Duits taalkamp in Duitsland voor jongeren

Bij een Duits taalkamp in Duitsland zal je in korte tijd veel Duits leren, omdat je zowel tijdens de Duitse lessen als met jouw internationale leeftijdsgenoten kunt oefenen met Duits spreken. Daarnaast organiseert de taalschool een compleet activiteitenprogramma waardoor je zowel de stad, omgeving als jouw medestudenten goed zult leren kennen. Hierdoor zal je na jouw Duitse taalreis gegarandeerd terugkijken op een leuke vakantie!

Duitse taalkampen in Duitsland in de zomermaanden:
Duits taalkamp in Berlijn (7-18 jaar)
Duits taalkamp in Lindau (14-17 jaar)
Duits taalkamp in Spitzingsee (12-17 jaar)

Duitse taalkampen in Duitsland het hele jaar:
Duits taalkamp in Augsburg (14-17 jaar)

  Taalkamp Duits Duitsland jongeren

Waaruit bestaat een Duits taalkamp in Duitsland?

Bij onze Duitse vakantiekampen in Duitsland is alles inbegrepen: Duitse taallessen, activiteiten, begeleiding en accommodatie inclusief maaltijden. Door de grote variatie aan activiteiten en excursies die de taalscholen aanbieden, zul jij je geen moment vervelen. Zo ga je in de middag bijvoorbeeld basketballen, voetballen en naar musea of bezienswaardigheden in de buurt. In de avond ga je bijvoorbeeld bowlen, een film kijken of karaokeliedjes zingen. Daarnaast ga je in het weekend op excursie naar leuke steden in de buurt en worden er zomerse activiteiten georganiseerd zoals een picknick, boottocht of beachvolleybal toernooi.

Wat voor taalcursus volg je bij een Duits taalkamp in Duitsland? 

De taalcursus bij een Duits taalkamp in Duitsland 
Bij een taalkamp Duits in Duitsland volg je meestal 20 of 25 lessen Duits per week. Per taalschool is dit echter verschillend. In principe kan het aantal lesuren variëren tussen de 15 en 30 lessen per week. Je zult les krijgen in kleine klassen met studenten van verschillende nationaliteiten. Je hoeft niet druk te maken over welk nieau je hebt, omdat je door middel van een inschalingstoets zult worden ingedeeld met klasgenoten die hetzelfde taalniveau hebben als jou. 
Duits taalkamp in Duitsland lessen   

Bij een taalkamp Duits in Duitsland zul je les krijgen in kleine klassen met studenten van verschillende nationaliteiten. Vooraf zul je een inschalingstoets maken, waardoor je kunt beginnen op jouw eigen niveau. Het aantal lessen Duits per week kan variëren tussen de 15 en 30 lessen per week. Meestal volg je echter een taalcursus Duits van 20 of 25 lesuren. 

Bestemmingen voor een Duits taalkamp in Duitsland

Wist je dat Duitsland een hele leuke zomerbestemming is? Wij hebben namelijk een aantal partnerscholen die zich in een prachtige omgeving, vlakbij grote meren bevinden. Hier kun je ´s zomers zwemmen of deelnemen aan wateractiviteiten. Zo ligt de stad Lindau aan het Bodenmeer: het grootste meer van Duitsland met vele stranden. Maar we hebben ook een taalschool in Berlijn die aan een groot meer ligt en beschikt over een haven met kano’s, zeilboten en surfplanken. Hierdoor biedt deze taalschool de ideale combinatie van een zomers taalkamp en een avontuurlijke stedentrip!

Duits taalkampen in Duitsland met sporten

Speciaal voor sportliefhebbers hebben we verschillende Duitse zomerkampen in Duitsland met sporten. Zo wordt bij het taalkamp in Berlijn de cursus intensief en watersport aangeboden, je kunt hier meedoen aan watersporten tijdens jouw taalkamp Duits. Ben jij meer avontuurlijk aangelegd? Dan is het taalkamp in Spitzingsee de perfecte optie voor jou. Hier kun je de Duitse cursus namelijk combineren met bijvoorbeeld hiken, vlotten bouwen en het leren van survival vaardigheden. 

  Duits taalkamp in Duitsland met sporten

Is er toezicht tijdens het Duitse taalkamp in Duitsland?

Duits taalkamp in Duitsland met begeleiding

 

Bij een Duits taalkamp in Duitsland is er veel begeleiding en toezicht, vooral voor de wat jongere studenten. Zowel tijdens de lessen, activiteiten als bij de accommodatie is er iemand die een oogje in het zeil houdt. Dit kunnen groepsleiders zijn, maar ook de leraren of begeleiders die samen met de studenten in de residentie verblijven. Ook is er een avondklok en mogen je ouders soms aangeven of je wel of niet zonder begeleiding op pad mag.

Waar verblijf je bij het Duitse taalkamp in Duitsland?

Bij een taalkamp in Duitsland verschillen de accommodatiemogelijkheden per taalschool. Bij sommige scholen kun je zowel verblijven in een gastgezin als in een jongerenresidentie, terwijl je bij andere scholen slechts één van de twee opties kunt kiezen. Als je bij een Duits gastgezin woont, dan zul je de echte Duitse cultuur en levensstijl ervaren. De residentie heeft als voordeel dat er gemeenschappelijke ruimtes zijn waar je leuke dingen kunt ondernemen met je leeftijdsgenoten. 

Duitse taalkampen in Duitsland in de zomerperiode

De vakantiekampen Duits in Duitsland worden vooral van juni t/m augustus georganiseerd. In Augsburg kun je echter wel het hele jaar door op Duits taalkamp. Daarnaast is het meestal vanaf 16 jaar al mogelijk om deel te nemen aan de Duitse taalcursussen voor volwassenen. Hierbij kun je vaak elke maandag beginnen, het hele jaar door. Ook heb je keuze uit bestemmingen die voor jongeren niet worden aangeboden, zoals Hamburg of Regensburg. Maar we hebben ook nog andere leuke taalkampen voor jongeren

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes