur!

Geschreven door Marloes Van Koutrik op 15 08 2018

Hoi! Ik ben Marloes en ik ben 19 jaar. 2 weken geleden vertrok ik vanuit Schiphol naar het mooie Cork in Ierland. Ik vond dit best wel heel erg spannend, het was namelijk de eerste keer dat ik in mijn eentje op vakantie ging. Ik had ook geen idee wat ik moest verwachten en sprong dus best wel in het diepe.

read more

5 tips om je tussenjaar leuk en nuttig te besteden

Geschreven door Babette Bleeker op 05 05 2020

Het laatste jaar van de middelbare school is aangebroken en je eindexamens staan voor de deur. Een erg spannende, maar ook leuke tijd! Veel studenten zijn in deze tijd bezig met de vraag 'wat ga ik hierna doen?'. Heb jij besloten, of overweeg je om een tussenjaar te nemen? Dan is een taalreis misschien wel iets voor jou!

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes