Handen uit de mouwen

JobTravel is de afdeling van StudyTravel die zich helemaal richt op stages, werkervaringsprojecten en vrijwilligerswerk in het buitenland. Van hotelwerk in Zuid-Engeland tot vrijwilligerswerk in een ecologisch project in Ecuador, wij verzorgen het voor je.

Eerst de taal spreken

Over het algemeen volg je een taalcursus van een aantal weken. Je dient (afhankelijk van het project) namelijk over een goede basiskennis of zelfs gevorderde kennis van de taal te beschikken. Dit wordt niet alleen gevraagd door het bedrijf/ de organisatie waar je gaat werken, maar is ook voor jezelf een goede start. Zo heb je de tijd om aan het land te wennen. Bovendien krijg je veel makkelijker contact met je collega's. Vergeet niet dat in de meeste landen de lokale bevolking alleen de eigen taal spreekt.

Dan aan het werk!

Ter plaatse zorgt onze partnerorganisatie dat alles prima voor je geregeld is. Je hebt hier een contactpersoon waar je terecht kunt met vragen. Via het zoekmenu aan de linkerkant op je scherm, zie je op welke bestemmingen de werkprojecten georganiseerd worden. Hierin kun je het volgende onderscheid maken.

 

Stageprojecten

Stages zijn gericht op een specifiek vakgebied. De stages zijn meestal onbetaald. Met een stage doe je niet alleen werkervaring op maar ben je ook in de gelegenheid je taalkennis verder uit te breiden. Niet op school, maar juist in het echte leven tussen collega's.

Werken

Hierbij gaat het meestal om iets lager geschoold werk dan bij de stages, zoals in de bediening van een restaurant of werk als kamermeisje. Je verdient meestal kost en inwoning en/of een (laag) salaris. Met deze projecten kun je op een goedkope manier buitenlandervaring opdoen en bovendien je taalkennis bijspijkeren.

Vrijwilligerswerk

Dit zijn projecten op ecologisch gebied, in de sociale sector en in de gezondheidszorg. Deze projecten hebben tot doel de situatie ter plaatse te verbeteren en/of de bevolking te helpen. Dit doe je samen met nationale en internationale vrijwilligers. Je betaalt een bemiddelingsgeld waarvan vaak (voor een deel) je accommodatie ter plaatse betaald wordt. Je houdt hier geen geld, maar wel een levenslange herinnering aan over!

Een ervaring die telt

Een werkervaring in het buitenland doet het altijd goed op je c.v. In de eerste plaats omdat elke werkervaring aantoont dat je wat in je mars hebt. Bovendien heb je die werkervaring in het buitenland opgedaan. Dat wil toch wel wat zeggen over je doorzettingsvermogen en je motivatie! Werken in het buitenland is immers niet altijd makkelijk. Je moet je aanpassen aan het land, de omgangsvormen en de werkomstandigheden. Maar stel je open voor het avontuur, pak stevig aan en je zult een onvergetelijke ervaring opdoen.

Travel

Na of tijdens je cursus rondreizen of deelnemen aan een vast programma van culturele excursies? StudyTravel zorgt ervoor dat dit samen met je cursus wordt vastgelegd. 

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes