Duits leren in Regensburg voor leraren


Regensburg is een oude, middeleeuwse havenstad in de deelstaat Beieren. Het is een van de oudste steden van Duitsland en heeft dus een zeer rijke geschiedenis. De stad is vroeger meerdere malen verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef tijdens de Tweede Wereldoorlog wonderbaarlijk genoeg ongeschonden. Het is een belangrijke handels- en transport locatie vanwege de Donau. De rivier verdeelt de stad daarnaast in twee delen. Regensburg ligt in de buurt van München, maar ook de landsgrenzen van Tsjechië en Oostenrijk liggen relatief binnen handbereik. Het gebied Stadtamhof in combinatie met de oude binnenstad staat sinds een aantal jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Al met al is Regensburg een bijzondere locatie voor het volgen van een taalcursus Duits in Duitsland voor leraren.

Taalcursus Duits voor leraren: hoe ziet dat eruit?

De taalschool in Regensburg heeft een programma ontwikkeld om Duits te leren voor leraren. Deze cursus is gericht op alle aspecten van de Duitse taal, maar ook op verschillende (communicatieve) lesmethoden. Je volgt deze lessen samen met andere leraren van over de hele wereld en kunt hier dus aanzienlijk inspiratie opdoen voor het geven van je eigen lessen. Overigens voldoet deze taalcursus Duits aan de eisen van Erasmus+ (KA1), dus het is mogelijk om de onderwijsinstelling waar je werkt een subsidie aanvraag voor je te laten doen. Wanneer je hier meer over wil weten, neem dan even telefonisch of per mail contact met ons op.

Leer Duits met andere leraren op een internationale taalschool

De taalcursussen Duits in Regensburg voor leraren worden gegeven op internationale taalschool Horizonte. Dit is onze partnerschool die is gelegen in de oude binnenstad. Het is een kleine school die beschikt over 8 leslokalen en een studeerruimte, zodat je na de les op een rustige plek verder kunt gaan met het leren van de Duitse taal

Je verblijf tijdens een lerarencursus in Regensburg

Er zijn verschillende mogelijkheden voor je verblijf in Regensburg tijdens de taalcursus Duits. De beste manier om de Duitse taal ook na afloop van de lessen te blijven spreken, is door te verblijven bij een gastgezin. Zij oefenen niet alleen de taal met je, maar leren je ook een en ander bij over de Duitse cultuur. Wanneer je liever met andere cursisten van de taalschool of alleen verblijft, kan dat natuurlijk ook. 

Ontdek Regensburg en omgeving terwijl je Duits leert

Het schilderachtige Regensburg is een stad die, naast het Duits leren, veel te bieden heeft. Vanaf de binnenstad kun je Stadtamhof en de Steinerne Brücke goed zien. Deze omgeving moet je zeker niet aan je voorbij laten gaan wanneer je een taalcursus Duits volgt in Regensburg. De Dom van Regensburg is een belangrijke gotische kerk en heeft een imposante uitstraling. Gezien de ligging is Regensburg een ideale uitvalsbasis gedurende het Oktoberfest in München. Het drinken van een biertje en eten van een typische bratwurst is in Regensburg dan ook geen slecht idee.

Ben je van plan om Duits te gaan leren in Regensburg? Of wil je meer weten over andere mogelijke taalreizen naar het buitenland? Laat het ons weten, dan helpen we je graag verder!

lees verder »
 
Horizonte
(8)

Taalcursussen voor Leraren op Horizonte

De Duitse lerarencursus is Regensburg vindt plaats op taalschool "Horizonte", gelegen in het schilderachtige middeleeuwse centrum van Regensburg. De school beschikt over 8 leslokalen, een computerruimte en een zelfstudieruimte. lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement, Schoolresidentie
Cursusperiode:
2-2 weken, 2 weken vanaf €880

Weer in Regensburg

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 17 7 6
June 21 10 7
July 23 12 8
Aug 22 12 7
Sept 19 9 6
Oct 14 4 4
Nov 7 0 2
Dec 3 -4 2
Jan 2 -5 2
Feb 4 -4 3
Mar 8 -1 4
Apr 13 3 5
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes