Tussenjaar of sabbatical

Niet alleen jongeren gaan langere tijd in het buitenland wonen en studeren. Steeds meer dertigers en veertigers kiezen bewust voor een jaar ertussenuit, een sabbatical.

De ervaring van je leven

Een buitenlands verblijf van 3 maanden of langer is een waardevolle ervaring waarin je méér leert dan de taal. Je bouwt een internationale vriendenkring op en je gaat je thuis voelen in een aanvankelijk volkomen onbekende omgeving. Dit alles met de zekerheid dat je terug kunt vallen op StudyTravel. Wij zullen er altijd alles aan doen om jouw verblijf in het buitenland goed en prettig te laten verlopen.

StudyTravel-Service

De voorbereiding op zo’n lange studieperiode is heel belangrijk. Kom daarom eens langs op één van onze informatiedagen (kijk hier voor de data). Daarnaast kun je gebruik maken van onze extra service.

Optie-boekingen
Als je een cursus van minimaal 3 maanden boekt, kun je een optie nemen op een vervolg van deze studieperiode. Als je besluit te blijven kun je zonder problemen in dezelfde accommodatie blijven. Besluit je om je studie in een andere stad te vervolgen, dan heb je geen wijzigings- of annuleringskosten. Een optie moet je wel duidelijk vermelden op het inschrijfformulier.

Eindexamen-garantie
Als jouw studie in het buitenland afhankelijk is van het eindexamen in Nederland, dan kun je gebruik maken van een unieke regeling. StudyTravel maakt een “voorlopige boeking” geheel volgens jouw wensen. Als je je examen niet haalt, dan kun je kosteloos de door StudyTravel voor jou geboekte taalcursus en accommodatie annuleren. De eindexamen-garantie is inbegrepen als je bij StudyTravel je annuleringsverzekering afsluit. Kies je niet voor een annuleringsverzekering bij StudyTravel, dan kun je de eindexamen-garantie afsluiten voor slechts € 75,-. Bij je inschrijving dien je aan te geven dat je gebruik wilt maken van de eindexamen-garantie. Heb je nog vragen, neem dan gerust even contact met ons op.

Huisbezoeken
Indien je 5 maanden of langer in het buitenland gaat studeren, komt StudyTravel graag bij je thuis om in het bijzijn van familie en vrienden een toelichting te geven op ons programma. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken.

Het studieprogramma

Eén taal kunnen dromen
Tijdens een studiejaar in het buitenland kun je je helemaal richten op één taal. Je kunt dan een vast studieprogramma volgen, ook wel academisch jaar genoemd. Maar je kunt ook zelf een vakkenpakket samenstellen. Bijvoorbeeld 2 maanden intensieve cursus, gevolgd door 1 maand taal en cultuur en afsluiten met een examencursus zodat je met een officieel diploma naar huis gaat. Bovendien kun je ervoor kiezen deze vakken in verschillende steden te volgen! Veel mogelijkheden dus waar StudyTravel je graag bij adviseert.

Een multi-language year
Je kunt er ook voor kiezen meerdere talen te studeren. Twee maanden je Engels bijspijkeren, vervolgens 3 maanden Frans studeren en wellicht wil je dan ook nog 2 maanden een nieuwe taal erbij leren, bijvoorbeeld Spaans. StudyTravel regelt dit graag voor je. Kom eens langs in Nijmegen voor uitvoerige informatie en een brede oriëntering. Kijk hier voor de data van de informatiedagen.

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes