Taalcursus Duits in Duitsland voor leraren


Fris jouw Duits op als leraar Duits tijdens een taalcursus Duits in Duitsland! Wij bieden in Duitsland speciale lerarencursussen aan op verschillende plaatsen die je kunt volgen als leraar. Een taalcursus in Duitsland is dé perfecte manier om jouw Duitse taal verder te ontwikkelen en tegelijkertijd ondergedompeld worden in de Duitse cultuur. 

Waar kun je heen voor een taalcursus Duits in Duitsland?

Wij bieden taalreizen Duits voor leraren in Duitsland aan op de plaatsen Lindau en Regensburg. Tijdens een taalcursus Duits in Lindau kun je genieten van het typische rivierenlandschap begroeid met lindebomen. Deze mooie stad is met haar historische binnenstad gelegen aan de Bodensee, die via een brug met het vasteland is verbonden. Lindau heeft een unieke ligging: het ligt namelijk op het kruispunt van 3 landsgrenzen: Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hierdoor is deze stad een interessante plek om je Duits verder te ontwikkelen. Naast de stad Lindau, bieden wij ook de stad Regensburg in Duitsland voor leraren aan. Aangezien Regensburg één van de oudste steden in Duitsland is, zijn er genoeg culturele en historische bezienswaardigheden, die onder andere gebouwd zijn door de Romeinen. Naast het verbeteren van je Duits, kun je als docent ook meteen een kijkje nemen in het culturele, sociale en politieke leven van Duitsland tijdens je taalcursus

Soorten taalcursussen in Duitsland voor leraren

Wij bieden verschillende soorten cursussen aan op onze taalscholen in Duitsland voor leraren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een intensieve cursus Duits, Language & Methodology Course of een Bi Component cursus. De intensieve cursus Duits is geschikt voor leraren die lesgeven in een vakgebied met Duits als voertaal, graag leraar Duits willen worden of hun taalvaardigheden van het Duits moeten verbeteren om bijvoorbeeld literatuurstudies te kunnen doen. De Language & Methodology Course bestaat uit vier modules die je kunt volgen. Per week verschilt de module. Zo komen er per module verschillende onderwerpen aan bod, zoals luistervaardigheid, spreekvaardigheid en vocabulaire. De Bi-component cursussen zijn geschikt voor leraren die exacte vakken onderwijzen zoals wiskunde en natuurkunde, maar ook voor leraren die Duits als vreemde taal onderwijzen aan kinderen van 6 tot 18 jaar.

Erasmus+ cursussen voor leraren

Wij bieden voor docenten, schoolbestuur en het personeel van een school die een taalcursus Duits willen gaan volgen in Duitsland ook taalreizen aan die voldoen aan de eisen van de Erasmus+ subsidie KA1 (Key Action 1 van Erasmus+). Dit is een subsidieprogramma van de Europese Commissie voor onderwijs, jeugd, sport en training. Het Key Action 1-programma is een speciaal ontwikkeld programma binnen de Erasmus+ subsidie voor leraren en overig personeel op onderwijsinstellingen. Aanvragen voor deze subsidie gebeurt enkel vanuit de onderwijsinstelling zelf en niet door (of voor) één docent. Wil jij hierover meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op

We helpen je graag om een keuze te maken voor een taalcursus of bestemming die bij jou past. Voor een vrijblijvend persoonlijk advies kun je altijd even contact met ons opnemen. Wil jij al onze taalreizen nog eens bekijken? Bekijk dan op onze website nog even al onze taalreizen naar het buitenland die wij aanbieden.

lees verder »
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes