studytravel
menu

¡Viva Valencia!

Geschreven door door Keziah Meeuw op 9 Nov 2021

"Un tiempo increíble para no olvidar nunca". Ik heb het geluk om te zeggen dat ik op jonge leeftijd al heel wat mooie plekken en landen heb gezien. Van de witte stranden op de Bahama's tot het noorderlicht in Lapland. Maar niets heeft mijn hart sneller doen kloppen dan de stad van de kunst en wetenschappen: Valencia. Nog nooit heb ik mijzelf zó thuis gevoeld op een plek waar mijn huis niet staat.

Een warm welkom in Valencia

Na een reis van een paar uur verliet ik het vliegveld van Valencia. Een warme bries waait mijn kant op. Het geluid van toeterende taxi's, fluitende vogels en Spaans gebabbel op de achtergrond. Het avontuur kon beginnen! In juni 2021 bezocht ik Valencia voor een taalcursus Spaans met StudyTravel. 

Een vriendelijke taxi bracht mij naar de studentenresidentie voor de komende vier weken. De naam van de accommodatie was La Nave, gevestigd in hartje centrum. Eenmaal aangekomen op locatie was ik positief verrast. Een super modern en schoon gebouw, een vriendelijke huisbazin en een dakterras met een uitzicht waar je u tegen zegt!

Ik had nog niet eens tijd om mijn koffer uit te pakken of ik had al geweldige vrienden gemaakt, waarmee ik later in de avond ook nog uitging tot de late uurtjes. Al met al een geslaagde eerste dag!

Viva-Valencia-taalreis-Spaans taalreis-Valencia Spaans-leren-in-Bristol

Naar school in de leukste wijk van Valencia: El Carmen

Na een paar uurtjes geslapen te hebben was het tijd voor de eerste schooldag. De taalschool in Valencia is gelegen in El Carmen, een van de hipste buurten van de stad. Hier vind je veel restaurants, bars en street art. 's Avonds verandert dit in een bruisend nachtleven. Terwijl je door de schilderachtige straatjes loopt, kom je allerlei leuke en mooie bezienswaardigheden tegen, van oude stadspoorten tot het Museum of Modern Art.

Geen dag was hetzelfde op Espanolé Ih Valencia. De leraren doen vaak tijdens hun lessen korte interactieve spelletjes, zodat de hersenen geprikkeld worden tijdens de taalcursus Spaans. De lessen werden vaak gegeven in kleine groepjes, het voordeel hiervan is dat de leraar persoonlijk aandacht voor je heeft. Tijdens de pauze heb je tijd om even te chillen op het dakterras, een koffietje halen bij de bakker of even bij te kletsen met je klasgenoten. Ik had elke dag les van 09.10 tot 14.00 uur. Na de les gingen we vaak naar het strand, naar het park, shoppen, naar een museum of uiteten. Er was in ieder geval genoeg te doen! Mocht je inspiratieloos zijn, kun je altijd bij de school terecht voor activiteiten. Zij organiseren wekelijks betaalde, maar ook veel gratis activiteiten. Dit is een perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. 

Valencia-feest-Spaans-leren kunst-wetenschap-Valencia-Spaans-taalreis

Valencia: een veelzijdige Spaanse stad!

Veel steden worden gekenmerkt door hun moderniteit of hun traditionalisme. Als je het mij vraagt, kon ik niet kiezen tussen deze twee uitersten. Het heeft allebei zijn charmes. Wat Valencia zo uniek maakt, is het feit dat de stad beide kanten heeft. Het historische stadscentrum met middeleeuwse poorten die ooit deel uitmaakten van de oude stadsmuren, en de Ciudad de las Artes y las Ciencias, de hotspot van Valencia. In dit culturele en recreatieve complex vind je een aquarium, een 3D-bioscoop, een wetenschapsmuseum, een operagebouw en een immense botanische tuin. Deze botanische tuin (l’umbracle) verandert s’avonds in een nachtclub. Zo kun je dansen onder de palmbomen in de buitenlucht en daarnaast draait er een dj! Onder l’umbracle vind je ook nog de nachtclub Mya, mijn persoonlijke favoriet. Hier draaien ze Spaanse, Franse, Amerikaanse en zelfs Nederlandse muziek. 

De taalreis is tot nu toe mijn mooiste ervaring die ik ooit heb meegemaakt. Niet alleen heb ik veel geleerd over de Spaanse taal en cultuur, maar ook "amigos" gemaakt over de hele wereld en bijzondere ervaringen opgedaan die mij altijd bij zullen blijven. Daarnaast was het ook leuk om veel Nederlanders tijdens de taalreis te ontmoeten. Zo staat er voor volgende week een "Valencia reünie" gepland, en gaan we met een groepje naar een Spaans restaurant om zo weer alle herinneringen op te halen.

Al met al, deze reis heeft veel bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik zou iedereen aanraden om een taalcursus te doen met StudyTravel in Valencia. You won’t regret it!

Valencia-klasgenoten-taalreis

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Keziah Meeuw
Keziah ging in de zomer van 2021 op taalreis naar Valencia om Spaans te leren.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Mijn eerste dag in Köln

Geschreven door Ellen De Jong op 29 Aug 2019

Op zondag reisde ik met de trein naar Keulen voor mijn Duitse taalcursus op de taalschool BWS Germanlingua, deze reis was ongeveer 3 uurtjes. Goed te doen dus. Toen ik aankwam op het Centraal Station van Keulen stond ik met grote ogen te kijken. Want wat was dit groot zeg. Precies naast het Centraal Station staat de welbekende Kölner Dom, echt een bezienswaardigheid die je totaal niet mag missen wanneer je op taalreis gaat naar Keulen.

read more

De eerste maar zeker niet de laatste taalreis!

Geschreven door Lennert Vieberink op 09 Oct 2019

Voor het eerst alleen op vakantie gaan, voor mij een enorme stap. De nacht voor vertrek kon ik nauwelijks slapen van de spanning. Wat als ik geen leuke mensen zou ontmoeten en 4 weken alleen zou moeten doorbrengen? Voor anderen die dit gevoel ook hebben, gewoon gaan!

read more

Emigreren? Hoe belangrijk is het spreken van de lokale taal?

Geschreven door Crissy op 20 Oct 2020

Verhuizen naar een ander land is een hele verandering voor het hele gezin. Naast al het geregel van formaliteiten, wil je natuurlijk ook zo goed mogelijk integreren in je nieuwe thuisland. Een belangrijk onderdeel om het sneller thuis voelen te bevorderen is het spreken van de lokale taal.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes